Yahoo Messenger – cateva sfaturi

Yahoo!Messenger este, in principal, un program de mesagerie in timp real. Mai poate fi folosit si pentru sms-uri, telefonie intre calculatoare, conferinte, partajarea de fisiere (sharing) si multe altele.
Programul este foarte raspandit si intens utilizat de catre majoritatea persoanelor ce au o conexiune la internet. Daca doriti sa-i prescurtati denumirea, abrevierea este YM nu mess.
Daca tot e moda asta sa dai add in prostie si sa ai cu sutele la tine in lista de yahoo messenger, iar pe multi dintre ei habar nu ai cine sunt, nu ai butonat nici macar o secunda o chatuiala, atunci de ce ii mai adaugi?
Si de ce e moda asta de a sta ascuns, pe invisible? Te ascunzi de ei? De ce vorbesti cu o persoana si aceasta iti spune ca pleaca nu stiu unde si de fapt se trece pe invisible? Daca nu doresti sau nu poti sa vorbesti cu cineva, ori te treci „busy”, ori ii spui acest lucru sau ii dai ignore. Simplu.
Din acest motiv, va informez ca exista siteuri ce scaneaza un id de YM si unde ai optiunea de a vedea daca un anumit id este online, offline sau invisible.
Cateva siteuri:
http://www.yahoo-status.com/
http://statuschecker.t2i.info/
http://www.blockstatus.com/yahoo/status-checker
http://www.yahoostatus.ro/LightNEasy.php?page=Check%20Status
http://www.checkmsnstatus.com/yahoo-status-checker.html
http://www.chatdd.com/yahoo-block-checker/
http://www.apnamessenger.com/yahoo-messenger/yahoo-block-checker/
http://www.messhits.com/yahoo-block-checker.php
http://www.yascuns.ro/
http://detectinvisible.com/
http://www.yahoo-status.com/index.php
http://www.4invisible.com/
http://www.imvisible.info/
http://vizgin.com/
http://yahoo.from-magic.com/
http://invisible-scanner.com/
http://www.persiangap.com/
http://ydetector.com/
http://www.ymdecoder.com/
http://www.yahoostatus.org
Nu le-am testat, ar trebui sa gasiti cateva siteuri functionale ce va pot informa despre un anumit id daca este online/offline/invisible. Avertisment: unele optiuni constituie infractiuni electronice si informatice! Aveti grija!
Daca aveti optiunea de a salva conversatiile si doriti sa le revedeti dar fara a va folosi de Ym, puteti folosi programe gen Archive reader sau YahDecode. Cred ca si in siteurile de mai sus aveti si aceste optiuni. Retineti, nu aveti voie prin lege sa verificati alte conversatii decat pe cele proprii!
De spart o parola a unui utilizator nu cred ca se poate, sau nu am auzit de ceva plauzibil in acest sens. Singurele posibilitati ar fi folosirea de keyloggere, care nu cred ca sunt legale si in mod normal un antivirus ar trebui sa le anihileze. Alta posibilitate ar fi o parola usor de intuit. Aveti grija de pe ce pc intrati pe ym, ce programe utilizati si ce persoane se uita la dvs!
Ce ne facem daca pe acelasi computer dorim sa folosim mai multe intante de YM deschise simultan? O prima optiune ar fi sa folosim Yahoo Multi mess. Pentru cei ce se mai pricep cate putin puteti incerca direct din regedit [HKEY_CURRENT_USER\Software\yahoo\pager\Test] „Plural”=dword:00000001. (new string – plural – modify – 1) Aveti grija, sunt multi sarlatani ce ofera spre download programe similare YM, dar care va fura id si parola!
Cand nu putem sa folosim YM din diverse motive (suntem la serviciu, avem porturi blocate, firewall nu ne lasa, etc), sau nu ne-am descurcat cu Multimess, ne putem chatui in continuare direct din browser pe net. Va invit sa folositi 3 siteuri:
http://webmessenger.yahoo.com/
http://www.meebo.com/
http://www.ebuddy.com/
http://www.ebuddy.com/

Cateva programe utilitare pentru YM v-as recomanda: Yahoo! Messenger tweaker si HyperIM. HyperIM este un program ce poate fi folosit la mai multe utilitare gen YM. Este un program puternic, poate schimba status, iti apare fake idle, robot pentru mesaje, arata la ce film te uiti, ce melodie asculti, si multe altele.
Cand v-ati plictisit de acelasi skin, va puteti descarca de pe net altele, le instalati in C:\Program Files\Yahoo!\Shared\Graphics. Aici puneti ce skinuri doriti, fiecare in alt director/folder. Apoi din Ym dati Change skin si selectati ce doriti.

Bloguri despre YM:
http://www.ymessengerblog.com/ blog oficial
http://www.fanyahoo.ro/
http://www.ymlover.ro/
Alte informatii puteti gasi pe aceste bloguri sau folosindu-l pe Gogu.
Pentru siguranta dvs. si a datelor dvs. va rog sa va protejati calculatorul prin antivirus si firewall, sa utilizati parole de minim 8 caractere lungime care sa contina cifre, litere si semne de punctuatie, pe care sa le schimbati periodic. De asemenea, aveti grija de pe ce pc intrati pe net, cine le mai utilizeaza si cine va poate vedea cand introduceti parole!
Acest articol doar va informeaza, reprezinta problema dvs. cum folositi aceste informatii!