Milescu : „Oltenita va deveni, in patru ani de zile, una dintre cele mai mari zone de agrement din sudul Romaniei”

În urmă cu aproximativ un an, Primăria Olteniţa a participat la o licitaţie de proiecte pe mediu, finanţate de Ministerul Mediului prin fondul de mediu. Profitând de o hotărâre de guvern care impune respectarea ordonanţei care prevede majorarea spaţiilor verzi pe cap de locuitor, şi care trebuie finalizată până în anul 2015, primăria Olteniţa a luat parte , alături de alte 106 oraşe, la acest proiect de mediu la care primăria a fost a cincea entitate publică, deoarece a primit fonduri de 15 miliarde lei vechi, după patru instituţii din Bucureşti care au obţinut , fiecare, câte 20 miliarde lei vechi. Zona cu o suprafaţa de 30 hectare, pe care urmează a se efectua aceste lucrări , este situată între podul spre comuna Chirnogi şi benzinăria Petrom (lungimea), digul râului Argeş şi Parcul Central (lăţimea). Zona, care urmează a fi reabilitata, se doreşte ca în patru ani de zile sa devină una dintre cele mai mari zone de agrement din Sudul României. Odată cu finalizarea lucrărilor la canalul Dunăre – Bucureşti, se aşteaptă ca în această zonă de agrement să poposească yachturi, care să acosteze aici şi care să se bucure de serviciile oferite de un hotel, un restaurant cu specific pescăresc, un teatru de vară şi aşa mai departe.
La această oră , municipiul Olteniţa se află în litigiu cu un număr de 9 persoane deoarece acestea au ocupat un teren proprietate privată al municipiului şi refuză eliberarea lui. În fapt, terenul pe care pârâţii îl ocupă , face parte din suprafaţa de 387.498,16 metri pătraţi din zona ce aparţine domeniului privat al municipiului Olteniţa, fiind atribuit prin hotărârea comisiei judeţene de fond funciar numărul 203/ 11-05-1999 . Deşi somaţi şi fără a deţine vreun titlu în cauză , pârâţii refuză să părăsească imobilul . Pe imobilul teren în cauză urmează a fi extins Parcul Central Olteniţa. La această dată, deşi procedura de achiziţie a lucrărilor de construire se află într-un stadiu avansat, primăria se află în imposibilitatea de a demara lucrările deoarece terenul este ocupat, fără nici un drept, de pârâţii în cauză. Având în vedere cele mai sus prezentate , consiliul local trebuie să ia o decizie în ceea ce priveşte această problemă, deoarece , în cazul în care până la data de 1 noiembrie 2008 lucrările nu sunt finalizate, suma pentru finalizarea investiţiei va trebui restituită.

Asculta interviul cu primarul Oltenitei, Costinel Milescu !

Comentarii

  1. PETER spune:

    Se pare ca usor – usor, visul meu va devenii realitate…(mult optimism). Exact ce vorbeam – Hotel, Piscina, Club, dar voi nimic, Batman, Batman! 😛

  2. calin spune:

    stii ce mi-am dat seama? ca si Ardelenii sunt rasisti asa ca relax…

  3. Mihai Ceausu spune:

    sa nu uite de proiectul asta. poate era mai bun pe linia dunarii