Cs Curcani – Atat de aproape de implinirea unui vis

Cs Curcani.  Un vis destrămat de… neşansă

Sâmbătă 17 mai, la 15 km de Olteniţa, mai exact în comuna Curcani , s-a disputat probabil, cel mai important meci de fotbal de interes regional din ultimii ani. Echipa din localitate a jucat pentru un loc în playoff-ul ce rezervă un loc la barajul pentru promovarea în liga a treia. Deşi ambiţiile patronului Marian Enciu erau foarte mari, Cs Curcani nu a reuşit să treacă în semifinala playoffului de Dunărea Grădiştea, o echipă ce per ansamblul celor două manşe nu a arătat a echipă ce poate emite pretenţii de liga a treia. Semifinala s-a jucat după sistemul, tur-retur. Dacă în primul meci, la Grădiştea, gazdele s-au impus cu scorul de 3-0 , în partida retur curcănenii au reuşit doar un 3-1, avantaj insuficient pentru a primii biletele pentru finala judeţeană.
La 17:00 , ora de start a jocului , tribuna cimentuită de lângă terenul din comună era plină de susţinători ai echipei din localitate. Fireşte  că acest eveniment nu putea rămane neobservat de candidaţii la fotoliul de primar în comuna  Curcani. Aceştia au împărţit şepci şi tricouri personalizate cu sloganuri oamenilor din tribună . Bere, seminţe şi multă gălăgie la fazele importante de poartă ale echipei pe care o susţineau. Publicul a explodat în minutul 15, la golul în vinclu, din 8 metri, marcat de atacantul gazdelor, Porumbel, după o centrare de pe partea stângă venită de la Catană. Şansele de calificare ale curcănenilor au crescut  odată cu golul marcat de Ionuţ Ursu , în minutul 21. Zece minute mai târziu , oaspeţii au marcat foarte uşor , după o bâlbâială în careul porţii apărate de Costache. Golul primit parcă le-a turnat plumb în ghete, până la pauză gazdele nemai reuşind să înscrie. În cele 15 minute de odihnă, antrenorul Eftene le-a explicat jucătorilor tactica pe care trebuie să o adopte pentru a străpunge apărarea celor de la Dunărea, şi şi-a criticat jucătorii pentru faza în care aceştia au primit foarte uşor gol. Montaţi atât  de prima cea grasă promisă de patron , cât şi împinşi de public, jucătorii echipei din Curcani au intrat mult mai determinaţi la joc în repriza secundă, miza fiind foarte mare şi timpul de joc nu mai mare  de 50 de minute, cu tot cu prelungiri.
Pentru a merge în finală, Cs Curcani mai avea nevoie de înca 3 goluri. Abia la mijlocul reprizei secunde a venit şi golul de 3 la 1 . Atacantul Ionuţ Ursu a fost faultat în careu de un fundaş al oaspeţilor, penaltiul fiind executat cu success de unul dintre cei mai buni oameni ai curcănenilor, Porumbel. Înca 22 de minute, suficiente pentru a mai marca încă două goluri ce le aducea inclusiv şi dreptul de a juca finala judeţeană. Din păcate, până la final nu am mai avut parte decât de ratări imense , faze neindicate cardiacilor. Patru minute de prelungire, de agonie şi un fluier final care decidea formarţia care urma să joace finala judeţeană , Dunărea Grădiştea.
La final, o imagine tristă cu jucătorii echipei gazdă , deznădăjduiţi de eşecul pe care l-au înregistrat în cel mai important meci din carieră pentru foarte mulţi dintre ei. Rămâne în urmă un sezon de campionat în care ei au strălucit , iar pe viitor ..speranţe ca la anul să aibă mai multă şansă şi să atingă obiectivul propus, accederea în liga a treia .
În cealaltă semifinală , Venus Independenţa a trecut de Gloria Fundeni după două viictorii obţinute fără prea mari emoţii. Astfel, în finala judeţeană se vor întalni Dunărea Grădiştea şi Venus Independenţa. Outsider-ul este clar formaţia din Grădiştea , însa în fotbal la acest nivel s-au întamplat foarte multe surprize . Cel ce o să iasă victorios urmează să dispute un meci de baraj cu campioana judeţului Prahova, Kaproni Gornet, pentru un loc în liga a treia.