A fost refacut digul distrus de inundatiile din 2006

Autoritatea Nationala de Imbunatatiri Funciare a inaugurat astazi, una dintre cele mai importante lucrari de indiguire pe Dunare, realizata prin fonduri SAPARD, si a carei valoare s-a ridicat la aproximativ 15 milioane de euro.
Consolidarea digului ce apara localitatea Oltenita si peste 7000 ha de teren agricol si care a fost afectat in urma inundatiilor din 2006, s-a facut pe o distanta de 3200 de metri, de la kilometrul fluvial 422 si pana la km fluvial 425. Inspectorul de zona in cadrul ANIF si diriginte santier, Vasile Gamen, ne-a declarat ca pentru refacerea digului s-au folosit peste 500.000 de tone de piatra. Cele doua firme angajate in acest proiect, au finalizat lucrarile in numai 8 luni, data inceperii lucrarilor de consolidare fiind FEBRUARIE 2008.

Comentarii

 1. flavia spune:

  bay bogdaneee…..e cutremur la tn…..ce fel filmezi….lasa-ne!! lasa-ne….si despre dig….foarte bn k s-a facut…..k dak nu…ne lua apa q totu…ne duceam q barca la sc….:)) si ne lasam si de filmat X( fara suparare….

 2. Mihai Ceausu spune:

  sunt curios cat o sa tina aceasta lucrare. cred ca pana la urmatoarea data cand va ploua mult.
  mai sunt curios si cat au costat aceste lucrari.

 3. Bogdan Balaita spune:

  sorry de era zoomul la max si vaporul se misca =)) deasta se misca rau … dar daca ai observat nu se misca mereu pentru ca nu aveam zoom (unde se vede bn)

 4. Marius Dociu spune:

  se precizeaza in stire Mihai..15 milioane de euro

 5. Bogdan Balaita spune:

  sa nu exageram acum pt ca sunt mici portiuni in care tremura putin imaginea … dar asa e cand mergi cu vaporu … cand ai sa mergi si tu ai sa vezi !

 6. Mihai Ceausu spune:

  scuze, am citit in graba. nu pot evalua daca e un pret corect, dar am o presimtire ca ar fi mult umflat si lucrarile ar fi de mantuiala.

 7. Sorin Anghel spune:

  Toata lumea aia care era in port la inceputul filmului a mers ca sa vada cum a fost reparat locul prin care Dunarea a intrat pe uscat?

 8. Marius Dociu spune:

  da…da’s oficialitati… erau de la ANIF si de la firmele care au partcicipat la lucrari

 9. eco spune:

  se prea poate ca majoritatea jandarmilor e analfabeta dar chiar nu isi mai aduce nimeni aminte de bubuiturile (se auzeau din oras) din acea perioada din zona ‘sparturii’ si de ‘zvonurile’ (chiar din partea unora care au luat parte la dinamitarea digurilor – si aici ca si la dorobantu, ceva mai la est si cine mai stie pe unde) conform carora s-au facut sparturi controlate in anumite zone tocmai pt a proteja de o eventuala revarsare necontrolata a apei in zone ‘de interes deosebit’ cum ar fi diverse terenuri atat din amonte cat si din aval de oltenita detinute de’alde dana nastase, taracila, arabii de pe la chirnogi..terenuri agricole, cu instalatii si amenajari etc
  of..

 10. pescarul spune:

  Sa plece in P…mea astia de la Argos cu macararele lor numai pot da eu la peste din cauza lor…au ramas infipti la 22 numai termina odata…nici azi nu am avut loc de ei…ai dreaqu numai termina…zici ca sunt ca in reclama aia cu Dorel..unul munceste si ceilalti beau