La ALOFM Oltenita incep cursurile de initiere si calificare in munca

Incepand cu 15 octombrie, Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca Oltenita, va demara cursurile de initiere si calificare in divesre domenii, cerute pe piata muncii oltenitene. Vor fi organizate cursuri pentru lucratori in structuri de constructii, in alimentatia publica (bucatari, ostapatari), dar si cursuri de initiere in domeniul IT. Oricine se poate inscrie la cursurile organizate de ALOFM Oltenita, locurile putand fi suplimentate in functie de numarul de cursanti. Ca o noutate, agentia organizeaza si cursuri pentru meseria de piscicultor. La finalul acestor cursuri, participantii primesc o diploma recunoscuta de Ministerul Muncii, si care atesta calificarea cursantilor. De altfel, angajatorii care vor sa isi califice o parte din personal, pot apela la serviciile Agentiei Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca Oltenita, in vederea infaptuirii unei conventii , prin care ALOFM suporta 50% din costurile cursurilor.

Comentarii

 1. Mihai Ceausu spune:

  sa vedeti ca nu se vor face unele cursuri din lipsa de participanti..deci pe oameni ii doare la basca de locurile de munca

 2. Dincan Vasile spune:

  Le da calificari dar, d munca nu gaseste in orasul asta!

 3. Viorel spune:

  si alea se platesc mai nou ca sa nu mai faca cursurile va spun eu cat trebuie sa dati pt o diploma 350.0ron cunosc pers.care au facut asa ca sa lasam cursurile si sa ne luam bani mai repede

 4. lidia spune:

  pt.dincan vasile…de munca se gaseste in acest oras,numai ca nu se prea vrea sa munceasca….e greu sa te scoli dimineata…

 5. marian spune:

  Cunosc mai multe persoane care au facut diferite cursuri dar cand s-a prezentat la angajare ,angajatorii au invocat tot felul de motive ,ba ca persoana este trecuta de 40 de ani si ca ei nu au de gand sa-lscoata la pensie peste ceva timp,ba ca nu are vechime pe cartea de munca in domeniul pentru care s-a recalificat,etc etc.Cine a organizat cursurile si-a luat banul,cine a absolvit cursurile si-a luat diploma si se uita la ea.Si toata lumea este ,,multumita”

 6. babydoll spune:

  Lidia are dreptate, de munca se gaseste, dar trebuie sa vrei sa muncesti. La audientele pe care dl. primar le tine se prezinta diverse persoane care spun ca doresc pt. ei sau pt. copiii lor un loc de munca. Intotdeauna a fost prezent si dl. Dan Gheorghe sau un alt reprezentant al AJOFM si persoanele care doresc loc de munca au fost invitate la sediul lor pt a le fi oferite locuri de munca, dar mereu s-au invocat – din partea persoanelor respective – diverse motive: ba ca sunt bolnavi si nu pot sa munceasca „mult” , ba ca locul de munca era in alta localitate(chiar daca li se oferea transport gratuit) si uite asa nici 5% din ei nu ajung sa se angajeze, dar vin la primarie si solicita ajutor social sau „macar un post de paznic undeva” ; cu alte cuvinte „dar taietor de frunza la caini nu se poate? Eventual si cu un salariu decent?!?”. Locuri de munca sunt dar mai este nevoie si de putina vointa dinpartea celor care isi doresc un loc de munca, dar decat sa fiu exploatat si sa primesc bani putini nu-i mai bine sa stau degeaba si sa intind mana catre cei care muncesc?- Sfat: Cei interesati sa mearga la cursurile de calificare – macar de dragul de a-si mai ocupa timpul cu ceva.

 7. viorel spune:

  LENEA E CUCOANA MARE !

 8. lidia spune:

  eu sunt angajator la o societate f. serioasa,locul 3 in oltenita si locul 6 pe judet in ”topul firmelor”,uitati-va pe site,locuri de munca oferim,dar toti vor direct ”sefi de directori”,nu se inghesuie nimeni sa munceasca,desi salariile sunt atractive,transport gratuit in bucuresti si giurgiu,avem contracte cu olanda si avem f. multi sudori ,lacatusi si mecanici detasati acolo unde iau si diurna in euro,salariul le merge in tara,dar….trebuie sa si vrea sa munceasca !