Vom avea o şosea de centură

Consilierii locali au votat în unanimitate toate cele şase proiecte aflate pe ordinea de zi în şedinţa extraordinară din data de 16 iulie 2008, desfăşurată la Primăria Olteniţa.
17 dintr-un total de 19 consilieri au semnat condica de prezenţă  la şedinţa de miercuri , ceilalţi doi absentând nemotivat .
Prin vot secret, marea majoritate a  fost de acord cu decizia domnului Enciu Nicolae de a renunţa la mandatul de consilier local .
După ce primarul Costinel Milescu le-a vorbit acestora despre importanţa realizării unui drum de centură , consilierii au votat în unanimitate şi fără alte comentarii proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului “ Drum de centura , tronson DN31 – DN4, municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi .
S-au mai votat :
-Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate actualizat (incluzive studiul geotehnic si topo – ridicare topografica ) privind DRUM DE CENTURA , tronson DN4 si DN 31, municipiul Olteniţa , jud. Călăraşi.
-Proiect de hotărâre pentru identificarea “Drum de centura” denumit si  “ Drum exploatare DE 431” , aparţinând proprietăţii publice .
-Proiect pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici ai obiectivului de investiţie DE 431.
-Proiect de hotărâre privind asigurarea resurselor financiare (cofinanţare) pentru proiectul “Drum de centura , tronson DN31 – DN4,municipiul Olteniţa judeţul Călăraşi .
Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii unei străzi din municipiul Olteniţa , zona sud UTR nr 4, sub zona locuinţe individuale . Primăria a venit aici cu propunerea ca strada respectivă să poarte numele de “strada Teilor” . Consilierul PSD, Tone Petre a propus un nume al unei personalităţi istorice pentru strada respectivă, însă ,aşa cum a spus şi primarul, pentru atribuirea de nume ale unor personalităţi străzilor, este nevoie de aprobarea consiliului judeţean Deoarece procedurile erau complicate s-a optat în final pentru varianta “strada Teilor” .
Şoseaua de centură este importantă din punctul de vedere al mediului, pentru că nici un camion care vine dinspre Bucureşti sau Călăraşi nu va mai ajunge în Olteniţa. În plus, după realizarea proiectului, drumul dintre Bucureşti şi Călăraşi,cu ocolire pe DE 431, se face în aproximativ două ore.
Datorită acestui proiect , toate şoselele din jurul şoselei de centură vor avea o dinamică extraordinară în următorii trei, patru ani.
Majoritatea caselor au fost afectate de traficul greu din zonă. În lipsa şoselei de centură, maşinile de construcţii traversează str 22 decembrie şi şoseaua Călăraşi. Pereţii caselor cedează la „cutremurul” ad-hoc pricinuit de tranzitul utilajelor.
Încă nu se ştie dacă se va plăti o taxă pentru a circula pe această şosea.
Următoarea şedinţă a cosiliului local va avea loc pe dată de 30 iulie .

Comentarii

 1. zokvali spune:

  o sa vedem noi acestea scrise de tine cam prin 2070……..daca mai apucam pana atunci…

 2. dafin spune:

  Multumesc de info intai
  apoi felicitari si succes in activitatile ‘patriotice’ de informare a maselor! 🙂
  mai ales in momente ‘opace’ ca acestea (ma refer explicit la info astea pe care ar trebui sa le gasim pe site-ul primariei in primul rand, si care nu traspar in nici un fel)
  cu titlu de zvon cred ca proiectele astea se invart in jurul unui viitor cartier rezidential (asta e ‘zvonul’) cu cca 300 de case pentru care ar exista emis si un certificat de urbanism
  iar drumul ala de centura este prevazut in pug oltenita inca din ’97

 3. ciolanus spune:

  sa faca frate drumuri, ca de aia fug toti investitorii importanti de noi, ca nu avem infrastructura (plus muncitori lenesi si slab calitativ)
  asta e pb veche, cu drumurile. va convine sa faceti 60-70 min pana la buc si 90-100min pana la cl in conditiile respecatarii vitezei? nu, ce bine era daca aveam si noi autostrazi, sau macar drumuri ce nu traverseaza localitatile

 4. Adrian Anghel spune:

  sosea de centura e necesara nu ati vazut cat de rau se circula in oltenita ,mai ceva decat in bucuresti
  hahahahaha

 5. ciolanus spune:

  ma gandeam sa imi fac un bordel pe centura, sa fie zona mea. va dati seama ce de bani as face?
  o sa fie gata cand o sa zboare porcii
  probabil e necesara, pt viitor

 6. mirela spune:

  minune….sau minciuni???….nush ce sa mai cred;))

 7. fan_primar spune:

  primaru fratilor….ala fura tot…numa de centura nu-i arde lui…abia a castigat inca un mandat…ast sa treaca iar spune vrajeli iar iese primar….de asta are strada lui privata….zicea ca sapa puturi de 500 m adancime…ptr apa plata la robinet….si ca costa ff multi bani….
  logic….ca sa traga banet cat mai mult…
  Domnule primar……puturi cu apa plata sunt deja…..sunt 8 …..si afc pariu ca stii…dar u vrei sa faci alte puturi ca sa mai umfli matul putin…cate puturi sunt la abator.?ia zi domnule milescu?????sigur sti de ele…aia este cea mai buna apa….nu stiu sigur daca e plata….dar e la fel de buna…puturi care exista de 20 de ani….daca nu mai bine….acolo este cea mai buna si curata apa din tot judetul…dar Domnu primat ca sa mai bage putin mana in punguta cu bani a orasului face tot ce este posibil….eu unu am votat mereu contra MILESCU…in 5 ani a facut un centru si maj strazilor….si asta ca i se apropia sf mandatului si inceputul voturilor….acum ia sa vedeti…pauza strazile…asa raman…pana scade si mandatul asta….of of of…si hai norocu si cat mai mare buzunaru lu milescu mare cat neagoe balcescu

 8. agentul spune:

  Cine dracu e asta fan_primar? Pune ma mana pe gramatica si pe regulile de ortografie sau mai bine de ortopedie…o sa ramai fara oase cu atata consum de calciu cat ai. Pune-ti aparat de masurat aiureli, pe care le spui aici. Lasa-l ma sa-si faca treaba pe primar si vezi-ti tu de tine. Vedeti-va ma de treburile voastre daca mai aveti de treaba, daca nu va da Dumnezeu pana la urma!

 9. oaye spune:

  mey fan_primar daca tu ai fii fost primar nu cred ca ai fii facut mai multe asa ca lasal pe Milescu tu ca Stefan nu a facut nimik cat a fost primar si de la Milescu aveti mari pretenti.uitate frate la calarasi ca e jalnic…nu mai vorbiti fratilor numai ca sa vada lumea prostiile voastre.

 10. gaboru spune:

  plata? :))) …de unde ma apa plata. nu stii ce inseamna apa plata. apa minerala necarbogazoasa… asa ceva pe aici???

 11. ieKe spune:

  Fan primar, cred ca ai vrut sa zici „apa potabila” nu „apa plata”

 12. PETER spune:

  „fan primar”, vaide mama ta de fan. pune mana pe carti si gramatica baiatule. si… pofta buna la apa plata. appo, te invit la un gratar langa un izvor mineral din oltenita/ ce zici? accepti? vei simtii aerul tare de munte si te vei racorii cu berea pusa la rece in izvor dupa ce mananci niste zgarci de prastie. 😛