Moş Crăciun „Nicolae Bălcescu” umblă cu desaga plină

Elevi ai Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa au devenit nişte moşi generoşi astăzi. Dar nu orice fel de moşi, ci unii care cu darurile lor sufleteşti ştiu să împartă foarte frumos darurile lumeşti. De data asta elevii de liceu au socotit că e mai bine mai devreme decât mai târziu, şi au făcut o surpriză celor sărmani şi bolnavi de la Unitatea Medico-Socială Olteniţa, copiilor internaţi în Spitalul Municipal Olteniţa şi celor cu deficienţe de la Centrul pentru Copii cu Handicap Sever. Prof. Adina Voicu şi Prof. Dobre Elena au fost însoţitoarele copiilor. La Unitatea Medico-Socială elevele au interpretat colinde de Crăciun lângă bradul din holul spitalului. Câţiva dintre bolnavii internaţi aici au recompensat cu bani fetele care au oferit cadouri, altora li s-a văzut câte o lacrimă furişându-se pe obraz. Incapacităţile mintale ale multora dintre cei internaţi la unitatea medico-socială au reuşit totuşi să înţeleagă mesajul tinerelor dornice să facă lumină şi căldură în sufletele celor necăjiţi. La maternitatea spitalului Olteniţa elevele au împărţit dulciuri, iar la Centrul pentru Copii cu Handicap Sever de asemenea pachetele cu alimente şi dulciuri au umplut pătuţurile fiinţelor pedepsite de soartă. Elevele liceului industrial au colindat toată săptămâna în diverse locuri unde au fost recompensate, iar cu banii strânşi au făcut pachetele celor care au primit plăcutele surprize. Este cea mai frumoasă perioadă a anului, când se face bilanţul şi se trage linie. Este perioada când sentimentele frumoase ale omului ies precum florile primăvara, dar ce păcat că sunt aşa vremelnice şi cum alte priorităţi fără valoare predomină în viaţa omului. Sau poate că mai mult decât oricând spiritul Crăciunului mângâie şi mişcă sufletele, mişcă năsucurile cu mirosul proaspăt de frumuseţe şi bucurii, precum fulgii de nea mângâie în fiecare iarnă din an, chipurile ostenite de atâta neputinţă ale oamenilor…

Comentarii

 1. selenna spune:

  asa da…felicitari!!!!!!

 2. Daniela spune:

  Sunt una din elevele care a venit la spital pt a face o surpriza acelor oameni…m-am simtit bine deoarece am facut o fapta buna, dar in acelasi timp mi s-a rupt sufletul sa vad ca traim intr-o lume in care nimeni nu se intereseaza de cei cu probleme…. am varsat cateva lacrimi alaturi de prietenele mele si de profesoare…am vorbit cu oamenii si am aflat durerile lor pe care mi le-au transmis si mie…
  Sper sa aiba parte de o iarna si de un Craciun frumos, mai bun si sa se gandeasca lumea ca trebuie sa dea din putinul pe care il au….la cei ce nu au….

 3. Cristina spune:

  cel mai tare liceu avem…;;)… fiti mandrii…. >:D<

 4. elev spune:

  suntem !

 5. Flory spune:

  foarte frumos din partea colegilor mei.

 6. dana spune:

  felicitari colegilor mei sunt mandra d ei;)

 7. N3uRoN spune:

  ati facut un bine si bine o sa fiti si voi
  cracun fericit :*:*:*:*:*:*:

 8. mihaela spune:

  Frumos din partea voastra, chiar atzi facut o treaba buna 😉 probabil k acei oameni sunt uitatzi acolo,probabil nu au mai fost vizitati niciodata. Cred k le’atzi facut o mare bucurie. Felicitari!

 9. Dannyael spune:

  Astfel de lucruri trebuiesc facute fara a fi vreo sarbatoare sau altceva. Initiativa ma bucura dar totodata imi pare rau ca asemenea fapte se petrec doar de 2-3 ori pe an. Felicitari si sper ca nu va veti opri aici.

 10. :*:*dany:*:* spune:

  …bravo…ceva frumos din parte voastra

 11. alex spune:

  mos craciun mos craciun (%)