Consiliul il vrea…Milescu, NU

In sedinta ordinara a Consiliului Local desfasurata ieri la primaria Oltenita, membrilor acestui consiliu li s-a prezentat un proiect de hotarare privind demiterea din functia de administrator al Termourban a domnului Craciun Marian . Dupa lungi discutii si dupa un vot secret, consilierii au decis ca M. Craciun sa ramana in aceasta functie ( 5 voturi pentru demitere, 8 impotriva ) . Dupa cum probabil stiti, Termourban a sistat in urma cu ceva timp furnizarea apei calde catre populatie din cauza datoriilor mari pe care aceasta o are catre societate. Daca demiterea directorului Termourban nu reprezinta o solutie…atunci cum se poate iesi din aceasta situatie ?
* Vezi in filmuletele de mai jos solutiile propuse de consilierii locali *
Milescu si Craciun…”la cutite” !

 • Milescu : „Tu iti bati joc de noi?! Adica vrei sa-mi spui mie in fata acestor oameni ceva despre care eu stiu deja ?! Ai reusit sa aduci Termourbanu in situatia asta …. Mie, domnul Craciun nu mai are ce sa-mi demonsteze! Eu ca primar al municipiului ma opun total!…Dumneavostra, in schimb, puteti sa hotarati…ati votat ca dansul sa ramana in functie”
 • Craciun : ” Eu in conditiile astea..imi dau demisia! Si asa aveam de gand sa demisionez inainte ca domnul primar sa ceara acest lucru”

Video 1 – Milescu prezinta consilierilor motivele pentru care se doreste demisia lui Craciun

Video 2 – Craciun si Milescu discuta despre datoriile Termourban


Video 3 – Discutiile se incing..Milescu critica activitatea slaba a lui Craciun

Video 4 – Consilierii propun solutii pentru rezolvarea problemei apei calde

Comentarii

 1. Luca Dorina spune:

  Dorinta de demitere a domnului Craciun exista …inainte sa se opreasca apa calda in oltenita..spun „gurile satului” ca asta ar fi principalul motiv pentru care s-a ajuns aici..ca banii de subventii de la primarie n-au ajuns unde trebuia , adica in conturile de la Termo….intentionat, ca sa se gaseasca tapul ispasitor, adica domnul Craciun. Eu, personal, n-am nimic cu nimeni, vorba ceea, doar ma dau cu „presupusul”…dar…de ce sa mergem impotriva curentului apei, asta n-am inteles-o niciodata…adica de ce sa nu demisioneze onorabil domnul Craciun decat sa mearga pe principiul „daca voi nu ma vreti, eu va vreau” , pentru ca jocul de puteri e mare si rusinos pentru un intreg oras, in care , ignorand rau platnicii sint si oameni ce merita sa traiasca decent, oameni care au votat in speranta de mai bine, pe cei ce astazi se joaca din interese mai mari decat le putem noi intelege. Am mai facut referire pe tema asta la motivul intreuperii apei calde, iata dovada, s-a asteptat doar momentul cand sa se faca publica…
  Oare, nu cumva Consiliul stie mai mult decat stim noi????
  Hai sa vedem cine castiga si cui facem galerie…cu pumnii stransi ca mai sunt cateva luni si avem nevoie de caldura, ca daca ne descurcam cum putem cu apa calda, unii fac naveta la tara pentru un dus sanatos, ca iese mai ieftin cu 4 Roni, decat apa incalzita pe aragaz in sistemul „toarna cu cratita in cap”…cu frigul nu cred ca ne merge
  Traim in secolul civilizatiei contemporane, virtuale ….de-a rasu=plansu , nu alta!

 2. Mihai Ceausu spune:

  o fi sau nu dl craciun incompetent, noi sa ne platim facturile si dupa aia sa facem gura.
  sa vedem acum cine isi mai plateste factura la apa calda pt ca apa calda nu avem

 3. Oltenita (Stelistul) spune:

  Nu vedeti ce primar avem, tipa si urla… asa a facut si cu politia… se stia de mult ca e ceva politic la mijloc… astea sunt marsaviile domnului primar Milescu care dupa cum reiese din filmare „el trebuie sa fie sefu” consiliul prea putin conteaza… Domnule primar singurul om care trebuie sa demisioneze sunteti dumneavoastra… un primar nu umbla cu marsavii dinastea…. sunteti prea las. Nu exista lege prin care termourbanul sau alta persoana sa intre in casa fara mandat de la procuror, dar „matale” trebuie sa sti ca doar esti primar. Domnu primar dar bani care trebuia sa intre in cont unde sunt??? Bravo, toata stima noastra „domnule” primar!!!

 4. lord spune:

  Directorul Craciun prefera sa-si dea demisia din doua motive:
  1. Nu este un luptator si asta nu-i face onoare;
  2. Probabil este constient ca va purta un razboi care se anunta deja pierdut, iar in situatia in care s-ar decide sa lupte, populatia orasului va avea de pierdut;
  Aici insa mai este o varianta pe care dl. Craciun din bun simt nu a facut-o publica in sedinta ( desi toti din sala si nu numai, o cunosc).
  Dupa alegerile locale din iunie, cei ce au „batut palma” pentru castigarea fotoliilor, atribuisera deja aceasta functie. Ce se intampla acum sunt doar pretexte, incercarea disperata de onorare a promisiunilor facute si… praf in ochii cetateanului.

 5. viorica spune:

  De acord Dorina, Primaria, in loc sa gaseasca „tapi ispasitori” mai bine ar incepe demersurile pentru recuperarea banilor de la guvern. Sau poate asteapta demisia domnului Craciun si numirea altuia, sa spuna: „vedeti, cum l-am schimbat, cum are orasul apa calda”
  Tot de la „radio-sant”: are si primaria ceva datorii pe la Termourban, pe care probabil le va plati tot cand va veni noul director, sa demonstreze cata dreptate au avut

 6. andrei cristian spune:

  Mai oameni buni ceea ce voi spune mai jos este real si perfect adevarat.Domnul Craciun Marian este singurul om capabil sa conduca o asemenea institutie iar domnul milescu care nu se mai satura de bani vrea sa il demita pentru a falimenta societatea si a o vinde intre ei.Oare citi stiu ca in port unde sunt serele exista o centrala termica complet echipata si full computerizata facuta cu fonduri FARE care a fost vanduta de catre primarie impreuna cu serele si pamantul aferent la un smecher cu 1 miliard iar smecherul in 2 saptamani a revandut cu 8 opt miliarde.deci in concluzie iata unul dintre motivele pentru care iubitul nostru edil vrea sa-l mazileasca pe Craciun.Si mai spune-le domnule Milescu ca primaria are de dat la Termourban datorii de 6 miliarde iar ciand domnul Craciun le-a cerut Cercel i-a spus sa ia banii de la populatie ca primaria are altseva de facut cu banii.Oameni buni nu sustin pe nimeni dar asta se numeste mazilire.Si inca ceva domnul Milescu a fost foarte surprins sa vada ca pentru prima data consilierii au fost impotriva lui.

 7. dragan spune:

  Felicitari Consiliului Local!
  Dupa 4 ani a reusit cineva sa se opuna hotararilor dictatoriale si superinteresate ale lui Milescu. Aprecieri pentru ca v-ati „permis”. Cineva spunea ca schimbarea directorului de la Termourban a fost ordonata pentru ca era o datorie politica. Perfect adevarat. Cel al carui nume a fost vehiculat dupa alegeri, dl. Mihai Neagu zis Boscodoi, se pare ca din diferite motive ar fi refuzat. Indiferent de motive, felicitari. Omul si-a dat seama ca functia il depasea d.p.d.v. profesional. Pana la gasirea unei alte solutii, Craciun trebuia demis pentru ca pretextul fusese creat, iar in locul lui, ca interimar, trebuia numit oameni buni, rusine, un tanar ingineras, din cadrul regiei, care nici macar in fata muncitorilor de rand nu este in stare sa se impuna. Ii lipseste aproape tot: pregatire profesionala, experienta, autoritate, respectul oamenilor. Dar asta era si interesul. Un om accesibil, o marioneta ce putea fi manipulata usor si, la momentul potrivit schimbata. Este pentru prima data cand vad in ce mod dictatorial conduce o sedinta dl Milescu.Rusine. Imi pare rau ca i-am acordat increderea si implicit votul. Acest om inca nu realizeaza ca nu mai suntem pe timpul lu impuscatu, din moment ce nu realizeaza ca pe proprietatea unui om nu se poate intra in mod abuziv , asa cum vor muschii dumnealui. Tot intr-un comentariu cineva spunea ca este nevoie de mandat de la procuror. Gresit. Legislatia s-a schimbat, insa semnatarul comentariului are voie sa nu o cunoasca. Pentru un primar este rusinos si dupa cum va dati seama este si foarte periculos. Singura institutie din tara asta care-ti poate da acest drept este instanta de judecata. In sedinta nu s-a permis explicarea in termeni cat de cat tehnici a situatiei. Directorul Craciun ar fi reusit sa faca asistenta sa inteleaga. Dar nu. Primarul nostru jigneste din nou inteligenta consilierilor, considerand ca ei oricum nu ar intelege. Olteniteni, indiferent de cine s-a perindat pe la sefia Regiei, de-a lungul timpului, de pe vremea CTZ-ului, indiferent de culoarea politica avuta de acestia, Ing. Craciun a fost si a ramas singurul specialist.
  Si ATENTIE!, adevaratul initiator al acestei marsavii a stat deocamdata in umbra. Pardon, acum este la soare. Soarele Greciei.Acolo este apa calda domnule Cercel? La noi nu. Desigur, a fost o intrebare retorica. Domnilor consilieri, intalniti-va din nou si una, doua, trei ore, cat este cazul, analizati si gasiti solutiile cele mai bune de recuperare a datoriilor atat de la oameni cat si de la guvern. Sa nu uit, virati si banii de la primarie si nu-l mai lasati pe dl. Milescu sa va boicoteze discutiile. S-auzim de bine.

 8. Marius Dociu spune:

  Nu am nimic de comentat la ceea ce ati scris dumneavoastra…insa ce legatura are concediul lui Cercel cu sedinta de consiliu si cu ce au discutat ei acolo? Omul si-a luat binemeritatul concediu anual pe care fiecare angajat are dreptul sa il aiba…

 9. dragan spune:

  Spuneam mai devreme ca este pentru prima data cand vad cum tine o sedinta dl. Milescu. Am uitat sa mutumesc pentru asta lui Marius Dociu. Dar Marius, sunt multe lucruri care nu s-au spus in acea sedinta si nu se vor spune. Spre exemplu, ing. Craciun nu stia pentru ce este chemat la acea sedinta. I s-a spus de catre primarie ca vor fi discutate preturile la energie.
  In alta ordine de idei, dupa alegeri,de cand a intervenit obligatia politica, primaria nu mai discuta cu directorul Craciun decat prin hartii. Timp de TREI luni, atat telefonul primarului cat si cel al viceprimarului au fost inchise pentru un director al unei societati direct subordonata primariei, care se confrunta cu o situatie de criza pe care nu el a creat-o si pentru dezamorsarea careia nu avea parghiile necesare. Sunt multe de spus in aceasta poveste si sunt convins ca daca vei sta de vorba cu oamenii potriviti vei afla mai multe amanunte.
  Dar sa revenim. Nu am absolut nimic cu concediul de odihna al viceprimarului. Insa cand un oras intreg nu are apa calda, in conditiile date de temperaturile ridicate de afara, iar tu ca viceprimar iti pui palma undeva si nu te intereseaza de cei in slujba carora te afli, acel concediu nu mai este binemeritat asa cum il numesti. Este o situatie deosebit de grava pentru locuitorii orasului nostru, iar locul viceprimarului este aici.Eu mi-am intrerupt o calatorie pentru a-i vota. Dar problema este alta. Crede-ma pe cuvant. Initiatorul acestei marsavii este dragul nostru viceprimar.
  P.S. Sunt curios daca la urmatoarele sedinte de acest calibru se va mai permite accesul presei. Fiti tari si s-auzim de bine.

 10. Marius Dociu spune:

  Din cate stiu eu, la sedintele ordinare ale consiliului local poate avea acces oricine doreste sa asiste..deci nu numai presa

 11. Marius Dociu spune:

  Si mai cred ca s-ar incalca drepturile presei daca accesul o sa fie restrictionat…Nu cred ca primarul poate decide asta. Parerea mea e ca domnul Milescu nu va lua o astfel e decizie…Nu ar avea de ce..Si nu cred ca ai nostri consilieri vor fi de acord cu sedinte la care presa sa nu aiba acces.

 12. Florinel spune:

  Trebuie facuta o precizare domnule primar…dl. Craciun nu este director al regiei dupa cum afirmati la inceputul minunatul dvs speech, ci al SC Termourban SRL…Biata regie a inceput a fi exterminata din septembrie 2004, tot prin “bunavointa” domniilor voastre, cei care va aflati si atunci la conducerea Oltenitei.
  Citez : “cerem schimbarea directorului si numirea unui director interimar…” care sunt cei care cer schimbarea domnule primar????!!!! De ce nu dati nume ??? Sa stie tot olteniteanul cine doreste falimentarea acestei institutii incepand prin indepartarea de la conducerea Termourban a singurului specialist (in domeniul tehnic) din unitate…dvs si cine???? Cei de la radio- organul…. care penetreaza cel mai bine in casa fiecaruia???? Ha ha ha….eheeeeeee
  Poate par impertinent, insa sunt revoltat si dezgustat de atitudinea, limbajul si tonul sarcastic pe care le afisati fata de interlocutorii dvs dle primar, ceea ce va acorda o bila neagra. Vorbiti de acea armata de oameni care tb pusi sa incaseze datoriile de la populatie, armata pe care ati “dat-o jumatate afara pentru rentabilizare ” si sunteti foarte mandru cand afirmati lucrul acesta. Dar de ce nu va uitati putin si-n ograda dvs, unde se inmulteste personalul pe zi ce trece, suplimentandu-se cu noi birouri fiecare incapere (devenind o adevarata armata), si….tot cu creante neincasate sunteti. Oare nu sunteti un manager bun? Sau populatia municipiului este atat de saraca incat nu poate acoperi toate aceste cheltuieli (utilitati, impozite si taxe locale etc.) Vorbiti de corectitudine, dar…”cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra!” si sunt convins ca nici nu tb sa o ridicat de jos….
  Marele meu regret (si sunt convins ca nu numai al meu) este ca v-am acordat votul de incredere la alegerile din aceasta vara. Ne-ati inselat asteptarile domnule primar !

 13. dragan spune:

  Si inca ceva oameni buni. Pentru Virom si pentru dl. Cercel furnizarea de gaz catre centralele termice se dovedeste a fi falimentara. Banii si-i recupereaza atunci cand populatia isi va plati datoriile catre Termourban. De aici scenariul. Oprim furnizarea gazului catre centrale iar singura optiune a catateanului va fi centrala de apartament. (asta daca nu ne intoarcem la sobele pe lemne). Si acum urmeaza: Proiecte(bani multi nene), sapaturi, alimentare cu gaze catre apartamente, montare centrale de apartament. Si banii vor curge, ati ghicit catre cine – Cercel + Milescu. Termourban, in care s-au facut investitii din fonduri Phare va intra in faliment. Banii cheltuiti pe investitii trebuiesc returnati. De unde ? De la Consiliul Local. De unde ? De la cetatean. S-auzim de bine.

 14. dragan spune:

  Draga Marius, incepi sa intelegi?

 15. cetatean spune:

  mie mi se pare corecta decizia primarului.cred ca sistarea furnizarii de gaze atrage dupa sine si demiterea celui ce a gestionat intreg sistemul.pacat ca exista si comentatori care,pentru a-si da importanta comenteaza in necunostinta de cauza.prefera sa acuze in loc sa GANDEASCA.

 16. andrei cristian spune:

  draga domnule ‘cetatean’ daca nu cunosti situatia TACI.Deci mai oameni buni iata cum incep unii sa aiba curajul sa spuna adevarul despre ce vrea sa faca acesti 2 oameni (milescu+cercel) in orasul asta.Stati sa va spun eu un lucru care pana acum nu l-am crezut.Nu cu mult timp in urma un smecher cu multi bani si afaceri din oltenita(bun amic cu primarul)s-a laudat la un paharut de bere ca in scurt timp el jura ca o sa falimenteze Termourbanul si ca toata lumea o sa apeleze la el pt a-si monta centrala termica.Acum mi-a picat fisa ca omul nu glumea deloc pt ca „dragan” mai sus spunea ce vor sa faca edilii nostri.Deci cercel vine cu gazele milescu cu materialele de constructie(tevi,robineti,etc)iar smecherul(veti vedea voi cine)vine cu montajul de centrale SIMPLU!Mai oameni buni va e clar?Am ajuns sa fim condusi de un subinginer si de un biet depanator de televizoare care au jefuit 4 ani de zile buzunarul contribuabilului si multumita votului domniilor voastre jaful va continua inca 4 ani.domnule primar in loc sa faci fintini arteziene si sa pui stilpi de iluminat mai bine te-ai zbate sa atragi investitori straini in oras sa avem si noi de munca sau aia nu-ti dau cascavalul?RUSINE!!! Dar va spun ca mania DOMNULUI nu va intarzia sa apara si sa vazi atunci…

 17. Mihai Ceausu spune:

  stimati utilizatori, sunteti rugati sa cititi foarte atent ceea ce scrie la IMPORTANT. dupa aceea, sa si respectati ce ati citit acolo.
  pana la urma, ce este rau in a avea centrala termica? eu nu am centrala termica, insa, din auzite, am inteles ca se plateste in jur de 200ron/luna de iarna la gaze la un apartament de 2-3 camere. la fel de bine, exista centrale pe lemne, se pot monta pe scara blocului si necesita sa fie incarcate cu lemne dimineata si seara. mai complicat asa.
  daca o sa fie nevoie de firme sa monteze centralele, sunt sigur ca nu vom duce lipsa de oferte. de exemplu, mie aerul conditionat mi l-a montat o firma din slobozia, deci, nu am apelat la nici un jmeker de pe plan local. sau, vorbeam sambata cu o cunostinte ce doreste sa-si achitioneze o centrala termica la casa si mi-a spus de o oferta foarte buna de la o firma din constanta, o oferta ce includea pe langa toata instalatia,transport,garantie si montaj si punearea in functiune si toate actele/avizele.
  ce vi se pare aiurea ca suntem condusi de subingineri? in fata tarii avem un marinar. sau vreti un cioban? poate un manelist? sau o parasuta? toate „vedetele” tarii, adica astia de ies in fata cu tot felul ce tampenii, chiar si la noi in oras, majoritatea au deficiente majore la limba romana,la bun simt iar la capitolul competenta sunt aproape de zero (aici e tragedia). cum au ajuns ei acolo? personal nu stiu, probabil ca muritorii de rand ii respecta prea mult si accepta sa fie un fel de sclavi ai lor.
  alta chestie, cam tot ce tine de stat e mai mereu pe minus la capitolul bani, principalul motiv il constituie hartogaraia si banii care vin de la guvern cand bate vantul favorabil sau in functie de culoarea politica a celui ce conduce respectiva organizatie de stat. la fel de bine, multe sunt falimentate in mod deliberat pentru a fi preluate de alti jmekeri sau pentru a-si face loc pe piata altor jmekeri cu oferte similare.
  este foarte posibil ca unii dintre dvs. sa fi spus lucruri nestiute de opinia generala, lucruri ce pot fi adevarate, dar va rog sa nu-i mai jigniti pe altii si sa le respectati opinia!

 18. criss spune:

  noi care suntem la zi cu plata,de ce trebuie sa suportam?
  este mai corect s facem o sesizare la opc bucuresti?
  va rog sa raspunde-ti multumesc anticipat

 19. Mihai Ceausu spune:

  mai criss, si eu sunt cu plata la zi, dar haideti sa ne gandim putin, daca vrei sa faci o prajitura cu inca 4 vecini, care te costa 20 de lei, pe care tu o vinzi cu 25, si platesc numai 2, sa zicem 10 lei, de unde inca 10 lei? chiar daca fiecare isi acopera partea si pretul final ar acoperi toate cheltuielile?
  cam asta e problema.eu am vorbit cu ai mei si am convenit sa nu platim ultima factura la apa calda, pentru ca nu am avut nici o restanta de 2 ani de zile (cand am avut restanta 2-3 luni datorita unor probleme) si trebuie sa platim acum curentul electric la boiler. cand vom avea apa calda, vom plati si noi.
  ce sa faca opc? am scris eu un post despre anpc, poate lumea il citeste mai atent.
  eu nu va inteleg…ce nu e clar? sunt foarte multi care nu isi platesc datoriile. de ce sufera ceilalti? pentru ca asa e incalzirea centralizata: toata lumea cotizeaza, se face un cost mediu si aia e. cum se trezesc niste nesimtiti ce nu au chef sa plateasca, cum se duce dracului tot calculul.
  da, perfect deacord, sunt interese economice, politice si oculte,dar haideti sa ne platim datoriile si dupa sa oracaim.
  fara suparare

 20. rugby15 spune:

  Eu am spus inca de acum 4-5 ani , asa cum oamenii nu au avut bani sa-si plateasca incalzirea (pacura CLU) tot asa nu-si vor plati nici cand vor fi gaze……si iata ca am avut dreptate . Despre dl.Primar Milescu sunt intr-u totul de acord cu el si indifernet daca ne place sau nu de dl.Craciun , daca nu-si indeplineste contractul de management al Termourban poate fi incercata si o alta solutie . Este imposibil sa nu poata fi gasita o solutie daca se vrea . Eu am facut greseala sa cad intr-o capcana si sa ma indoiesc de dl.Milescu dar acum cand pot judeca din alt unghi marturisesc ca m-am inselat . M-am inselat la greu si de aici inainte merg numai pe mana lui.

 21. rugby15 spune:

  Eu am mai spus de acum 4-5 ani ca cine nu are bani sa-si plateasca incalzirea(pacura CLU) nici cand vom avea gaze nu vor putea sa plateasca si iata ca am dreptate. Despre ” interesul ” schimbarii managerului de la Termo eu sunt de acord cu Dl.Milescu (nu am nimic cu dl.Craciun)dar intr-o economie de piata nu se poate merge pe pierdere si nici sa nu poti incasa restantele fara niste mecanisme reale . Daca un timp m-am inselat in privinta dlui.Milescu , acum pot spune ca am gresit si sunt convins ca incearca cele mai bune solutii prin decizii luate cu cap. Realitatea ne demonstreaza la toti cei care vrem sa intelegem ca solutiile salvatoare sunt doar pe moment si numai ce cladesti pe o baza solida va rezista in timp……………

 22. Mihai Ceausu spune:

  aceiasi chestie, daca li se platesc datoriile oamenilor, acestia nu le vor face la loc? iar care au platit, credeti ca vor mai fi fraieri ca sa plateasca in viitor?
  parca am mai spus chestiile astea

 23. rugby15 spune:

  Eu nu am spus ca trebuie sa le plateasca cineva datoriile. Trebuie gasita o solutie de protectie a celor care-si platesc facturile la zi si sa beneficieze de serviciile platite iar celor care nu platesc din varii motive sa existe masuri coercitive chiar dure dar fara sa fie afectati si ceilalti buni platnici . Aici sta una explicatia …..parerea mea….tot ..tot boii care trag iau bice pe spinare

 24. Mihai Ceausu spune:

  eu am spus, nu dvs. si nu sunt de acord ca altora sa le fie platita intretinerea de catre stat, iar mie sa nu imi fie platita tot de catre stat.
  solutii? poate sa scoata toate tevile pe scara blocului. cum e la gaze, catv, net, tel, etc. ti le taie de afara. la apa si la caldura nu ai cum, trebuie sa intrii in casa omului, daca are chef sa te primeasca, bine, daca nu…rabda prostii.