In 2009 la robinetele oltenitenilor va curge apa plata

Datorita faptului ca suntem situati in Campia Baraganului si ca in urma cu ceva timp s-a descoperit ca aceasta zona dispune de o rezerva enorma de apa plata subterana, Primaria Municipiului a decis forare a a doua puturi de mare adancime in zona uzinei de apa pentru a reduce din costurile  investitiei si pentru a fi cat mai aproape de sursa de la care oltenitenii sunt alimentati. Inainte de a se lua aceasta decizie s-a  facut o analiza extrem de laborioasa privind amplasarea acestora si evident suma totala care v-a fi suportata atat de comunitate,cat si de UE.Acestea vor fi forate undeva intre 420 si 500 m adancime si dat fiind faptul ca se vor realiza langa bazinul de apa, se vor folosi cele trei bazine de captare existente in acest moment ,unul de 5.ooo m cubi si doua bazine  de 2 000 m cubi, tot sistemul de distribuzie este in asa fel compus si dezvoltat incat pleaca de la uzina de apa spre oras.
2008 – 2009 este un termen pe care primaria nu il controleaza deoarece  sunt anumite etape complicate, pentru ca  toata licitatia trebuie  facuta dupa conditionalitatile impuse de UE, atunci sunt termene care vor fi decalate. Intre 2007 -2010 cele trei lucrari ,canalizare ,apa potabila si aceste puturi, vor fi executate,sustine primarul urbei,domnul Costinel Milescu.

Comentarii

  1. skkip3r spune:

    Cea mai buna gluma pe care am putut sa o aud vreodata.

  2. makaay de oltenitza spune:

    nu cred k ar fi o gluma dar dupa ,,vointa” primarului nostru cred k ar fi posibil

  3. thermi spune:

    Nu este gluma. Si in urma cu 7-8 cand era viveprimar a mai avut o tentativa sa foreze puturi. Gluma este anul in care vrea sa finalizeze aceasta lucrare. :))