Directorul UMS Olteniţa se descurcă greu cu asigurarea hranei internaţilor

La unitatea medico-socială Olteniţa asigurarea meniului zilnic pentru internaţi se realizează foarte greu. Directorul centrului, Adrian Postelnicu ne-a declarat că se fac calcule peste calcule, aşa fel încât suma de 8,30 de lei asigurată de primărie pentru o persoană internată, să fie suficientă. Licitaţia pentru aprovizionarea unităţii medico-sociale a fost câştigată de Selgros Bucureşti. De la Selgros până la unitate, oul este 0,65 lei, orezul ajunge la 8 lei/kg iar litrul de ulei de asemenea la 8 lei. Alimentele s-au scumpit. Crina Amu, referent în cadrul unităţii medico-sociale ne explică ce dificilă este aritmetica pentru un meniu complet oferit zilnic bolnavilor, în special celor ce trebuie să păstreze un regim alimentar. Este vorba de bolnavii de diabet, hipertensivii sau cei cu colesterolul mărit, al căror meniu trebuie controlat în permanenţă. Pe de altă parte, veniturile interne ale Primăriei Olteniţa trebuie să se împartă şi să ajungă să mulţumească mai multe categorii de activităţi din cadrul diverselor instituţii olteniţene cu regim juridic de stat, unele dintre acestea fără să aibă legătură cu primăria şi fără să fie subordonate financiar acestei instituţii locale. Dr. Postelnicu vrea ca unitatea pe care o administrează să primească un spaţiu mai mare, pentru desfăşurarea altor servicii. „Am avea nevoie de o cameră pentru amenajarea unui cabinet, unde să îşi desfăşoare activitatea un psiholog şi chiar un logoped, am avea nevoie de o cameră de recreere pentru cei internaţi aici, unde să joace şi ei tablă sau alte jocuri distractive cu care să-şi mai omoare timpul”, ne declară Postelnicu. Unitatea medico-socială Olteniţa păstrează o curăţenie exemplară. Serviciile asigurate de personalul de specialitate stabilizează multe din cazurile sociale ce ajung aici. Potrivit dr. Postelnicu problemele multora dintre bolnavii internaţi nu se rezolva, însă condiţia lor se schimbă în proporţii considerabile.

Comentarii

 1. cetatean spune:

  eu sunt de acord cu directorul acestei unitati,dar il intreb care sunt demersurile pe care le-a facut,sau daca asteapta cumva sa vina ceva din cer.

 2. ciolanus spune:

  de unde nene atatia bani? toata lumea vrea bani de la stat. pacat de oamenii acestia care au nevoie de bani.

 3. andrea spune:

  Dragilor,de ce nu se pune problema altfel:de ce nu se poate procura mancare pentru cei de la UAMS de la cantina primariei,pentru ca iertat sa mi fie dar nu poate sa mi spuna mie nimeni ca un ou se poate lua doar cu 0.65 lei cand pe piata este mult mai ieftin?Cerintele domnului Postelnicu nu sunt intemeiate avand in vedere ca dansul cere bani pentru mancare de unde ar vrea si pentru acele camere de recreere.Si pe de alta parte aceasta unitate din cate stiu eu nu este un azil,ci doar o sectie in care sunt tratati bolnavii cu venituri minime,de unde acestia ar trebuie sa plece dupa o perioada.Oricum si aici ca aproape peste tot,bani nu ajung ,oare de ce?Cat de bine sunt facute acele calcule de „aritmetica”si in favoarea cui?

 4. babydoll spune:

  Asta e vrajeala… nu le mai ajung banii, de ce nu s-au luptat sa faca publica prin mai multe mijloace licitatia astfel incat sa nu fie nevoiti sa ajunga in situatia in care sa accepte orice oferta ?!? De ce la gradinita camin pt. mic-dejun, pranz cu 2 feluri de mancare si gustare la ora 16.00 ajunge suma de 6 lei/zi si d-lui director nu-i ajung 8,3 lei/zi? Cei de la cantina de ajutor social cum reusesc sa se descurce cu 6 lei/zi de persoana?