Elevi din Olteniţa premiaţi la festivitatea olimpicilor

Festivitatea de premiere a olimpicilor susţinută ieri la Călăraşi a adunat şi olimpici din Olteniţa. Este vorba de elevii Liceului „Neagoe Basarab” şi ai Grupului Şcolar de Arte şi Meserii. Acesta din urmă a avut o reprezentantă de la clasa de textile-pielărie. Eleva Herăscu Daniela a obţinut premiul II la faza naţională. Eleva a fost însoţită de prof. Tudora Pătraşcu şi directorul instituţiei Alexandru Ruse. Liceul „Neagoe Basarab” a avut 6 elevi ce au obţinut diplome la olimpiade naţionale. Constantin Marius a obţinut menţiune la chimie, Creţu Oana Eliza a obţinut menţiune la limba română, Viziru Mirela menţiune la limba franceză, Cucută felicia menţiune la limba franceză şi Baltac Silvian menţiune la chimie. Baltac a mai obţinut o diplomă şi la concursul de ştiinţe interdisciplinare. Profesorii însoţitori ai liceului Basarab au fost Mariana Biteş de la catedra de limba română şi director adjunct a liceului, Popescu Georgeta şi Şerban Doina de la catedra de limba franceză, Căpraru Vasilica de la catedra de chimie. Potrivit directorului adjunct Mariana Biteş, festivitatea de ieri a avut o încărcătură oficială şi de sărbătoare. Elevii au primit diplome, flori şi tricouri cu inscripţia Guvernului, iar profesorii îndrumători flori şi diplome. „Orice participare de acest fel ridică prestigiul instituţiei noastre. Anul acesta am obţinut doar menţiuni, comparativ cu alţi ani când s-au obţinut premii mai importante. Îmi doresc mai mult pentru viitor. Nu vreau să se înţeleagă că nu sunt mulţumită de rezultatele obţinute de aceşti elevi. Eforturile lor trebuie recunoscute. Şi o participare este onorabilă la o fază naţională. Nu este aşa uşor. Important este că au participat, aşa cum e şi în sport. Contează asta. Nu este o undă de nemulţumire, dar am numai dorinţa de a fi mai bine pe viitor. Un lucru foarte bun este că vin rezultate din mai multe arii curriculare” declară Mariana Biteş.

Comentarii

 1. babydoll spune:

  Bravo lor !!! Poate ca nu au obtinut locul I la faza nationala, dar au obtinut primele locuri la faza judeteana in primul rand. Este foarte bine sa aflam ca avem si copii care merita aplauzele noastre si care stiu sa aduca satisfactii parintilor, profesorilor si celor care-i inconjoara. Felicitari copii si la mai mare !

 2. Se vede ca si in oltentia exista copii destepti…dar trebuie sa ii ajutam si noi cate putin

 3. valentina spune:

  felicitari din tot sufletul,atat elevilor,cat si profesorilor care i-au indrumat!!dar…decat flori si diplome!??doar atat merita acesti copii?

 4. Koana Joitzika spune:

  buna seara. mda… ce sa zic… toti vrem mai mult de la generatia aceasta, sa recunoastem. dar chiar asa, sa-i pedepsim si sa le scriem elevilor numele cu litera mica?… si pe deasupra sa mai si primeasca tricouri cu guvernul! e prea mult. zambiti, maine va fi mai rau!

 5. Mihai Ceausu spune:

  doresc sa-i felicit pe acesti copii, ar fi fost bine sa le punem pozele pe site, sa-i cunoasca lumea si pe ei, nu doar pe cei ce sunt obisnuitii barurilor. sau poate ca e mai bine asa, sa nu rada lumea de tocilari.
  doresc sa le salut si pe doamnele de la Neagoe Basarab, toate cele mentionate au fost si profesorii mei.
  ce primesc elevii si profesorii pentru aceste performante? cam nimic. sponsorii nu exista, guvernul nu mai are de unde sa mai dea, societatea civila e total dezinteresata.
  sunt f bucuros ca (inca) exista elevi care nu au ca tel in viata un fel de jiji sau de moni.

 6. marian spune:

  Felicitari profesorilor care se ocupa de ei,felicitari elevilor care ne reprezinta la olimpiade.Intr-un sistem de invatamant bolnav mai sant copii care invata.Bravo lor si sa le ajute Dumnezeu sa ajunga acolo unde isi propun.