Weblog pentru imigrantii olteniteni

Un proiect pentru susţinerea prin mijloace educaţionale a copiilor rămaşi în ţară, prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate, şi integrarea migranţilor în ţările adoptive, s-a făcut cunoscut la Olteniţa. Clubul Elevului din municipiul Olteniţa a fost gazda unei delegaţii străine, reprezentanţi ai proiectului educaţional. În cadrul întâlnirii s-au prezentat conţinutul acestui proiect, cadrul contextual şi s-au purtat discuţii libere. Fiecare cerc din cadrul clubului olteniţean a primit delegaţia străină cu tot ceea ce reprezintă domeniul de activitate în parte. Plini de naturaleţe, bucurie şi curiozitate, atât spaniolii cât şi italienii s-au arătat extrem de încântaţi de primirea făcută, de tradiţia din zonă şi talentul copiilor din Olteniţa. „Vă felicit pentru munca depusă. A fost extraordinar ceea ce am văzut azi aici” a declarat la plecare conducătoarea proiectului educaţional.

Proiectul Grundtvig cu titlul „Weblog for Suporting the Migrants Integration” este un interesant cumul de intenţii, ce reuneşte persoane de formare psiho-pedagogică din România, Italia şi Spania. Proiectul a fost lansat la Călăraşi vineri, 12 decembrie. În aceeaşi zi s-a făcut lansarea lui şi la Clubul Elevilor din Olteniţa. Acesta se derulează sub auspiciile Asociaţiei pentru Învăţare Permanentă „Open and Distance learning Center”. Reprezentanţii Centrului Credis Călăraşi sunt coordonatori de proiect, alături de Scienter Espana din Spania şi Associazione Centro di Educatione Permanente din Italia. Un alt partener este Inspectoratul şcolar Judeţean Călăraşi. Proiectul are o desfăşurare de doi ani.  -vezi video –


Comentarii

  1. geo spune:

    Felicitari pentru voi. Sunteti frumosi, destepti, cea mai tare echipa. Sa va ajute Dumnezeu sa faceti ce doriti voi, sa vi se implineasca toate dorintele, sa urcati pe cele mai inalte culmi, sa nu va lasati doborati niciodata de nimic rau in viata. Sa ne veniti mereu cu stiri palpitante, interesante, pline de frumusete sufleteasca. Sarbatori fericite si multa sanatate ca sa ne bucuram de voi mereu!:)

  2. maglasu magda spune:

    a fost sooper …am dansat si eu acolo ..k sunt la cercul de dans aerobic la dna. Daniela Durneac:D:)……

  3. Curs Valutar spune:

    Bine ca se mai fac si pe la noi asemenea proiecte.