15 August – Vom sarbatori Ziua Marinei

In fiecare an , pe 15 august, marinarii, portuarii, turistii dar si locuitorii localitatilor aflate in vecinatatea Dunarii, sarbatoresc Ziua Marinei . De ceva ani buni, Oltenita,din diverse motive ce nu se cunosc nici pana acum, nu a mai serbat acest eveniment. Datorita initiativei laudabile a consilierului local Dragan Cristina, pe 15 august, in portul Oltenita, vom celebra intr-un cadru festiv aceasta zi importanta pentru majoritatea dunarenilor. Proiectul propus de consilierul PNTCD a trecut de votul consiliului local, in sedinta ordinara ce a avut loc pe 30 iulie la primaria Oltenita. Maine – www.olteniteanul.ro – o sa va ofere programul complet al desfasurarii evenimentelor cultural-sportive din data de 15 august.

Desfăşurarea activităţii- program Ziua Marinei

10.00-10.30 – Slujba de sfinţire cu ocazia Sf. Maria
10.30- 11.00- Deschidere program- anunţarea programului de desfăşurare , taraf- muzică tradiţională
11.00-12.00- Defilarea ambarcatiunilor- sosirea Zeului Neptun
12.00- 13.00- Concursuri marinăreşti
11.00-13.00- Face painting tematic copii
13.00-13.30- Premierea câştigătorilor concursurilor
13.30- Închiderea programului sportive
13.30-16.00- Program liber de servit produsele comecianţilor pe muzica tarafului

Comentarii

 1. Mihai Ceausu spune:

  noi, romanii, ne pricepem la sarbatorit. noi sarbatorim aproape orice. noi sarbatorim in fiecare seara cu un pahar sau sticla de vin/bere.
  de ce nu am sarbatori si ziua marinei? mai ales cand coincide cu un eveniment ortodox religios?

 2. oltenitaro spune:

  Bravo Cristina .E foarte bine ce faci continua si strangei pe Romani sa se simta bine .Lucrez de doi ani in strainatate si nu va inchipui-ti voi ce-i de acasa cat dorim noi”cei de afara sa fim acasa” Aici afara am invatat sa fim mai buni si mai ingaduitori cu ceilalti.Si fiind o zi sfanta „LA MULTI ANI „pentru toti acei ce poarta nume de MARIA, MARIN etc.Si cum spunea un coleg dea-l meu si al tau Cristina „NEA TENE ” SA AUZIM DE LA BINE IN SUS.
  P.S UN SALUT DIN ZARAGOZA PENTRU GR.SC. N. BALCESCU.
  VALI

 3. oltenitaro spune:

  SI pentru corespondentul GIOVANI care transmite stirii la radio Voces Campi.Sa faca el un radio al lui si sa se nimeasca RADIO MEGA MIX si sa fie din OLTENITA.

 4. Sorin Anghel spune:

  Bine, dar unde are loc Ziua Marinei, ca nu scrie in stire absolut deloc…

 5. Marius Dociu spune:

  Asa e ..am omis lucrul asta… Evenimentul va avea loc in port. Nu stiu cu exactitate unde..O sa revin cu informatii…Cert este ca o sa aiba loc !