Taxa care arde la buzunar

Primaria Oltenita a instituit taxe pentru utilizarea temporara a domeniului public cu ocazia organizarii in luna august 2008 a balciului in municipiul Oltenita .

 • taxa ocupare teren persoane fizice si juridice prestatoare de servicii altele decat alimentatia publica – 3 lei/mp/zi
 • taxa de ocupare teren pentru buffet, restaurant, gratar, patisserie – 5 lei/mp/zi
 • taxa ocupare teren pentru amplasare tonete, mese si tarabe pentru comercializare de marfuri – 7 lei/mp/zi
 • taxa ocupare teren de catre autoturisme si remorci aferente – 5 lei/mp/zi
 • taxa de ocupare teren de catre autocamioane, vagoane, microbuze si remorci aferente – 11 lei/zi
 • taxa de ocupare teren zona balci anual de catre parcuri distractive ( carusel, masinute electrice, calusei, etc. ) : – zilele de sambata si duminica – 9000 lei/ha/zi > luni-vineri, inclusiv – 5000 lei/ha/zi

Organizarea balciului se va realiza in perimetrul Oborului mun. Oltenita, iar de organizare si incasarea taxelor va raspunde seful serviciului Piata Targ Obor Oltenita cu sprijinul compartimentelor de specialitate din primarie

Comentarii

 1. miky_h1 87 spune:

  alte taxe alti bani in buzunarul desteptilor

 2. ciolanus spune:

  si cu ce ma supara pe mine taxele astea? nu am firma si nici nu ma duc sa vand nimic.
  poate o sa trec si eu pe acolo ca sa ma aflu in treaba, oricum o sa ne calcam pe picioare cu cetatenii de o anumita etnie, plus ca o sa ne bucuram de aroma argesului.

 3. Davio aka Vlad spune:

  Piata Targ Obor Oltenita Unde vine asta ?

 4. tatyana spune:

  acum intr-adevar i se potriveste numele de balci . praf , mizerie , manele la maxim si marfa chinezeasca la greu . ion creanga ne-a descris atat de frumos copilaria lui . pacat ca nu sunt scriitori contemporani care sa reflecte in opera lor partile frumoase , si nu numai , din perioada comunista .eu sunt nascuta in oltenita , am 41 de ani , si am avut o copilarie frumoasa . greu de crezut ( chiar si pentru fiul meu ) ca ne distram super bine fara pc , mobile , mp3 , internet , masini teleghidate , s.a.m.d.
  balciul era cireasa de pe tort din vacanta mare . toti il asteptam cu nerabdare . masinute , lanturi , barcute , fotografii cu ursul , maimute , serpi , clovni , grozavii ( avortoni la borcan , fetusi siamezi )pe care le vedeai nopti la rand cand incercai sa adormi , foarte multe lucruri lucrate manual din toate zonele tarii , mici , bere , limonada , fluiere , gornite …. toate erau deosebite ! sau poate ca asa le consideram noi la vremea aceea . dar balciul era un prilej de distractie pentru toti , indiferent de clasa sociala sau etnia din care faceai parte . acum , nici mie nu-mi mai place sa merg la balci . navighez pe internet in cautarea unei oferte de vacanta in afara tarii …

 5. oaye spune:

  parerea mea este ca ar trebui un loc special amenajat undeva in oltenitza pt un parc de distracti si sa fie definitiv si sa scoate balciu asta din istorie.Repet este doar parerea mea sau cel putin ce as vrea eu.

 6. oaye spune:

  si in legatura cu taxele sunt de acord dar..cu bani din taxe sa se dovedeasca ca se face ceva pt oras.nu ca as crede ca sar bucura cineva la acele sume sau stiu si eu….:D

 7. ieKe spune:

  Deci, vor creste preturile la Hammer, Masinute, Tordana, etc ?

 8. Razvan spune:

  asta arde buzunaru dar e distractiv.

 9. Nik spune:

  ok, as fi de acord cu taxele, daca s-ar face vreo chestie buna cu ele. Dar cei care incaseaza, stim cu toti ca sunt suspectati de… ceva. Si terenul ala oricum statea degeaba. Adica, nu e ca si cand primaria l-ar fi folosit intr-un anume scos, si pe timpul balciului nu mai poate. Si inca un lucru. De ce incaseaza primaria bani pentru tarabele din fata curtilor oamenilor? Cand e de luat, e terenul primariei, cand e de ingrijit e terenul cetateanului? De ce vin comunitarii pe strada sa spuna oamenilor sa varuiasca pomii, bordurile, sa dea zapada, sa sparga gheata… ? De ce nu face primaria lucrurile astea, ca tot ea ia banii cand e de luat!!!
  Si sa incerce „domnii” consilieri sa nu-i indeparteze pe cei cu balciul prin taxele astea. Ca daca ei nu vor mai veni, multe injuraturi vor lua autoritatile de la toti cetatenii care isi doreau sa vina. Intr-un oras asa mic, si in care nu se intampla mai nimic, balciul acela e un mod dragut de a petrece o saptamana sau doua. Strada e asfaltata, acum sa asfalteze si terenul de acolo. Macar un cerc asa, in interior, pe marginea caruia sa-si amplaseze caruselele. Ca in praful ala… . si mai si platesc taxe. Pentru ce? Conditii special pentru ei nu s-au facut.