Finantare 90% de la stat pentru panouri solare

Conform dl. Mihai Toti, seful Administratiei Fondului de Mediu, asociatiile de locatari si cei ce locuiesc la case vor putea primi finantari nerambursabile de 90% din suma necesara pentru instalarea de panouri solare pentru incalzire. Doritorii vor trebui sa faca dovada posibilitatii de a contribui cu restul de 10% si vor trebui sa depuna o cerere in acest sens.

Banii sunt pentru panouri solare, instalatii eoliene sau incalzire din surse geotermale.

Acesti bani provin si din celebra taxa de poluare auto.

Fondurile vor putea fi accesate chiar din noiembrie sau decembrie 2008, dupa finalizarea Ghidului de Finantare si dupa ce se vor obtinerea ultimelor aprobari.

Este o veste foarte buna pentru multi dintre noi, insa avand in vedere ca suntem in campanie electorala nu stiu cati dintre noi mai credem in promisiuni.

Comentarii

 1. Barcan spune:

  nu numai in poza asta , dar si in general ….tzigla cam cade dp casa …. asa ca nu va mai aruncatzi la panouri solare cand … in lighean pica apa cand ploua .

 2. andrei (tot chestor ajung) spune:

  barcane….daca omu isi permite…si vrea apa calda si caldura fara sa mai dea bani la stat ca tine….sa isi puna….ai ceva de com impotriva lor?ai uitat ca te-ai spalat la lighean 2 luni de zile?=))=))=))=))=))

 3. adi spune:

  Sa ne uitam bine la aceste panouri solare ca o sa avem nevoie de ele in viitorul nu prea indepartat….Se cam termina rezervele de combustibil conventional (gaze, petrol etc)…sa nu mai vorbim de un eventual razboi (rece sau nu) care sa ii implice si pe rusi, ca astia o sa opreasca gazul! Doamne fereste si apara!
  Legat de finantare la noi in Romania este foarte foarte complicat cu actele! nici nu vreau sa imi imaginez…Cred ca daca ar fi sa astepti dupa astia sa iti dea banii, o sa cam mori de frig!
  Oricum sunt destul de scumpe panourile solare, iar vanzatori autorizati sunt putini!

 4. Barcan spune:

  bai andrei…. nu doar 2 ci mai multe da doar cand eram mic frate ….

 5. Va puteti informa si la noi despre programul de subventie: Finantare 90% Panouri Solare Suntem importatori directi si va putem oferi sisteme la cele mai bune preturi. Avem si un reportaj aparut la stirile ProTV : http://stirileprotv.ro/bin/front.php?section_id=18&video_section_id=&media_id=60177645

 6. Milovici spune:

  Pentru orice informatie privita la programu 90% finantare din partea ministerul mediului preturi acte necesare inscrieri si multe altele va rog contactati-ma la
  adresa

  romania@sunairgy.com

  Cu stima,

  Milovici Bogdan

 7. Mihai Ceauşu spune:

  Cetăţenii şi firmele care sperau că vor finaliza anul acesta toate formalităţile legate de achiziţionarea unui sistem subvenţionat pentru producerea de energie verde, inclusiv alegerea furnizorului, mai au de aşteptat. Nicolae Nemirschi, noul ministru al Mediului, a anunţat, luni, că programul „Casa verde”, prin care statul finanţează o parte din costul unui asemenea echipament – panouri solare, pompe geotermale, minicentrale eoliene –, a fost amânat cu câteva săptămâni, până pe 12 ianuarie. Rezultatele vor fi publice pe 15 ianuarie. Practic, aceasta este a doua amânare, după ce lista finală a firmelor acreditate care se ocupă de instalarea sistemelor ar fi trebuit să fie publicată la 15 decembrie.
  Cititi integral aici.
  Ce putem spune? Ceea ce parea o masura electorala se pare ca o fac actuala conducere o himera.