Milescu: „Noi suntem ilfoveni, nu călărăşeni”

Primarul municipiului Olteniţa Costinel Milescu este indignat de relaţia dintre Olteniţa şi Călăraşi, acesta considerând pe fapte concrete şi realitate, că Olteniţa nu a avut niciodată avantaje din partea municipiului reşedinţă de judeţ. Dimpotrivă, dacă i s-au pus beţe-n roate, a fost cu atât mai bine. Călăraşiul s-a folosit din anul 1981 de Olteniţa pe toate planurile, oraşul nostru fiind o sursă de venit pentru călărăşeni. Edilul şef este hotărât să facă presiuni legale prin care Olteniţa să revină la vechea sa structură regională ca făcând parte din judeţul Ilfov. „Noi suntem ilfoveni nu călărăşeni”, declară Costinel Milescu. Mai multe amănunte urmăriţi în filmarea video.

Comentarii

 1. Cora spune:

  Doamne ajuta sa scapam de Calarasiul asta murdar!

 2. Unul spune:

  Bravo Costinel!
  Apropo, la care partid treci , la PSD sau PDL?

 3. rugby15 spune:

  Partidul lui Costinel ca Primar este cel al oamenilor !

 4. Luca Dorina spune:

  Pai, da,…dar daca „cineva” acolo sus( si ma refer la Consiliul Judetean) nu te iubeste…nu primesti nici buget nici aprobari…asa ca..Partidul oamenilor din Oltenita trebuie sa poarte un nume sonorizant
  ca sanse sa trecem de Ilfov n-a sa avem, e clar

 5. valeria liundriu spune:

  Pe linga faptul ca Oltenita este la „capatul lumii”,sau cum se spunea pe vremuri, „unde intoarce trenul”(acum nu are sens pt ca nu mai exista nici tren), mai avem si cea mai prosta varianta de a avea o resedinta de judet si anume la Calarasi.Din cauza pozitiei lor fata de Bucuresti(geografic si mental) sint „mai” provinciali decat oltenitenii, se simt frustrati si se razbuna pe noi.Simtim asta si la nivel de relatie cetatean-institutii ale statului, dar si ca relatii intre oameni.Si cum oameni sint si sefii judetului,se comporta ca niste stapani,sau vatafi si nicidecum ca „servitori” ai cetatenilor,in mod egal fata de toti,mai ales ca asa au promis cand au cersit si de la Oltenita voturi.Orgoliile lor de rahat ne afecteaza viata uneori si din pacate ei vor ramane nesimtiti si mai ales nepedepsiti.

 6. cristina spune:

  In sfarsit, dupa atatia ani, isi da si Milescu seama ca nu avem de-a face cu acest calarasi imputit, care isi bate joc de Oltenita cu nerusinare, in toate domeniile, politica, invatamant, justitie etc. Nu apartinem nici geografic, nici ca mentalitate de aceasta zona, dinspre care dintotdeauna am simtit un damf de…infatuare, prostie, meschinarie.

 7. anticalarasi spune:

  BRAVO! DEABIA ASTEPT SA SCAP DE ACEL CALARASI „MAI MULT PRAF DECAT ORAS”

 8. rugby15 spune:

  Atunci sa facem o campanie de voluntariat si sa strangem semnaturi din casa in casa pentru Ilfov !

 9. VD spune:

  Dragii mei , Intrebati-l pe d-ul Adam fostul director la Banca Agricola,cate demersuri a facut in 1991-1992,pentru reinfintarea jud Ilfov,care trebuia sa cuprinda si OLTENITA.Intodeauna a intampinat rezistenta celor din Calarasi, in primul rand a lui Ioan Taracila,pentru a nu-si pierde privilegiile.Dar cea mai mare acuzatie trebuie adusa d-lui Ion Iliescu pentru lipsa de implicare si frica de a fi acuzat de favorizare.Pe viitor,va rog nu mai sustineti pe cei care nu au nicio legatura sau implicare in viata municipiului sau imprejurimilor.(gen Aurelian Pavelescu).Cat despre Norica Nicolai,a facut parte din gasca celor din 1981,cand a cedat Oltenita prin neimplicarea”organelor locale”la sosirea lui Ceausescu -acesta dorind chiar resedinta judetului- Acestia pur si simplu s-au ascuns.Au fost lasati in fata niste”tovarasi”care nu au fost in stare sa dea raspunsuri competente lui Ceausescu.De acolo ni se trage!!!!Intamplarile sunt traite nu povestite.

 10. MARI spune:

  Cred ca Ion Iliescu este cel mai vinovat de soarta oltenitenilor,cum se opune el si acum cu inversunare impotriva canalului Dunare-Bucuresti,doar este oltenitean,asa ca sa o lasam mai moale cu Aurelian Pavelescu ca nu este oltenitean,nici Taracila nu este calarasean,dar a tras tare cu Calarasiul in dauna Oltenitei.A!apropo,acel ,,Unul”cred ca stie ca actualul primar al Oltenitei nu a facut parte dintr-un partid, nici macar parlamentar,darmite guvernamental sa-l intrebe unde se muta si daca ar cunoaste putina legislatie trebuie sa stie ca daca se muta isi pierde mandatul.

 11. petrica spune:

  Vanzator de visuri d-le Milescu,asta sunteti.Chiar daca oltenita nu mai este un fief economic Calarasiul nu va renunta la veniturile sale,mai ales dupa aceste alegeri.Oricum multumim pt bunele intentii!

 12. Victor spune:

  In loc de a spune Primarului ca viseaza,mai bine am fi alaturi in demersurile pe care le face.Daca ar fi nevoie de un referendum,fiti aproape de el.Nu mai fiti carcotasi daca sunteti Olteniteni.

 13. un draq spune:

  Problema noastra este ca ramanem intodeauna la faza de inceput al unei miscari de acest gen.Domnilor,ideea nu este rea,in contextul unei dezvoltari regionale,insa Oltenita va trebui sa traga dupa ea si cateva sate din zona,caci din punct de vedere al impartirii zonei,daca Oltenita va reveni Ilfovului,Chirnogiul,Radovanu,si alte sate,nu mai pot fi ale Calarasiului.Cam greu de urnit lucrurile din loc,atata timp cat exista interese financiare din partea Consiliului Judetean.Iliescu trebuie ocolit total.Este anti miscare.

 14. adrian spune:

  il felicit pe domnu` primar pt strazile in care ne rupem autoturismele :*:* daca tot vrea sa scapam de calarasi macar sa apartinem de chirnogi ca e mai aproape.

 15. Liviu H spune:

  daa, Milescu asta viseaza caiverzi, strazile si canalizarile din Oltenita nu le face, el viseaza legaturi ilfovene, asta e primaru pe care l-am ales!!

 16. dumi spune:

  dn MILESCU….toate strazile s au asfaltat…dar 23 aprilie nu….cand se va asfalta?!in 2020???!

 17. L. spune:

  dumi, vino sa vezi [*****]

  editat de admin: esti offtopic!

 18. freevucasin spune:

  Da, e usor de criticat un primar si, in general, orice conducator. Este mai greu de sustinut. Si asta nu intelegem noi, romanii, ca trebuie sa ne sustinem liderii pe care singuri i-am ales….Asta daca vrem ca, vreodata, sa se schimbe ceva.

 19. cristian spune:

  e buna treaba cu schimbatul judetului! dar am o intrebare:drumurile la calarasi (cu diferite probleme) se vor schimba in drumuri la bucuresti?daca e asa este mult mai groaznic!

 20. cristian spune:

  DUMI, strada 23 aprilie se va asfalta cu ocazia urmatoarelor alegeri, adica in 2012!(in functie de lungimea campaniei electorale)
  e mai bine decat 2020 nu?

 21. alexandreea spune:

  Ce aveti,cu judetul Calarasi?Mie una, imi place.Nu sunt nevoita sa merg prin aglomeratia din Bucuresti, ca sa rezolv niste probleme.Cred ca la Calarasi e mai simplu, si pina la urma ne-am obisnuit.Iar sa schimbam organizarea?

 22. Mihai Ceauşu spune:

  Hm, pentru olteniteni poate o fi indiferent, dar, spre exemplu, pentru cei de la Frumusani e chinul de pe lume sa se duca la CL cand poate ajunge f repede in Bucuresti.

 23. Mihai Ceauşu spune:

  ma rog, ..pot ajunge..

 24. alexandreea spune:

  Intotdeauna vor fi si localitati marginase, la departare fata de resedintele de judet.

 25. alexandreea spune:

  S-o mai fi facut ceva pentru revenirea Oltenitei la Ilfov?

 26. nero spune:

  Intoarcerea la Ilfov ar ficea mai mare realizare din ultimi30 ani a oamenilor acestor locuri.

 27. Peter spune:

  Pana la urma Milescu este omul care fac ceva pentru oras, intradevar se simte…rau cu oltenitenii astia…nu-i bine daca nu se face si nici daca se face. Felicitari Domnului Milescu…eu cel putin nici nu mai visam ca ar face cineva centru sau sa asfalteze strazile, aveti rabdare ca nu se pot face toate de-odata. vreti si ilfov si canalizari si asfaltari…rabdare oameni buni, pe rand.