Campanie anti-drog în Parcul Central Olteniţa

Elevii Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa şi cei ai Grupului Şcolar de Arte şi Meserii au organizat duminică 2 noiembrie o acţiune sportivă în Parcul Central Olteniţa. Campania anti-alcool, anti-tutun şi anti-droguri s-a desfăşurat paralel cu lansarea candidaţilor PNL la Parlamentul României. „Înarmaţi cu afişe, pliante şi „fluturaşi” antidrog, elevii şi-au manifestat dreptul de a-i sfătui pe cei de vârsta lor şi de a-i ruga pe părinţi să evite alcoolul, fumatul şi drogurile. Programul nostru antidrog vizează mai ales alcoolul. Programul se derulează de mai mulţi ani, dar a venit momentul să ne adresăm într-o măsură mult mai mare comunităţii, pentru că tinerii nu-şi dau întotdeauna seama de pericolul acestei serioase plăgi sociale care este alcoolul. În multe cazuri, tinerii capătă obiceiul de a consuma alcool în exces chiar în familie. De aceea trebuie să sensibilizăm părinţii, să-i facem să înţeleagă faptul că propriii copii au nevoie de sprijinul lor”, a declarat pentru Olteniţeanul profesor Paul Niculiţă, coordonatorul activităţilor de la Şcoala de Arte şi Meserii. În Olteniţa încă nu sunt probleme grave cu drogurile tari. Şi ăsta este un lucru admirabil, sperăm noi să fie de durată. Echipa organizatoare s-a orientat spre acţiunea de combatere a unui viciu, şi anume „fumatul”. „Mesajul este Adoptă un stil de viaţă mai bun, fără tutun. Am dorit să atingem însă mai multe probleme antidrog şi de aceea am colaborat cu colegii noştri de la Arte şi Meserii pentru această activitate”, declară consilier educativ şi profesor de istorie Liliana Niculiţă de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu”. „Adesea suntem în competiţie cu elevii de la celelalte licee. Astăzi am fost parteneri. Ne-am simţit bine şi, mai ales ne-am simţit utili societăţii” susţine Ana-Maria Dan, elevă în cls. a X-a la Bălcescu. Andreea Podocea, elevă la Şcoala de Arte şi Meserii, cls. a IX-a observă că nici unul din cele 200 de pliante distribuite nu s-a aruncat. „Cred că mesajul nostru – Sportul salvează vieţi ! – a fost bine receptat de către părinţi” declară Andreea. Olteniţenii prezenţi în parc s-au arătat extrem de receptivi la mesajele acţiunii.

Comentarii

 1. saseviteze spune:

  trage lumea d rupe pamantul in oltenita…ii stie toata lumea si nimeni nu face nimic

  admin spune : alege unu nume de forma (Dan, Ioana, Cristi ) ..si apoi, intr-o paranteza , poti pune si nickul acesta „saseviteze”

 2. Krystian spune:

  Un gest foarte frumos din partea lor . bravo lor suntem madri de ei ji de sc nicolae balcescu .

 3. valentina spune:

  campanii d-astea se tot fac peste tot,nu numai in scoli,dar rezultatul:zero.totul trebuie sa inceapa de la fiecare in parte.daca omul nu e constient ca acel viciu ii dauneaza totul e in zadar.oricum ii felicit pe organizatori.

 4. Mihai Ceausu spune:

  ce sa faca lumea „buna” a orasului? se plimba cu masinile, fumeaza cat se poate de mult, se imbata ca porcii si tot nu e destul. deci, next level, droguri. sa se drogheze cat vor vrea, dar sa stea in casa lor.

 5. kenny spune:

  E laudabil faptul ca,pe langa „MAREA CHIULEALA” ce se practica de sus in jos in liceele din Oltenita(si nu numai,dat aici vad eu),cineva se mai gandeste ,un pic,si la alta latura a educatiei tinerilor.

 6. adi spune:

  Atentie mare pe unde calcati daca va duceti pe litoral la Vama Veche de ex. …dai peste seringi si ace folosite prin nisip – s-a cam dus vremea lui „Flower Power” si „make love not war” 🙂
  A venit vremea lui coca, has, heroina si ecstasy pt aia cu bani…
  Referitor la campanie nu pot decat sa am numai cuvinte de lauda la adresa acelor copii (incredibil, dar inca mai exista si astfel de caractere) si nu in ultimul rand, sa ma inclin in fata dlor profesori initiatori ai acesteia, oameni care in pofida tuturor greutatilor mai gasesc resurse pentru asa ceva. Le urez mult succes !

 7. Viorel spune:

  IN „SFARSIT”Domn.Profesor de istorie a reusit sa faca ce sia dorit e bine pt noi OLTENITENI dar ca sa nu avem asa ceva langa noi si aici ma refer la droguri ar trebui ca cei de la PRIMARIE sa faca ceva cu persoanele de la indusrtial si Bl.cu 10 si nu vom avea niciodata DROGURI si asa vom putea circula si in siguranta pe strada si dupa aia veti vedea ca vom avea un oaras frumos si intretinut

 8. Dragos spune:

  eu unu nu am auzit de drogati prin parc sau prin oltenita pe undeva. voi? eu nu cred ca exista asa ceva in oras…

 9. Mihai Ceausu spune:

  @dragos,
  acum cativa ani la o terasa locala un tip la vre-o 30 de ani m-a intrebat daca nu cumva vreau sa incerc o „bila” ca imi da el gratis. l-am refuzat si baiatul a plecat linistit la alta masa.
  de existat, sigur exista. de cunoscut, nu cunosc pe nimeni care sa vanda sau care sa consume droguri. evident, nici nu-mi propun.
  pana la urma, eu nu am auzit de nimeni care sa fi fost alergat pe strada ca nu a vrut sa se drogheze. deci, e o problema de vointa. si cum traim in tara lu’ „fac ce vrea muschii mei”, fiecare cu optiunile lui.

 10. selenna spune:

  mai bine ati face campania in discoteci….oriqm e o campanie buna….felicitari d-nei niculita si p aceasta cale o salut!!!multa bafta

 11. kRiStYaN spune:

  ce e cu blocurile cu 10 ?

 12. kRiStYaN spune:

  La blocurile cu 10 aia nu au bani sa treaca strada ji voi ziceti ca au droguri?:))) cea mai mare prostie pozibila :)) dreaq mai are un pik si cade blocu pe ei.

 13. dan elena spune:

  d-na profesor liliana niculita cea mai tare……..o iubesc!!!!

 14. sqmpyka spune:

  sincer mie castigatoarea mi sa parut cea mai dragutsa si cred ca merita sa castige:X:X:X…iar concursul bine organizat!!felicitarile mele!!!

 15. sqmpyka spune:

  bravo CATI:x!!!

 16. marius spune:

  auzi frate droguri nebunii viorel trezeste-te tata esti in lumea reala ce faci tu aici aberezi???:))