Amenzi drastice pentru incendierea containerelor

Cei ce au “aptitudini” de piromani ar trebuii să se gândească de două ori înainte de a incendia, poate fără vreo intenţie voită,  containerele de gunoi.Ecosal Olteniţa, firma ale cărei containere sunt , anunţă amenzi drastice pentru cei care vor fi prinşii făcând astfel de fapte. Deşi pe containerele noi sunt inscripţionate valorile de amendă pe care le primesc cei ce dau foc, în ultimele săptămâni s-au semnalat câteva cazuri de acest gen.
Directorul Ecosal, Liviu Zavalaş a declarat că piromanul va fi prins în cele din urmă şi amendat serios . Acesta declara că ar prefera ca vinovatul să plătească valoarea de piaţă a unui container, care nu este mai ieftin de 2.000 de lei, deoarece , de cele mai multe ori , amenzile rămân neachitate şi Ecosal cu pagube neacoperite. O soluţie ar putea fi poliţia comunitară, care se va înfiinţa în viitorul apropiat, comform unor surse din interiorul primariei. Asadar , concetateni, păstraţi oraşul curat şi aveţi mare grijă atunci când “vă jucaţi” cu focul deoarece veţi fi obligaţi la plata unei amenzi cuprinse între 1000 şi 5000 lei .
Şi că tot veni vorba de Ecosal, să spunem că societatea s-a transformat în serviciu public, decizie luată din raţiuni politice, iar un al doilea motiv ar fi accesarea la fondurile europene destul de generoase. Prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, România va primii în următorii cinci ani un sprijin financiar în valoare de 4,5 miliarde de euro pentru implementarea unor proiecte care să contribuie la protecţia şi îmbunătăţirea calităţi mediului şi a standardelor de viaţa în ţară.
Proiectul depus de Olteniţa, acceptat ulterior, este concentrat pe gestionarea deşeurilor din municipiu. Ecosal Olteniţa va primii aproximativ 860.000 euro (fonduri nerambursabile de la UE ),  107.000 euro din bugetul local şi co-finanţare de 10.000 euro de la Consiliul Judetean Calaraşi.