Un impresionant mesaj despre dragoste al părintelui Ciprian Danciu

Biserica parohiei Eroi din Olteniţa, ce poartă hramul „Înălţarea Domnului”, a avut un oaspete de seamă în timpul slujbei de duminică, 12 octombrie. La nici 30 de ani, părintele Ciprian Danciu slujeşte în Cipru şi a sosit la Olteniţa, oraşul său natal, într-o vizită la rudele sale. Cu această ocazie a participat şi la slujba liturgică de duminică, la finalul căreia predica sa despre dragoste, taina împărtăşaniei şi smerenia, a conferit zilei un caracter aparte. „Apostolul Pavel spune că unde dragoste nu e, nimic nu e. Fără dragoste nu se face nimic. Ea este cea mai aproape de adevăr. Să le arătăm dragoste şi duşmanilor noştri, pentru că dacă Dumnezeu nu a făcut diferenţe între oameni şi ne-a iubit pe toţi la fel, noi toţi trebuie să Îl urmăm”, sunt doar câteva din cuvintele părintelui Danciu, rostite în timpul predicii sale de duminică. Acesta a mai declarat pentru „Olteniţeanul” că în Cipru sunt mai mulţi preoţi tineri trimişi din România, ce slujesc în diferite biserici creştine. „Acolo sunt multe biserici care nu au preoţi. E mare nevoie de preoţi. Toate slujbele se ţin în greaca veche. O duminică slujesc la biserica cu hramul Sf. Marina din Nicosia, iar următoarea la biserica Sf. Gheorghe. Într-adevăr sunt şi mulţi români în Cipru, dar nu numai pentru ei slujim. Ni s-a aprobat să slujim pentru toţi pentru că vă spuneam e mare nevoie de preoţi în Cipru. Reprezentantul Patriarhiei Române, părintele Matei, este cel care ne coordonează. Acesta face liturghie în fiecare duminică, în toate oraşele. De doi ani sunt plecat din România şi m-am acomodat destul de bine cu cei de acolo”, declară părintele Ciprian. Nu ştim câţi dintre cei prezenţi duminică la biserică au înţeles cele spuse şi nici câţi vor urma sfaturile, îndemnurile sale despre dragoste, în special la pasajul „iubire faţă de duşmani şi iertarea lor”, foarte important este însă întreg mesajul părintelui Ciprian şi faptul că învăţăturile sale au poposit printre olteniţeni într-o frumoasă zi de duminică a „Pildei Semănătorului” şi a „Rugăciunii lui Iisus”.

Comentarii

 1. babydoll spune:

  DAR UNDE DRAGOSTE NU E NIMIC NU E
  Sf. Apostol Pavel Intaia epistola catre Corinteni
  Cap.13. „Intaietatea dragostei”

  „Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste sunt o arama sunatoare sau un chimval rasunator.
  2. Si daca as avea darul proorociei si as cunoste tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
  3. Si chiar daca mi-as imparti toata averea saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars si nu as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
  4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu este invidioasa;dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
  5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde de manie, nu se gandeste la rau,
  6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
  7. sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate.
  8. Dragostea nu piere niciodata. Proorociile se vor sfarsi, limbile vor inceta, cunostinta va avea sfarsit,
  9. Caci cunostem in parte si proorocim in parte;
  10. dar cand va veni ce este desavarsit, acest „in parte” se va sfarsi.
  11. Cand eram copil vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand am devenit matur am terminat cu ce era copilaresc.
  12. Acum vedem ca intr-o oglinda in chip intunecos, atunci vom vedea fata in fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste deplin, cum am fost cunoscut si eu pe deplin.
  13. Acum deci raman aceste trei: credinta nadejdea si dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
  – dar ce pacat ca prea putini oameni inteleg adevaratul sens al cuvintelor Sf. Apostol Pavel, prea putini oameni mai stiu sa iubeasca cu adevarat – si nu ma refer aici la dragostea trupeasca ci la cea sufleteasca, la dragostea pt. aproapele tau, la dragostea,compasiunea, indurarea,ingaduinta pe care trebuie sa o arati celor din jur. Prea putini stiu sa isi deschida sufletul si sa ajute dezinteresat o alta fiinta. In goana nebuna pentru bani, pentru faima, pentru putere, uitam de cei care au cu adevarat nevoie de noi si uitam sa mai fim oameni in adevaratul sens al cuvantului. Iubiti-va aproapele – si dezinteresat , va asigur ca nu costa, dar ar putea cantari foarte mult in favoarea voastra , fiindca Cineva de acolo de sus ne priveste si contabilizeaza totul.

 2. Mihai Ceausu spune:

  foarte bine a grait parintele. cati suntem capabili sa ne iertam dusmanii, sau macar sa-i iertam pe cei cu care ne-am certat? si daca noi ii iertam, iar ei persevereaza, ce mai putem face?
  despre numarul redus de preoti din Cipru, cred a s-ar putea lua din Oltenita cativa, uitati-va la bisericile noastre cum nu mai ai loc de preoti. cred ca in scurt timp vor fi mai multi preoti decat participantii la slujba.

 3. valentina spune:

  mai mihai mai!!!chiar imi placi!esti un fin observator al societatii romanesti,asa a la caragiale!!sa stii ca imi esti drag!

 4. LaLuCa spune:

  Multi spun ca au credinta in Dumnezeu doara asa sa fie ca toata lumea…cati se mai duc pe la biserica?si majoritatea care se duc sunt oameni in varsta…nu se mai tine cont de credinta,toti vor cat mai mult dar nu stiu sa-i multumeasca Lui Dumnezeu niciodata..

 5. miki spune:

  Doresc sa nu supar pe nimeni, eu ma numesc mihai feraru de 55 ani ,sunt un om f f bolnav cu multe boli f incurabile cum ar fi.. infarct miocardic antero-septal suferit de 2 ori, si tot de 2 ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial sunt paralizat,, zic asta ca am ajuns sa mai pot merge un pic adica merg cam 20-30m apoi fac o pauza si tot asa. am diabet f complicat eu imi fac singur injectii cu insulina de 4 ori pe zi, numai eu si cu bunul dumnezeu stiu de chinul meu zi de zi, duc lipsa de medicamente si alimente, stiu ca voi muri in curand ptr ca asa-s bolile astea, dar cred-ca voi muri flamand tare greu mai este cand nu ai de mancare, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi si care il iubeste pe bunul dumnezeu, sa ma ajute si pe mine, cu putin din putinul lor ptr ca dumnezeu ii va rasplati inzecit pe fiecare, va rog din suflet sa ma iertati daca deranjez si vas ruga sa nu ma judecati voi lasatil pe dumnezeu sa judece pe fiecare ptr faptele bune sau rele,. eu nu pot efectua nici o activitate. .ma aflu in spania unde urmeaza sa fiu supus unei inerventii chirurgicale la creer unde am 2 cheaguri de sange, am cont la banca.. CAIXA in spania are nr. ES6321002701100110648088/CAIXESBBXXX. .. pe nume mihai feraru.. va rog nu ma lasati ajutati-ma tel 0034642624824 Doamne ajuta A-R

  yaaaaaaa.JPGyaaaaaaa.JPG
  yaaaaaa22222.JPGyaaaaaa22222.JPG
  yaaaaaa11111.JPGyaaaaaa11111.JPG,, oare va ganditi macar o clipa la ce scrie in biblie,, bate si ti-se-va deschide, cere si ti-se-va da,etc etc,, .draga frate eu am si cont paypal pe adresa de email,, cordeni1@yahoo.com ,tel 0034642624824,,mihai feraru

 6. miki spune:

  Toronto MIHAI FERARU In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni. Sa intindem o mana de ajutor acestei familii! Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia MIHAI FERARU din Judetul VASLUI: Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la dvs este la RAIFFAISEN BANK, cod swift >RZBRROBU: Romania nr cont in euro. ro72rzbr0000060004438690 Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealu. DOAMNE AJUTA