Autorităţile olteniţene fac ordine pe străzi

Autorităţile publice locale, medicii internişti şi psihistrii, autorităţile poliţieneşti din Olteniţa se confruntă cu un caz medico-social incomod. D. Constantin de 57 de ani preferă să locuiască pe străzile municipiului, cu locaţii fixe, decât să ocupe un loc într-un spital de specialitate sau să primească tratament la domiciliu. Familia acestuia este extrem de îngrijorată şi necăjită, potrivit medicului director al spitalului Olteniţa, Liana Petculescu. Constantin suferă de tulburări afective, stare psiho-patoidă pe fond toxico-alcoolic, amputaţie a membrului inferior drept, gangrenă la degetele piciorului stâng care necesită amputaţie. Acesta refuză orice fel de internare. Potrivit Lianei Petculescu bărbatul poartă trauma instituţionalizării lui în perioada copilăriei la un leagăn. Zilele acestea gălăgiosul s-a postat în faţa bisericii din lemn, de lângă spitalul olteniţean. Până de curând, bolnavul a ocupat un loc în partea laterală din str. Argeşului a primpriei olteniţene, unde făcea o gălăgie infernală. De regulă, acesta se postează în faţa instituţiilor publice, consumă băuturi alcoolice, face mizerie în jur, are tulburări de comportament. Conducerea spitalului a făcut mai multe demersuri prin sesizări către poliţie. Cu toate intervenţiile poliţiştilor, acesta continuă să refuze internarea. Din cauza numărului mare de sesizări luni, 1 septembrie, la Primăria Olteniţa edilul şef al municipiului, Costinel Milescu a stabilit o întâlnire cu reprezentanţii mai multor instituţii publice: directoarea spitalului dr. Liana Petculescu, comandantul poliţiei Olteniţa Dan Hurmuz, directoarea serviciului de asistenţă socială Mirela Hulea, directoarea căminului de bătrâni Luminiţa Neferu, alţi ofiţeri de poliţie implicaţi în soluţionarea cazului. Convocarea acestora a fost făcută, pentru a se lua o decizie cu privire la întocmirea dosarului de internare nevoluntară a lui D. Constantin, sau internare cu interdicţie prin lipsă de discernământ. Dr. Petculescu a declarat că astfel de cazuri se înmulţesc pe zi ce trece. D. Constantin a fost salariat al spitalului Olteniţa. Din cauza unor tulburări de comportament, acestuia i-a fost desfăcut contractul de muncă în anul 2002. Ulterior a fost pensionat de boală pentru handicap-amputare picior drept şi diabet zaharat. În repetate rânduri s-a încercat transferul acestuia la Săpunari sau la Spitalul Arsenie Bagdasar, dar Constantin a refuzat de fiecare dată internarea şi tratamentul de specialitate. De câteva ori a fost adus în spitalul municipal în izolator, însă pacientul a tulburat activitatea camerei de gardă, a medicilor şi asistentelor aflaţi în timpul orelor de program. D. Constantin tulbură grav liniştea şi ordinea publică, făcând de asemenea notă discordantă cu mediul oraşului.

Comentarii

 1. eddy spune:

  🙁 un om nekjit k multi alti saraci din romania :P,..

 2. Mihai Ceausu spune:

  ce mobilizare de forte pentru un singur om…
  pe aia de baga watzi in difuzoare mult peste limita suportabila de catre un om normal nu ii vede careva
  cainii ce umbla cu covrigi in coada si ataca dupa bunul plac iar nu sunt vazuti de autoritati
  pe aia de trag de tine pe strada pentru 1 leu, iar nu sunt vazuti
  lista poate continua…

 3. Laura S. spune:

  E vorba de o altfel de interpretare a acestei imagini. Omul are nevoie de asistenta medicala de specialitate si trebuie internat pentru rezolvarea cazuisticii lui, care e destul de complicata. Afectiunile acestuia sunt de natura fizica si psihica. Iar el refuza orice fel de interventie. Ce trebuia sa faca primarul? Sa-l lase sa moara pe strada? Omul nu are discernamant. Este adevarat ca sunt multi printre noi fara discernamant si care traiesc bine merci in mijlocul oamenilor. Sunt unii mai periculosi decat un bolnav patologic si se plimba in libertate. Dar traim in capitalism si asta presupune legea junglei. Legile Romaniei nu permit multe, sunt extrem de prost facute. O decizie trebuia luata. Eu am trecut pe langa el si am vazut ce harmalaie face. In acest moment se afla in spitalul oltenitean la izolator. Mergeti in aceasta camera, de fapt stati la usa ca nu veti putea intra de miros si galagie, sa vedeti atmosfera. Ce ati fi facut in locul autoritatilor?

 4. adriana spune:

  pacat,il cunosc foarte bine a locuit langa mine,era un om bun,muncitor si familist.pacat mare pacat ii cunosc fam f bine,asta este niciodata nu se stie;

 5. Andrei magnatul(tot chestor ajung) spune:

  toata politie pe un singur OM cu un singur picior…logic nu?nu are bani,putere si nici relatii,de asta sar toti pe el….la altii care indeplinesc cerintele de mai sus lasa de dorit….ca toti iau spaga…deci in final legea se aplica la cei amarati si fara putere…ceilalti fac ce vor fara nici o problema….comandantul politiei ar trebui schimbat….e de o viata de cand zace pe scaunul ala si degeaba….lume noua idei noi…cine nu imi da dreptate sa isi lase opinia lui/ei aici….cine crede ca cine comanda face bine….

 6. Andrey spune:

  eu il vad in fiecare zii mi-e chiar o fata cunoscuta a orasului as putea spune deoarece stau in zona

 7. Razzvan spune:

  Chiar asa de greu se poate lua unu de pe strada? Comisii, intalniri, pana se ajunge la o solutie, moare pe strada.

  un off-topic tampit: o fi angajat al MiniMax pentru reclama, ca mereu il vad cu pungi de la MiniMax

 8. dan spune:

  PENTRU ANDREI MAGNATUL
  BRAVO , MULT SUCCES PENTRU A AJUNGE CHESTOR !!!!!!!!!!!!!!!
  IN SFARSIT UN OM CARE VREA SA INLATURE SPAGA !!!!!
  COMANDANTUL SE VA SCHIMBA CAT DE CURAND . AI SA VEZI !

 9. dan spune:

  si tot pentru Andrei magnatul
  Fara suparare sau altceva , ca un sfat ” nicio problema ” de ceva vreme , mai bine de doi ani se scrie legat .

 10. Mihai Ceausu spune:

  daca nu ma insel, acest barbat mi-a pus gresia si fainta in bucatarie acum cativa ani. super profesionist.
  sper ca ne gandim si noi, cei mai tineri, ca peste ceva ani poate devenim si noi la fel, iar copiii nostrii ne vor arunca ca pe niste ciorapi imputiti si rupti!