Profesorii au tinut astazi o noua lectie de greva

O parte din profesorii olteniţeni s-au aliat astăzi cu ceilalţi colegi ai lor din ţară la greva care le apără drepturile. Forma de protest împotriva Ordonanţei de Guvern ce le amână dascălilor mărirea salariului, a fost suspendarea orelor. Atât la Liceul „Neagoe Basarab” cât şi la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” şi la Şcoala de Arte şi Meserii din Olteniţa, o parte dintre profesorii care au semnat pentru grevă au ţinut copiii în clase fără să le predea sau i-au trimis acasă. Profesorii care nu au fost de acord cu greva şi-au ţinut cursurile la clasă normal. Profesorii din Olteniţa sunt afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Lucian Chiţu, lider de sindicat la liceul „Neagoe Basarab”, a declarat pentru site-ul „Olteniţeanul” că această grevă a profesorilor nu este îndreptată împotriva Guvernului, ci pentru a sensibiliza Parlamentul să voteze împotriva ordonanţei ce le anulează nişte drepturi. „În cazul în care Camera Deputaţilor dă aviz negativ ordonanţei, profesorii vor renunţa la greva generală din 18 noiembrie. Din 51 de profesori, trei dintre ei au rămas la ore astăzi aici. La referendum 5 profesori din liceul nostru au fost împotriva acestuia” ne declară prof. Lucian Chiţu. Acesta susţine că la greva generală profesorii care vor dori să facă ore, vor aduce copiii ei personal la şcoală. „S-a întâmplat să facem grevă pentru că aşa ne-au învăţat politicienii. Noi mai câştigăm câte ceva din 4 în 4 ani. Nu facem politică nici unul dintre noi şi este un fapt ce te face să bufneşti în râs. Au ajuns sindicatele să apere o lege, să oblige practic Guvernul să aplice legea. Este un paradox. Ascultam zilele trecute informaţia aceea despre declaraţia Avocatului Poporului, anume că ordonanţa este neconstituţională. Păcat de munca noastră. Am ajuns ca nişte paznici. Nu mai avem nici un fel de autoritate. Nu există o lege care să protejeze profesorii. Văd pe tv tot felul de ştiri ameninţătoare la adresa celor care predau şi oferă copiilor lecţii pentru viaţă: ba că un profesor a fost găsit beat la volan, ba că nu ştiu mai care a bătut un copil, dar partea cealaltă când profesorii sunt bătuţi de elevi nu se mediatizează aşa mult”, ne declară liderul de sindicat Lucian Chiţu, care ne spune că şi dacă profesorilor le-ar mări salariul cu 50%, ei primesc practic numai 24% din total. La Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” 57 de profesori au semnat pentru greva de avertisment de astăzi, iar 48 au fost împotriva şi au fost prezenţi în clase pentru desfăşurarea orelor din program.

Comentarii

 1. selenna spune:

  f bine….

 2. Mihai Ceausu spune:

  nesimtiti mari profesorii astia… de ce oare nu vor ei sa vina ca voluntari la scoala?
  nu stiu ce atata agitatie, nu cred ca ei au cerut +50%. oricum nu e corect ca un incepator si un profesor universitar sa beneficieze de aceleasi mariri procentuale. nu spun ca trebuie sa dai mai mult celui mai sarac, dar e aiurea: +juma’ din putin inseamna tot putin, +juma’ din salariu bun inseamna deja mult (mult pentru economia tarii, nu ca nu ar merita profesorii universitari). intr-un comentariu anterior am explicat si celelalte surse de venituri ale profesorii universitari.

 3. Alexandra spune:

  De fapt s-au facut ore pana la 12 si apoi acasa 😛

 4. valentina spune:

  cred ca e o tragedie imensa pentru elevi ca au pierdut astazi cateva ore!!

 5. reb spune:

  bagati mare sambata :))

 6. dylyu spune:

  bha mai bine face greva de vreo 5-6 ani k si la sch dak ne ducem tot degeaba ne ducem sa luam 2,3,4,5 cea mai mare nota k dak dau mai mult de 5 „are” noapte cosmaruri dealea cu scharaoschi

 7. nicdan spune:

  Profesorii olteniteni s-au alaturat celor din tara? Dar ce? Sunteti o enclava acolo? 😛

 8. Dana spune:

  deci….creca la scoala 2 greva a fost duminica…..ptr ca pe noi ne-au tinut ji azi de la 12-14=))….oph….achim asta…

 9. Bogdan Balaita spune:

  ce poti sa ceri la sc 2 … la Industrial s-au facut ore pana la 12 iar dupa toata lumea a plecat acasa .

 10. krossfire spune:

  In Bucuresti s-au calmat dupa doua mitinguri langa Casa Poporului.

 11. nyko spune:

  bogdan la industrial s-au facut toate orele la unele cls,din nefericire si la a mea!!!!!!!11