Liga Campionilor vs. Divizia Onoare

In urma cu ceva vreme, mai exact pe 25 mai 2008, s-a disputat ultima etapă a Ligii a V-a Vest din judeţul Călăraşi. Ligă ce are în componenţa sa, echipele comunelor din apropierea Olteniţei. Această etapă nu a venit cu nimic deosebit în schimbarea ierarhiei finale, aducând însa acel aer de vacanţă specific oricărei ultime etape în care jocurile sunt deja făcute. Cu toate acestea surpriza putea fi realizată de Lumina Frumuşani, care printr-o victorie în deplasarea de la Gălbinaşi putea face ca Unirea Spanţov să promoveze în Liga a IV-a, în locul gălbinăşenilor. Lucru care, normal, nu s-a realizat, având în vedere că FP Galbinaşi este neînvinsă acasă. Aceasta invincibilitate a celor din Gălbinaşi, pe teren propriu, plus brutalitatea atât în joc cât şi în afara acestuia, au fost factorii determinanţi în promovarea de pe locul 2,a acestora, în dauna echipelor Unirea Spanţov şi Avântul Luica, ocupantele locurilor 3 şi 4, cele ce s-au înfruntat în meciul direct chiar acum în ultima etapă.
În continuare vom analiza, prestaţia primelor patru clasate..
Voinţa Nana, echipă ce a promovat de pe prima poziţie, a avut un parcurs bun întreg sezonul, reuşind performanţa de a termina atât turul cât şi returul pe locul 1. Acest parcurs bun se datorează invesţiei făcute de către un om de afaceri, care prin achiziţii importante, a reuşit să formeze o echipă foarte competitivă. La 7 puncte în spatele celor din Nana, se află FP Gălbinaşi, care a reuşit promovarea la limită, în dauna celor din Spanţov. Aflate la egalitate de puncte aceste două echipe formează alături de Voinţa Nana plutonul fruntaş, adică acele echipe ce s-au aflat de la început până la sfârsit în lupta pentru promovare.
Campioana morală a acestui campionat a fost însă, după părerea mea, Avântul Luica. Terminâd în final pe locul 4, această tânară echipă, a reuşit, efectiv fără nicio sursă de finanţare, să combine ambiţia, plăcerea de a juca fotbal şi spiritul de luptă, arbitrând astfel lupta pentru promovare. Apărându-şi corect şansele în fiecare meci, “gaşca nebună” din Luica a reuşit să rupă gura târgului în acest an, având o surprinzătoare medie de vârstă -21 ani- ce a atras atenţia oricărei persoane interesată de această competiţie. Practicând cel mai frumos fotbal, luicanii au reuşit rezultate remarcabile (vezi umilinţa 8-2 cu proaspata promovată FP Gălbinaşi, în chiar penultima etapă), aflându-se pe locul 2 în topul golurilor marcate cu 92 de reuşite (pe locul 1- Voinţa Nana cu 95 goluri) şi fiind invincibilă pe teren propriu. Această performanţă se datorează în special atacanţilor de excepţie pe care îi are, şi anume Chiteş Iulian şi Bocancea Gabriel (ambii 21 ani – aceştia marcând împreună peste 50% din totalul golurilor), jucători de mare perspectivă, curtaţi de echipe precum CS Curcani şi Dunărea Călăraşi. Soarta, însa, a făcut ca fie mâna rea a arbitrilor, fie violenţa adversarilor, care câteodată confundă terenul de fotbal cu ringul de box, să încurce Avântul, care termină campionatul pe un irelevant loc 4.
De ce “Liga Campionilor vs. Divizia Onoare”??? Pentru că aceşti băieţi au arătat o plăcere imensă şi o pasiune deosebită pentru sportul numit fotbal. Pentru că nu au uitat de Fair Play în niciun moment. Pentru că ei sunt adevaraţii CAMPIONI !

Comentarii

 1. Andrei Magnatu spune:

  u cam ai dreptate in ce zici, dar nu sunt kiar ajea de fair-play.. eu jok la kirnogi si am avut la ei acasa in tur.. si tot ca nijte tzarani s-au comportat cu toate ca pe multzi dintre ei ii stiu de cand eram la liceu.. si media de varsta e valabila doar pe foaia de jok 😉

 2. narcis spune:

  aha….vad ca se mai joaca fotbal si pe la noi prin judet…..dar in oltenita, cand se infiinteaza o echipa, ca sntem de ras….oras fara echipa de fotbal….felicitari la baieti daca e asa cum zici u…inseamna ca le place.

 3. COSTI (KAKA) spune:

  ATATIA OAMENI DE AFACERI IN OLTENITA NOASTRA NU SE INTERESEAZA NIMENI DE STADIONUL KRE KNDVA ERA UNUL DE DIVIZIA A.CE ROST MAI ARE SA MAI VB DE FOTBAL KND NICI MACAR NICI PE PRIMARUL NOSTRU NUL INTERESEAZA ASTA.IN OLTENITA SUNT FOARTE MULTI JUCATORI FOARTE BUNI ASA K DOMNULE PRIMAR DOMNILOR OAMENI DE AFACERI FACETI CEVA SI PT ECHIPA DE FOTBAL

 4. tigae spune:

  veniti mah la dragos-voda judetul calarasi sa vedeti acolo fotbal . jucatori d 15 si 16 ani . si in plus dragos-voda sa inscris anu asta in competitie . dak veniti o sa vedetzi juktori d perspectiva numai tineri . ei joak cu un portar d 16 ani cu un mijlocas d la prefab modelu tot d 16 ani . numai copii.