Datoriile au tăiat apa caldă

Zece scări de bloc din Olteniţa au rămas de zece zile fără apă caldă. Motivul îl reprezintă datoriile de peste 50.000 lei, acumulate de locatarii acestor blocuri. Sistarea apei calde a stârnit un adevărat scandal între locatarii nemulţumiti de acţiunea iniţiată de compania de termoficare şi o altă parte a locatarilor, care consideră justă acţiunea. Cea mai mare parte dintre locatarii acestor scări au restanţe de peste 500 lei, mai vechi de trei luni, motiv pentru care Termourban a emis somaţii de plată care precizau un termen de 5 zile pentru platirea datoriilor, în caz contrar trecându-se la sistarea apei. Angajaţii societăţii comerciale Termourban vor continua debranşările de la reţeaua de distribuţie a apei calde a asociaţiilor de proprietari care au facturi restante neachitate mai vechi de 3 luni.

Într-o astfel de situaţie se află şi blocul 116, de pe Bulevardul Tineretului, unde doar 4 apartamente din cele 16 existente sunt cu plata la zi. Cele 12 apartamente rămase cumulează datorii de 8000 de lei. Nu se poate pune problema lipsei banilor, deoarece în faţa blocului se află maşini de zeci de mii de euro, astfel că este mai mult o problemă de rea-voinţă.

Din păcate, în cadrul asociaţiilor debitoare există şi cetăţeni care nu au restanţe la plată. Aceasta este o problemă internă a asociaţiilor care, în conformitate cu prevederile legale, au structuri de conducere şi obligaţia de a rezolva aceste situaţii. Astfel, locatarii bun-platnici nu au nici un drept şi sunt la mâna datornicilor, dar şi a asociaţiilor de proprietari. Unii olteniţeni spun că din cauza datornicilor îşi vor vinde apartamentele şi se vor muta în alte zone pentru a scăpa de vecinii cu datorii şi pentru a trăi decent. Nimeni nu poate face nimic pentru cei care şi-au plătit la zi facturile. Comunicatul transmis precizează, de asemenea, că „întreruperea va dura până la plata integrală a sumelor datorate“, aşa că nu se prefigurează nicio ieşire imediată din această situaţie.

Soluţia sistării apei calde este cea mai comodă şi mai rapidă măsură pe care o poate lua societatea de termoficare, deoarece lipsa apei calde învrăjbeşte oamenii care plătesc, cu rău-platnicii.

*surse: Razzvan Ziarul Reflector

Comentarii

 1. Mihai Ceausu spune:

  in primul rand trebuie gasita o solutie pt a fi debransati doar cei care au datorii si ceilalti sa nu mai sufere.
  nu este deloc corect faptul ca pensionarii fac economie (adica renunta) la medicamente, la energie electrica, mancare buna (a se intelege si ceva proteine, nu doar celuloza), beau apa de la robinet, nu-si mai cumpara decat haine de moarte,etc., iar cei cu bani isi cumpara masini, fac plinul odata pe zi, se imbraca numai in naicuri,adidasi, si pume, lanturile de la gat ii cocoseaza, telefoanele neaparat de peste 1000ron valoare de piata, toata ziua pe la terase si noaptea prin cluburi etc., iar la utilitati „uita” sa le plateasca. si nu doar ei. uitati-va pe strada cati au telefoane mobile pe care le „incing”, au si cablu tv, si digi/dolce, haine de firma,etc. aici au platile la zi, pt ca li se „taie” rapid. si atunci de ce nu pot plati si apa, gunoiul, curentul,samd?
  motivele? pai: lipsa de timp (unii au afaceri sau lucreaza pana tarziu si pur si simplu nu au timp sa stea la zece cozi) (pe aceasta cale doresc sa injur bancile si serviciile de internet banking total nefunctioanle), dezinteresul (de ce sa ma intereseze daca am platit sau nu, vin ei la usa sa-mi reaminteasca) si rea-vointa (lasa sa plateasca ceilalti, platesc cand am chef). mai sunt si cei defavorizati, in situatia in care nu isi mai pot achita datoriile.
  am inteles ca daca nu platesti nu stiu cate luni au voie sa-ti scoata casa la licitatie. sa vedem atunci cati vor mai uita.
  de aceea, stimati domni si doamne care aveti datorii la diferitele utilitati, eu va rog, cu respect, in numele celorlati platitori frecventi, sa verificati ce ati platit si ce nu ati platit, achitati-va datoriile pt ca nu este corect fata de ceilalti ca ei sa sufere pt dvs.
  ps: sa merg si eu maine la 3 cozi pt ca am 4 (de atatea stiu eu) facturi de plata, toate restante, doar una cu intarziere majora.

 2. Bhaaaa asta nu e panarama… am citit ieri p site… si aqm m-am dus sa`mi fac si yo baie… si…. mielu apa calda ~X(.. credeam k e panarama sau k se rezolva…. X( X( X(

 3. Mihai Ceausu spune:

  pe 31.7 am scapat de toate datoriile catre utilitati (de care stiam eu).
  va invit si pe dvs sa va achitati toate datoriile pt a nu suferi si altii pt dvs.