Prioritatea nebunului

Cand eram si eu in dreapta soferului, tata imi spunea mereu despre prioritatea nebunului.

Ce e aia? Adica, eu, pe prioritate, trebuie sa fiu atent daca nu cumva cei ce ar fi trebuit sa-mi acorde mie prioritate nu au nici un gand in acest sens. Deci, eu, pe prioritate, trebuie sa mai astept cateva momente pana sa traversez o intersectie, chiar daca sunt pe prioritate.

Trebuie sa avem grija si daca suntem pietoni, nu trebuie sa ne aruncam pe trecere (sau cine stie pe unde) cand soferii circula cu 50kmh, iar daca ei depasesc aceasta viteza, spitalul sau cimitirul scrie pe pietoni. (Doamne fereste)

Acest avertisment ar trebui sa fie valabil si pt pietoni, carutasi, scuteristi si alte categorii de participanti la trafic. Ei se incred prea mult in soferii adevarati. dar sa nu uitati, ca si ei sunt oameni, si ei sunt suparati, obositi, sictiriti, etc. Si uite asa, s-ar putea sa stati cu saptamanile prin service sau spitale (Doamne fereste!)

Acest comportament preventiv ar trebui sa reduca numarul evenimentelor nefericite!

Comentarii

 1. Mihai Ceausu spune:

  in lipsa de alte activitati, ma uitam azi la teveu cum discutau niste persoane despre accidentele rutiere, legislatie, ce e de facut, bla-bla.
  am ramas uimit cand au spus ca sunt cazuri in care soferii sunt sanctionati cu amenda, dar nu pot fi obligati sa-si achite acele amenzi. de ex eu, fara venituri, fara proprietati, fara conturi bancare, cu ce sa-mi platesc eu amenda?
  alt lucru, se vorbea despre amenzi, ce sunt considerate a fi mici, reduse. va dati seama, o persoana ce-si permite sa dea, sa zicem 15ooo euro, pe o masina nu va avea nici o problema in a da niste bani pe amenzi (habar nu am care sunt cuantumurile amenzilor).
  ce bine ar fi daca amenzile s-ar inlocui cu munca in folosul comunitatii. sa vedem daca domnii dintr-un mertzan, de exemplu, isi vor da costumul jos pt o salopeta si daca le vor conveni sa piarda cateva zile de afaceri pt a matura strazile.
  legile lui peste…

 2. Mihai Ceausu spune:

  tot in lipsa de alte activitati si la tara, am butonat pana am ajuns ,intamplator, la o campanie numita impotriva bizonilor. ce E aia?
  Bizon din trafic – orice patruped cu permis auto (sau fara) care se afla la volanul unui autovehicul (cu doua, patru sau 16 roti) si care intruneste una (sau mai multe) din conditiile de mai jos :
  * claxoneaza la nesfarsit, de preferat in mijlocul ambuteiajelor;
  * trece pe rosu, dupa care scoate degetul mijlociu pe geam, in semn de multumire;
  * depaseste coloana la semafor, si apoi blocheaza intersectia;
  * arunca chistocul de tigara pe geam;
  * asculta manele (sau orice fel de alta muzica) cu volumul la maximum;
  * parcheaza pe trecerea de pietoni sau pe pista de biciclisti;
  * face trimiteri poetice la rudele decedate ale mamelor celorlalti participanti la trafic.

  mai multe detalii pe http://www.topgear.ro/bizon

  cred ca avem si noi specimene d’astea destule.

 3. Mihai Ceausu spune:

  un mic offtopic: stie cineva de unde se pot cumpara roviniete? la posta nu au, la petrom au doar pt o saptamana.
  la multi ani celor ce azi isi sarbatoresc onomastica!

 4. adi spune:

  Am cateva intrebari!

  Ai permis de conducere? Daca da, de cati ani ?
  Cati km (estimativ) si unde ai condus efectiv ?

 5. Mihai Ceausu spune:

  dupa cum am mai afirmat si in alte comentarii, am permis din 2003, deci de 5 ani. ca si km, as putea aproxima undeva la 40-50.ooo km, poate chiar mai mult, nu m-a frecat grija sa stiu cat am mers eu pe 3 masini. sunt sofer amator, pe masina personala, nu sunt sofer de firma.
  chiar azi am aplicat aceasta prioritate, pe drumul dintre oltenita-chirnogi cand o dacie alba a intrat in depasirea unui scuter si a uitat sa treaca pe dreapta. eu, mergand cu fix 90kmh (nu obisnuiesc sa-i dau blana si nici nu vb aiurea) a trebuit sa dau cateva „flashuri”, o frana puternica de mi-am asezat si pe mama si pe bunica-mea si restul de bagaje, plus un viraj brusc spre marginea carosabilului pt un „adevarat”.
  aveam varianta sa stau la axul drumului si sa ma lovesc de el. dar am preferat altceva. daca era cazul, as fi iesit in afara carosabilului. sunt sigur ca si voi ati fi facut la fel, in locul unui impact frontal.

 6. Mihai Ceausu spune:

  completare: avand in vedere ca sunt un sofer amator, am condus majoritar prin acest judet, pe la si prin bucuresti. plus cateva drumuri mai prin tara, dar nimic de sute de km.