Se forează primul puţ de mare adâncime

Lucrările pentru forarea puţurilor de mare adâncime au început. Proiectul pilot al primului puţ a fost astfel demarat, urmând ca în decurs de doi ani să se finalizeze proiectul în ansamblul lui.  Proiectul conţine forarea a patru puţuri de mare adâncime şi schimbarea întregului sistem de alimentare cu apă a oraşului Olteniţa. Pe acest proiect pilot se fac toate analizele de sol şi de apă. Firma care a câştigat licitaţia este din Cernavodă. Finanţarea este deschisă de anul trecut, iar licitaţia a fost făcută deja. Forarea se va face la 500 de metri adâncime. Instalaţia de alimentare cu energie electrică şi cea de captare a apei din puţuri sunt alte etape ce se succed de-a lungul întregului proces de lucru. Autorităţile locale olteniţene speră ca din primăvara anului 2010, oraşul să folosească apă plată provenită din puţurile de mare adâncime. Traseul de alimentare a oraşului este acelaşi, la sistemul actual se va aplica un aport din puţuri, astfel că procedeul este combinat. Potrivit viceprimarului municipiului Olteniţa Florian Cercel, priza de captare a apei din Dunăre este distrusă. Cu prima tranşă în valoare de 3.000.000 de lei, ce constituie cota de participare, s-au derulat lucrările de început de forare. Autorităţile locale vor ca săptămâna viitoare să demareze şi lucrările privind reabilitarea sistemului de apă potabilă, iar peste două săptămâni să pornească alte lucrări pentru canalizare. Întregul proiect pentru alimentarea oraşului Olteniţa cu apă plată, are o valoare de 8 milioane de euro, din care 6.500.000 euro constituie valoarea fondurilor accesate printr-un program european al Ministerului Transporturilor. Diferenţa este suportată de primăria olteniţeană. Autorităţile publice locale olteniţene gândesc acest proiect încă din anul 2004, de când au şi început demersurile pentru punerea lui în practică.

Comentarii

 1. Viorel spune:

  Noi Olteniteni cred ca am fost 20%sau poate mai mult de 20% multumiti de apa care am consumato dar unele strazi nici macar canalizare nu au,dar ni sau asfaltat trotoarele de parca am lasa apa sa se scurga pe trotoar .
  Ce sa mai zic de apa care se strange la colt de strada sau de iluminatul piblic care e din 50m in 50m dar daca mergi cam 120m mai spre BUL.MARASESTI la fiecare stalp e un bec improvizat uitat de la o nunta de romi sau te miri ce chef deal lor si e vorba strada Mircea Eliade incepand de la sos.Calarasi veniti pe aici ca si acum e apa la colt de strada sal luati cu voi si pe Dl.Milescu sa facem impreuna o baie.

  BAFTA

 2. Mihai Ceausu spune:

  mama, de abia astept sa beau apa plata de la robine! desi s-ar putea sa am parul alb pana atunci!

 3. babydoll spune:

  Super o sa avem apa mai curata si speram noi pura din punct de vedere microbiologic. Atentie doamnele- la spalatul rufelor vom avea nevoie de multe produse anticalcar !

 4. Mihai Ceausu spune:

  din ce stiu eu, si calcarul scade la adancimi mari

 5. DELEANU spune:

  apa de ploaie asa ne-au mintit intotdeauna edili,mai ales cercel si ……………………