Comerţ înfloritor cu muuult… păr

„De vânzare 50 ron. Informaţiile le puteţi găsi în fund la dl. Dan.”

„Războinicul Luminii, vând armură, mărimea 36, gri metalizat (0724 070 5871) gigi rog seriozitate! neg.”

Poliţia de pe insula Mallorca, Spania, a ordonat retragerea unui afiş postat în exteriorul unui magazin de calculatoare pe care scria, pe un fond în culorile steagului României: „Se interzice intrarea fără aviz prealabil a câinilor şi românilor. În caz contrar, aceştia vor fi alungaţi”.

Acestea sunt doar câteva din afişele publicitare sau, în ultimul citat, de avertizare, postate pe diverse elemente statice: geamuri, porţi, stâlpi sau pereţi. Un afiş ce te face să-ţi formulezi în minte câteva întrebări oportune şi logice, stă lipit pe un perete al unui fost magazin olteniţean, din centrul oraşului. Literele mari pe centrul paginii conţin următoarele cuvinte: „Cumpăr păr”. Adică să se vadă bine…De altfel întreg afişul se află în fotografia alăturată. Ce ne-a amuzat a fost nu neapărat exprimarea (fraza fiind incompletă pentru că nu se specifică de care păr), cât faptul că o frizerie cumpără păr. Frizeriile nu execută extensii pentru sexul frumos, asta doar dacă nu cumva anumiţi bărbaţi se hotărăsc să îşi schimbe look-ul. Dar ne întrebăm pentru ce se cumpără păr la acele dimensiuni? Sau pentru cine? Ori se practică din nou comerţul tip bişniţă, când un produs se cumpără dintr-un loc mai iefin, pentru a fi vândut mai scump în altă parte. Dubiile noastre pot fi lămurite dacă ne vom prezenta cele care avem podoabă capilară (pentru că de părul din cap este vorba şi nici nu credem că despre părul vreunui animal se spune în afiş), cum spuneam dacă ne vom prezenta cu toate firele de origine cărnoasă, epidermică în mână la frizer: „Ia uite nea frizerule ce ţi-am adus aici…păr. Să trăieşti şi salutare. Dar cum rămâne cu banii? Că parcă e cam ieftină afacerea. E părul meu şi trebuie să treacă acuma timp să crească la loc. Iar banii imediat se termină.” …”Hm, ce tupeu pe unii oameni. După ce că primesc bani pe marfă, mai fac şi gât”, ar putea gândi frizerul care zâmbind şi negrăind ce gândeşte, îi face clientului calculul la păr.

Fetelor, trageţi-vă de păr să vedeţi ce mai coame de meşe sau extensii ies din el. „Tras de păr” ne deplasăm agale spre frizeria care cumpără, şi nu ne gândim noi fetele că „de un fir de păr atârnă” preţul total, care s-ar putea să nu ne convină la un calcul mai atent (calculelele lui Horaţiu Mălăele ies parcă mai bine). Când ajungem la frizerie, ni „se ridică părul în cap măciucă”, de ce auzim. Ni se „explică în doi peri” tărăşenia, după care „tras de păr” înţelegem ce se întâmplă cu părul nostru. Şi „de-a fir a păr” povestim când ajungem acasă, de la începutul începutului poveştii de ne „iese părul din căciulă”, de cât am încercat povestind să-i facem să înţeleagă pe unii ce de păr are omul în cap şi nu ştie ce să facă cu el…

Comentarii

 1. Barcan spune:

  buna asta …. =)))))

 2. babydoll spune:

  e tare , dar de ce nu?!? poate sunt persoane care vor sa se tunda si de ce sa dea bani cand pot primi? 😀

 3. reb spune:

  astea le vezi peste tot :))

 4. gabi spune:

  Aceleasi tipuri de afise ca cel prezentat se gasesc pe toate stalpurile din Bucuresti. Logic, alta locatie, alta ora..

 5. SrS spune:

  mahule auzi ma:)) tu ai paru de 5kg:)))