Spitalul Municipal Olteniţa – Ora Bilanţului

4416 este numărul total de internări în spitalul municipal Olteniţa în primele şase luni ale acestui an, cu 10% mai multe decât în perioada similară a anului trecut .Există trei tipuri de spitalizare : continuă, de zi şi aceea pentru bolnavii cronici . În ultima perioadă a crescut numărul de internări prin spitalizare de zi . Oamenii vin pentru investigaţii paraclinice, de laborator :ecografie, EKG. Faţă de prima perioadă a anului trecut, la TBC , în primele 6 luni ale acestui an, au fost mai puţine internări . Trebuie specificat faptul că spitalul primeşte de la Casa de Asigurări de Sănătate 1380 lei pentru fiecare caz tratat ( internare, tratament medical, externare) . CNAS-ul acordă bani şi în funcţie de indicatorul de complexitate al cazurilor . În funcţie de numărul de diagnostice atribuite pacientului, creşte şi suma pe care CNAS-ul o varsă către spital. Înafară de banii ridicaţi de la CNAS, spitalul realizează şi venituri proprii prin serviciile medicale la cerere şi anume, fişe medicale pentru port armă , consultaţii medicale pentru eliberarea fişelor auto, radiografii, întreruperi de sarcină . De altfel, în primele 6 luni ale acestui an , la spitalul municipal Olteniţa s-au făcut numai puţin de 235 de întreruperi de sarcină , în schimb  377 este numărul de naşteri înregistrate in perioada ianuarie-iunie 2008 . De precizat ca au crescut salariile medicilor specialişti cu aproximativ 200 RON . Un medic specialist primar, aşa cum este de exemplu chirurgul, are un salariu de 1761 lei . S-au mărit şi sporurile salariale acordate cadrelor care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite ( expunere la viruşi şi alţi factori de risc) . Aici se încadrează medicii şi asistenţii medicali din secţia “reanimare” dar şi cei care lucrează la serviciul de ambulanţă.

Comentarii

 1. ciolanus spune:

  lasa ca oamenii de toate categoriile sponsorizeaza direct personalul medical
  mi se pare spitalul ca fiind unul rezonabil, calitatea actului medical este una buna (vorbesc aici de cardiologie, restul nu am avut norocul de a cunoaste)
  ar trebui sa intelegem si sa ne resemnam cu faptul ca medicii de valoare o sa se duca la buc sau in alte orase mari. cei care sunt buni la ora actuala si nu au plecat, nu au facut acest lucru pt ca sunt legati de familie, de regula.
  mi se pare absurd ca trebuie sa platesti taxa de intrate daca nu poti veni in acel interval orar. pai poate unii lucreaza si nu au cum sa vina cand vor ei.
  e totusi de bun simt ca nu te lasa cu masina in curte, am vazut multi jmekeri ce parcau masina in diagonala exact pe unde trebuia sa vina ambulanta la urgente. si portarii alergand dupa soferi prin spital