Stentor realizeaza iahturi de lux pentru bogatanii Europei

În oraşul a carui economie e la pământ (DA..despre Oltenita e vorba! ) se produc ambarcaţiuni de lux pentru milionarii Europei. Firma Stentor Maritime, condusă de un olandez, este printre singurele din Europa care realizează iahturi de lux în fostul şantier naval. Acestea se construiesc numai la comandă deoarece se oferă posibilitatea clienţilor de a le putea personalize, dupa bunul plac,  ambarcaţiunile pentru care plătesc   sute de mii, ba chiar milioane de euro.
Iahturile, ale caror dimensiuni variază între 18 şi 22 de metri, au ca preţ de pornire suma de 325.000 de euro şi pot ajunge şi la 1.600.000 de euro.  Printre clienţii olandezului se numară oameni de afaceri sau politicieni europeni.
Posesorii de iahturi sunt, de obicei, persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, care încearca noi provocari în viaţă. Mulţi dintre ei petrec pe vas câte 8-9 luni sau chiar un an, povesteşte patronul din ţara lalelelor, pe numele său Mertien du Prie.
Pentru mulţi dintre noi poate părea ciudat să trăieşti un an de zile pe apă. Cand ajungi însă la bordul unui iaht construit la noi în port, parcă începi să întelegi. Încăperile spaţioase, cu canapele de piele, dormitoarele cu paturi generoase, bucataria şi băile complet utilate, decoraţiunile din lemn de tei sau computerele de bord de ultimă generaţie te fac să te îndrăgosteşti pe loc de ambarcaţiune.
“Daca iahturile sunt asamblate în totalitate în Romania, comenzile sunt realizate în Olanda. Sunt îndragostit de Romania. Muncitorii mei sunt cei mai buni. De aceea şi vindem câte zece iahturi pe an” a dezvaluit Mertien.
Printre oamenii avuţi ai ţării care şi-au achiziţionat yaht de la olandez se numără şi familia Tofan, care se laudă cu cea mai luxoasă ambarcaţiune de pe lacul Snagov.
De oamenii precum Martien are nevoie Olteniţa, asadar să sperăm că viitoarea administraţie va ştii cum sa-i atragă aici pe investitori.