Facturile la întreţinere devin o problemă pentru mulţi dintre cei fără venituri

O mare parte dintre olteniţenii ce locuiesc la bloc sunt îngrijoraţi de modul cum va decurge această iarnă din punct de vedere al achitării datoriilor. Mulţi dintre cei intervievaţi vor face sacrificii pentru a plăti încălzirea în această iarnă. Dacă vorbim de bani pentru încălzire şi energie, sau dacă vorbim de telefoane fixe ori taxe la apă, canal şi gunoi, mulţi dintre olteniţeni cred că guvernul este direct responsabil şi are cea mai mare influenţă în stabilirea tarifelor. Printre aceştia există şi persoane dispuse să renunţe la alte cheltuieli pentru a plăti încălzirea, în timp ce o altă parte spune că sunt olteniţeni ce vor avea mari dificultăţi la plata încălzirii. Există însă şi olteniţeni pentru care plata facturilor la încălzire nu va constitui o problemă. În Olteniţa sunt familii care se încălzesc cu lemne, cărbuni sau gaz metan, există un număr restrâns de persoane ce consumă căldură cu centrale termice de apartament, în timp ce mare parte dintre locuitorii de la bloc primesc căldură prin reţeaua centralizată. Directorul interimar al Termourban Olteniţa, Tudor Vasile a declarat că pentru cei săraci, ce nu au posibilităţi materiale de a plăti facturile la întreţinere, s-au formulat nişte angajamente. Cu ajutorul acestor angajamente, familia datoare se va obliga să plătească o anumită sumă de bani eşalonat. Dacă titularul întrerupe plata facturii o lună, acestuia i se va întocmi imediat dosar pentru executare silită prin executor judecătoresc. Casierii încasatori ai Termourban se deplasează la domiciliile celor cu restanţe la căldură, încercând astfel să-i determine să plătească, să îi convingă de importanţa achitării facturilor de ambele părţi, ori să îi facă să înţeleagă că acest sistem ce funcţionează în ţările democrate, prin care serviciile oferite se plătesc, trebuie să decurgă în mod normal. În Olteniţa sunt numeroase familii extrem de sărace, pentru care ziua de mâine vine fără speranţe de a-şi împlini o viaţă şi un trai decent.

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  desi ar trebui sa fie un lucru simplu, adica iti permiti iti cumperi/folosesti, noi risipim banii (si aia putini) pe multe lucruri inutile si ne trezim ca nu mai avem bani de utilitati. nu mai spun de nesimtitii ce se fac a uita sa plateasca,mi se face iar sila.
  repet, programele de protectie sociala ar trebui sa fie functionale doar pentru cei ce sunt cu adevarat nevoiasi si au nevoie de ajutor.

 2. selenna spune:

  mai bine le dadea la cei saraci bani pt intretinere decat sa faca spectacol la un grad!!!

 3. Bolota Calin Iulian spune:

  Din nefericire acest SC Termourban SRL are aceleasi metehne ca si in anii precedenti, in care sunt incarcati cu pierderi toti aceia care au o atitudine corecta fata de reprezentantii lor din teritoriu. Cei care nu deschid usa si care nu isi raporteaza corect consumurile nu au decat de castigat. Fraierii care isi raporteaza corect tot ceea ce inseamana consum, nu au decat sa plateasca in continuare pierderi sau neconcordante de cifre. La toata aceasta potlogarie isi aduce concursul si celebra SC Elsaco Brunata SRL ai caror reprezentanti nu binevoiesc sa ceara sa citeasca cu ochiilor mult controversatele repartitoare de caldura, si accepta tacit fara discutii si fara batai de cap cifre care li se ofera pur si simplu.
  Daca as fi un cetatean „destept” as face un plan simplu prin care as raporta lunar fara nici un fel de mustari de constiinta, cifre cu mult mai mici decat ar fi real. As depasi iarna asta fara nici un fel de griji sau dificultati financiare vis-a-vis de factura de incalzire, si mi-ar fi mult mai bine. Restul sa plateasca Fraierii.
  Asta inseamna incalzire facturata de Termourban.
  Daca are cineva argumente contra sa vina si sa mi le ofere. Sunt convins ca sunt in asentimentul multora.
  Cu respect Bolota Calin Iulian cetatean corect si fraier in acelasi timp.

 4. Mihai Ceauşu spune:

  @bcc
  la noi exista luni cand insista sa intre in casa. adevarul e ca nu te pot ei obliga sa-i primesti in casa ta, dar ar putea sa-ti treaca toata pierderile daca nu ii lasi sa citeasca.
  si la mine acasa functioneaza cam aiurea repartitoarele astea, dar per total consider a fi corect.

 5. OctavL spune:

  Este o axioma faptul ca daca nu ai nici venit ai o problema cu factura de intretinere si nu numai.Asa ca sa se apuce sa munceasca si daca nu gasesc job sa se recalifice 😉

 6. CARMEN S. spune:

  SALUT!STIE CINEVA SA-MI EXPLICE CUM SE FACE CALCULUL CALDURII LA „PAUSAL”? D-NA DIRECTOARE DE LA ELSACO NU STIE! CRED CA ELSACO NICI NU ARE SPECIALISTI!NICI NU LE TREBUIE!LUMEA PROSTITA SI SOCOTITA DE EI PLATESTE….EI ISI IAU SALARIILE….SI TOTUL E MINUNAT!!CU 2-3 SEZONIERI CITITORI ELSACO..PROSPERA!ASTEPT FORMULA DE CALCUL LA PAUSAL.MULTUMESC

 7. Mihai Ceauşu spune:

  Carmen, probabil se calculeaza intai consumul total (probabil in gigacalorii) din care se scade consumul contorizat. din restul se face un pret/mp. si in functie de suprafata fiecarui apartament se inmulteste suprafata cu pretul unitar pe mp. probabil…
  nu cunosc detalii tehnice, insa pare plauzibil ce am scris mai sus.

 8. lidia spune:

  cei care beneficiaza de subventii,adica cei carora nu le place munca,stau bine-merci in chiloti cu repartitoarele de caldura date la maximum,iar ceilalti care muncesc pe salariul minim pe economie,vin acasa infrigurati si stau tot in frig pt.ca nu-si permit sa plateasca factura…nu este cazul meu,eu sunt angajator la o societate comerciala aflata in top in judet ,tocmai de aceea stiu asta pt. ca ma confrunt cu acesti puturosi care nu vor sa munceasca pt.ca beneficiaza de ajutor de somaj si le e foaaaaaaaaaaaaaarte bine !!!!!!!!!!!