Demonstraţie de gimnastică aerobică în week-end la Olteniţa

Federaţia Română Sportul pentru Toţi a organizat pentru prima dată la Olteniţa o demonstraţie de aerobic, în sala de sport a Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” din municipiul nostru. În 13 şi 14 septembrie, o echipă formată din 20 de iubitoare de mişcare, au făcut o expunere de paşi prin step, fitball şi softball, pe parcursul a 3 ore în prima zi, respectiv 2 ore în următoarea zi, orele de practică fiind combinate cu o oră de nutriţie în fiecare din cele două zile. Reprezentantul FRSpT, lector Alexandra Voicu, ne-a declarat că doreşte să organizeze cât mai des astfel de activităţi. „Activităţile de acest gen duc la conştientizarea în rândul populaţiei, a faptului că sportul menţine sănătatea. Exerciţiile aerobe contribuie la menţinerea sănătăţii omului, prin faptul că ajută în primul rând la detoxifierea organismului. Având în vedere mediul toxic în care trăim şi alimentaţia îmbunătăţită cu substanţe chimice dăunătoare, aceste exerciţii contribuie la formarea unei minţi şi a unei inimi sănătoase. Lecţiile practice au acoperit zilele acestea majoritatea tehnicilor de gimnastică aerobică. Este vorba de step aerobic, dance aerobic, fitball, softball, pilates, stretching, tae bo”, declară Alexandra Voicu. Federaţia Română Sportul pentru Toţi este o asociaţie non guvernamentală, care îşi desfăşoară activitatea după un calendar competiţional. În acest calendar s-a numărat şi acţiunea desfăşurată pe parcursul celor două zile de week-end. FRSpT este structura sportivă-mamă şi are o asociaţie reprezentativă în fiecare judeţ al ţării, în judeţul Călăraşi aceasta fiind Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi. Participantele la curs au susţinut şi un examen la sfârşitul orelor. Acţiunea desfăşurată în cele două zile a fost sprijinită de Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Călăraşi, prin preşedintele acesteia prof. de sport Cristina Drăgan.

Comentarii

 1. Laura S. spune:

  Felicitari fetelor din grupa. Au avut o vointa de fier sa topaie 3 ore sambata, respectiv 2 ore a doua zi. Ar fi bine ca toti sa inteleaga ce importanta este miscarea, ce rol are gimnastica in viata biologica a fiecaruia. Le uram succes Cristinei si Alexandrei in activitatile si actiunile lor sportive, sa aiba cat mai multe solicitante la orele de aerobic. Eu am renuntat pentru o perioada si am facut pauza cam mare, dar le promit ca ma reintorc cu forte proaspete in sala de gimnastica.

 2. rugby15 spune:

  Da da trebuie ……achiti cei 150 lei / luna si dupa e’nspe sedinte esti ca noua :))
  Succes

 3. street_dancer spune:

  ce miscare pot face alea mha? aste tre trimise la tzara la sapa k toata ziua stau si baga in ele :)) da nush.la me la liceu ii:))

 4. rugby15 spune:

  Andreea Madalina Topirceanu (street_dancer)scuza-ma ca-ti spun dar esti o tzatza ……..tu nu bagi nimic in tine toata ziua ? k toata ziua stau si baga in ele !!!

 5. tzesty spune:

  Bv Alex…Bv D-na profesoara……traim intr-o societate care a uitat cat e de benefica miscarea!!!

 6. street_dancer spune:

  rugby 15. eu is dansator de breakdance deci ce micare poate face o fata deaia.eu nu bag in mine.sunt toata ziua la antrenamente.ps stii makr cei ala breakdance?:))

 7. rugby15 spune:

  Uite cum facem draga dansatorule. Eu am 43 de ani si vreau sa facem un pariu. Alergare pe 100 metri . Daca ma invingi promit ca voi invata sa dansez ca tine iar daca te inving iti ceri scuze la fetele de la aerobic . Bine ?

 8. A. V. spune:

  Pentru street-dancer
  Draga street-dancer,macar ai habar ce este performanta,ca tot o dai inainte cu breackul tau!As dorii sa aflu si eu performantele tale la nivel national sau international daca tot spui ca stai la antrenamente tot timpul.Dar tu cunosti notiunile despre care se scrie in acest articol?As vrea sa am o conversatie fata in fata cu tine sa lamurim cu ce te-a deranjat acest curs si aceste doamne si domnisoare, care,unele iti pot fi chiar mame.Este o mare jignire si o mare ofesnsa adusa la adresa danselor si ar trebui sa-ti cer scuze in mod public.

 9. street_dancer spune:

  rugby15. dami id tau de mess vbm .nam chef sa ma cert q tn p blogul asta oke?

 10. A. V. spune:

  Pentru Street_dancer.In sfarsit, ai dovedit ca lasitatea si nesimtirea primeaza la persoana ta.Nu ai curaj sa porti o discutie serioasa,iar limbajul tau de cartier da dovada de incultura totala.Pentru noi, cei care am facut si facem performanta,tu nu reprezinti absolut nimic.

 11. Marius Dociu spune:

  Gata cu astfel de comentarii ! Pun piciorul in prag! Nu vor mai fi aprobate si gata!

  off topic : nu va mai bateti joc de munca unor persoane ce pun f multa pasiune in ceea ce fac!

 12. rugby15 spune:

  Nu am ID de mess si chiar nu sunt interesat de discutii inutile cu persoane in primul rand necunoscute iar pe de alta parte http://www.versuri.ro/versuri/hgmd_spitalul+de+urgenta+lasa+ne.html