Cand ni se vor încălzi caloriferele? Iată răspunsul …

In ultima sedinta de consiliul local, alesii olteniteni au votat princiul pe baza caruia se stabilesc datele inceperii,respectiv intreruperii furnizarii energiei termice produsa in sistem centralizat si utilizata pentru incalzirea consumatorilor urbani din municipiul Oltenita. Astfel, inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18:00 – 06:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste + 10 grade Celsius, intre orele 18:00 – 06:00 . Furnizorul agentului termic, SC Termourban SRL, se obliga sa duca la indeplinire prevederile hotararii aprobate de consiliul local al municipiului Oltenita.

Comentarii

 1. Mihai Ceausu spune:

  ce-mi place mie… in fiecare an platim si curent electric si termoficare pentru caldura din casa.
  e bine de cei care au centrale termice pe gaz, dar cand te gandesti cat se mai scumpesc si gazele astea…
  apropo, de ce persoanele de la bloc beneficiaza de subventie la caldura iar cei de la case nu? unde mai e dreptatea, unde mai e egalitatea? din ce am inteles eu, UE nu este de acord cu aceste subventii si vor fi scoase in viitorul apropiat.

 2. akexutza_mumushik spune:

  vreau sa se incalzeask mt mai repede caloriferele k am vaz k sapt viiotare vor fii +10 grade

 3. tatiana bold spune:

  si cei de la case primesc un ajutor pentru incalzire . mai precis o suma de bani pentru cumparare de lemne . nu generaliza cu cei de la bloc ! si la case si la bloc ajutorul este in functie de venitul mediu pe membru de familie .
  intr-adevar e bine de cei ce au centrale proprii . dar este destul de scump . pentru unii ! restul , deocamdata , suntem multumiti de incalzirea in sistem centralizat . e bine ca exista , functioneaza si fiecare isi incalzeste cat vrea apartamentul . dupa buget !

 4. Marius Dociu spune:

  Vom aduce informatii si despre ajutorul acordat celor ce locuiesc la casa ..curand

 5. Barcan spune:

  mi-e si frica sa vin acasa de sarbatori…. stiu sigur ca voi sta in frig cum am faqt-o de cand ma stiu …. ba se sparge vreo tzeava , daca nu e tzeava sunt datoriile vecinilor , ba nu e combustibil….tre sa fie ceva sa stau iar cu tzurtzuri la nas…

 6. Mihai Ceausu spune:

  stimati utilizatori, energia termica de la bloc este subventionata! adica gigacaloria costa mai putin decat costul ei de productie, pentru ca da statul bani.
  ajutoarele de incalzire sunt alta poveste. ele se dau (hai sa zicem se acorda) in functie de venitul mediu pe cap de familie.
  revenind, la bloc toata lumea beneficiaza de subventii pentru incalzire. la casa, doar daca esti mai amarat (sau unii mai jmekeri) primesti bani de la stat.

 7. Mihai Ceausu spune:

  si apropo de centrale termice, tot imi circula pe langa si la urechi cum ca la un apartament de 3 camera incalzit si cu apa calda, pe perioada iernii factura la gaze e undeva la 300ron. e adevarat? i-as ruga pe cei cu centrale sa detalieze referitor la costuri

 8. tatiana bold spune:

  scuze , mihai ! am crezut ca e vorba de ajutoarele de incalzire . dar sa stii ca toata aceasta subventie „exista , dar lipseste cu desavarsire ” datorita modului de calcul . pretul este diferit de la un bloc la altul . de exemplu , in blocul in care locuiesc , suntem doar 3-4 familii „active” , restul fiind pensionari . consumul inregistrat pe total bloc este foarte mic , si intreaga cheltuiala a centralei pentru bloc se imparte pe cei cativa consumatori . si de-aici reiese un pret mare al gigacaloriei . ar fi interesant daca ne-ar edifica si pe noi cineva . este in fond o prestare de servicii . aceeasi pentru toti . dar cu tarife diferite .

 9. Mihai Ceausu spune:

  np. e si asta o chestie ciudata: exista diferentieri de la bloc la bloc. chiar si pe aceiasi scara, la acelasi numar de camere incalzite se plateste cu diferente mari de la un apartament la altul.
  dar de apa calda? d’aia o sa mai avem? sau tot la boiler dam bice?

 10. marian spune:

  Stiti ce m-i se pare curios?Ca atunci cand se sparge o teava de apa calda in Bucuresti si nu se mai poate alimenta o strada sau un cartier imediat apare in presa sau pe posturile TV.ca o mare tragedie ca vezi doamne au ramas bucurestenii fara apa calda.Dar cand in Oltenita s-a oprit apa calda a interesat pe cineva? S-a mediatizat undeva?La Oltenita nu sant tot oameni? Si cati ani la rand am stat fara caldura a interesat pe cineva? Bun, sant de acord ca exista datorii mari ale cetatenilor catre Termourban dar in alte orase din tara nu sant datorii catre furnizorii de apa calda si caldura?Cred ca despre toate astea am putea vorbi foarte mult timp de aici in colo si tot nu le-am da de cap.In tot cazul eu cred ca la Oltenita cu toate datoriile care sant la ora asta se putea face ceva in asa fel ca oamenii sa poata beneficia macar o data pe saptamana de apa calda.Si totusi o data pe saptamana macar asa de bun simt!!!!!!

 11. babydoll spune:

  Se putea face ceva?!? Adica eventual sa plateasca Primaria nu?!? Nu mai suntem pe vremea raposatului sa „rezolve” partidul, acum fiecare trebuie sa-si plateasca. Nu sunteti multumiti ca vecinii nu au platit si voi suferiti – constituiti-va asociatii de proprietari si aveti dreptul ca vecinului care nu a platit sa-i scoateti si apartamentul la licitatie ( aveti ipoteca de rangul I pt. imobilul proprietatea lui in cazul in care doriti sa va recuperati daunele ). Tot in mainile cetatenilor sta si rezolvarea acestei situatii, dar cum exista atat de multa nepasare in jur problemele nu vor fi rezolvate de la sine.
  Oricum, articolul vorbea despre data la care incepe furnizarea energiei termice pentru incalzirea apartamentelor.

 12. cetatean spune:

  stimati concetateni!hai sa platim ce am consumat si dupa aceea sa ne dorim sa consumam din nou.hai sa fim constienti ca s-au dus vremurile cand primeam pomeni.hai sa fim practici,adica sa platim serviciile ce ni se ofera.

 13. marian spune:

  Pai daca asa se pune problema,sa scoatem apartamentele vecinilor la licitatie …..e foarte grav,asta ar insemna sa scoatem in strada cam trei sferturi din cetatenii care stau la bloc .Sant de acord ca nu mai santem pe vremea PCR-ului dar asa proasta cum consideram noi ca a fost guvernarea de atunci,nu a alungat cetatenii in strada.Din contra.Eu nu am zis sa plateasca Primaria,dar ma gandeam ca organe abilitate din Primarie si de la Termourban ar putea sa mearga la cei cu datorii foarte mari si sa sigileze caloriferele si robinetii de apa calda. La cei cu datorii mai mici sa faca un program,calendar,de reesalonare.Pentru ca hai sa fim sinceri,locuitorii orasului nostru zic eu ca traiesc de azi pe maine.Sant putini cei care reusesc sa plateasca datoriile la zi si sa mai aiba bani si de trait.Uite,eu as vrea sa stiu asa pentru mine,cati oameni din Oltenita mai au un loc de munca stabil si cam ce salarii mai primesc.Eu cred ca fiecare dintre noi si-ar dori sa nu fie impovarat de datorii,dar ce sa facem daca asa sant vremurile astea?Asta este capitalismul de cumetrie al lui Iliescu,Nastase,Mitrea ,Geona s.a.m.d.

 14. tatiana bold spune:

  este un lucru pe care eu nu-l inteleg in toata aceasta poveste : de ce termourban a lasat situatia datornicilor in bataia vantului ? de ce a fost nevoie sa-i lase sa acumuleze niste debite mari ( pe care in mod cert ei acum nu le pot achita )fara a lua o masura ? asa cum ati zis si voi , se puteau sigila atat caloriferele cat si robinetii de apa calda .nu e mai usor sa previi decat sa combati ? am inteles ca sunt familii care au datorii foarte mari , care au si uitat cand au platit ultima data . de ce termourban nu procedeaza ca renel , romtelecom … nu platesti intr-un anumit nr. de zile , nu beneficiezi .

 15. Mihai Ceausu spune:

  stimati utilizatori,
  cand inca nea base era primarul capitalei zise si Bucuresti, mai tineti minte ca a spus despre Bucuresti ca va fi al celor care si-l vor permite? adica, ai bani de utilitati, impozite, mancare, alea-alea? daca da, ramai si bucura-te. daca nu, te duci in provincie.
  asa o sa fie si la noi… nu iti permiti, vinzi si iti cumperi ceva mai micut prin satele apropiate: mai ieftin, bagi o soba, iti muncesti o gradina, etc.
  asta e viata…