Profesorii olteniţeni nu şi-au primit salariile de o săptămână

Personalul din învăţământ nu şi-a primit salariul cuvenit. Cadrele didactice din Olteniţa au rămas fără bani de sărbători, salariu ce trebuia luat încă din 10 decembrie. Se pare că este prima dată în istoria acestui oraş când dascălii din Olteniţa sunt nedreptăţiţi. Încă nu se cunoaşte adevăratul motiv care a dus la întârzierea salariilor profesorilor, Olteniţa şi Lehliu fiind singurele oraşe din judeţul Călăraşi unde cei de la catedră nu şi-au primit banii. Zilele acestea, revoltaţi de această situaţie foarte mulţi dintre cei care trebuiau să susţină tezele astăzi, au ameninţat că nu vor intra la ore. Cu toate astea, simţul datoriei de profesor i-a împiedicat pe cei care ne formează de mici, să pornească o mică răscoală. Direcţia de Finanţe a trimis o adresă Primăriei Olteniţa, prin care s-a confirmat asigurarea salariilor personalului didactic şi nedidactic din Olteniţa, dar cu un procent lipsă. Despre situaţia generată acum înainte de sărbători ne vorbeşte psiholog Mariana Capşa, liderul de sindicat pe zonă din partea FSLI (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) – vezi video –

Comentarii

 1. Luca Dorina spune:

  si totusi unde sunt banii alocati pentru salarii? Fondul de salarizare trebuie sa existe….nediminuat si la timp.
  Dar cu siguranta vor fi bani pentru organizarea unui Revelion fastuos in fata Primariei Oltenita
  Urez tuturor cadrelor didactice din municipiul Oltenita, si nu numai, Sarbatori cat mai linistite si un an nou plin de speranta

 2. babydoll spune:

  Isi vor primi banii, azi a avut loc o sedinta de consiliu si s-a aprobat o rectificare bugetara, au sosit si bani DE ACOLO DE UNDE SOSESC IN MOD NORMAL PENTRU SALARIILE PROFESORILOR- DE LA BUGETUL DE STAT asa ca speram ca pana vineri profesorii sa aiba banii in conturi.

 3. Luca Dorina spune:

  Doamne, Doamne, ce le mai place unora sa se joace cu nervii celor fara putere. E ca si cum mai e putin si vor fi luati la bataie…”ce atata zgomot pentru nimic? Ei, dracie, stati cuminti ca banii sunt la locul lor si o sa-i primiti DE ACOLO DE UNDE E NORMAL SA_I PRIMITI!”
  Ma apuca , sincer, un soi de greata…A….si cine-i Mos Craciun de data asta?

 4. babydoll spune:

  Nu consider ca este normal ca in prag de sarbatoare sa stai sa astepti poate iti primesti salariul sau poate nu. Imi imaginez ce inseamna. Si eu sunt functionar public, si eu stiu cum este sa stai sa calculezi si ultimul banut ca sa iti ajunga de la o luna la alta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa criticam absolut orice se face- bun sau rau in acest oras.