Acţiuni lansate de poliţie

În data de 13 ianuarie a.c., între orele 04:00 – 12:00, lucrătorii Postului de poliţie Transporturi Feroviare Olteniţa în colaborare cu organe C.F.R. au organizat şi efectuat o acţiune pe trenurile de persoane 8082 şi 8081, care circulă pe relaţia C.F. Olteniţa – Titan Sud şi retur, pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a furturilor de la călători.
În timpul unui control efectuat de poliţiştii căilor ferate, pe ruta Olteniţa-Bucureşti au fost legitimate în ultima săptămână persoane aflate în trenurile de călători. Un număr de 7 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, potrivit H.G. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, în valoare totală de 1200 lei, fiind depistaţi astfel 78 de călători frauduloşi. Spre exemplu, pe trenul P/8081, a fost depistat L. IONEL de 34 ani, din Comuna Mitreni, Sat Valea Roşie, Judeţul Călăraşi, care a acţionat fără motiv semnalul de alarmă de la vagonul nr. 3, la intrarea în P.O. Valea Roşie. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform H.G. nr. 203/1994, cu amendă de 500 lei. Lucrători ai postului de poliţie Transporturi Navale Olteniţa, în colaborare cu poliţişti din cadrul I.J.P.F. Călăraşi, au organizat în zilele de 13 şi 14 ianuarie a.c. o acţiune pe fluviul Dunărea. Aceştia au folosit şalupa şi auto din dotarea postului, iar acţiunile s-au demarat în scopul prevenirii şi combaterii încălcărilor la regimul navigaţiei, regimul piscicol şi vânătoresc, contrabandă şi protecţia mediului. Poliţiştii au efectuat 7 patrulări, în timpul cărora au verificat cantoane silvice, otacuri pescăreşti, locuri de parcare bărci. Astfel, au fost constatate 4 infracţiuni şi ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 400 lei. La km 443+500, mal stâng, în dreptul Comunei Căscioarele, Judeţul Călăraşi, a fost depistat C. CONSTANTIN de 46 ani, din Căscioarele, iar la km 437, în dreptul Comunei Chirnogi, a fost depistat B. MĂDĂLIN de 18 ani, din localitate, care pescuiau în Dunăre prin greblare cu unelte înţepătoare şi ancore confecţionate artizanal. Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit cu unelte de pescuit înţepătoare, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 23/2008. Poliţiştii au confiscat 2 lansete, 2 mulinete, 3 ancore confecţionate artizanal, precum şi cantitatea de 8 kg de peşte din specia fitofag, toate în valoare de 400 lei.

Comentarii

 1. Micul Oltenitean spune:

  in sfarsit se intampla un control mai amanuntit al acestei rute…

 2. Mihai Ceauşu spune:

  O amenda e buna in cazul unui om normal care lucreaza, are proprietati si poate fi constrans sa o plateasca. Dar la ce bun o amenda in cazul scursorilor societatii? Oricum nu au de gand sa o plateasca si nici nu au cu ce.
  Totusi, e bine de stiut ca mai exista Politie.

 3. campeones spune:

  nu e vina politiei caregimul juridic al contraventiilor nu obliga in mod expres contravenientul sa plateasca amenda adica intr-un fel il obliga dar nu prea il constrange sa o faca

 4. catalin anca spune:

  ba frate crezi ca pe trenu asta care e fantoma poti face ceva?laso cum a cazut si gata ca altceva nui de facut!!e nasu care ia bani am fost cu bilet si mia zis cai expifrat ca trebuie sai dau 1 leu ca asa mere trebulile si tu o sti asa bine

 5. vioreldjsbz spune:

  Auziti cu amenzile astea stiti cum e daca ai pile nu iei amenda daca nu ai pile o iei cu farf si indesat,asta e asa se intampla in ziua de azi ca se ia de cei neajutorati ca cei kre fac altele mai grave nu le fac nimic si hai sa va zic eu ca noi NU MAI AVEM POLITIE pt.ca mie nu mi se pare normal ca un ORGAN DE POLITIE SA JOACE BARBUT SAU MAI STIU EU CE JOC voua cum vi se pare asta asa ca so lasam balta ca la noi in oars nu mai e de mult dreptate pacat ca alti sunt trasi in jos cand vor sa faca dreptate.
  ASA CA DOMNILOR POLITAI DATI AMENZI TUTUROR CELOR CARE INCALCA LEGILE SI NUMAI TINETI CONT AL CUI FIU SAU NEPOT E.Bafta In Continuare

 6. Mihai Ceauşu spune:

  Sa intelegem ca daca esti organ nu ai voie sa joci barbut sau mai stiu eu ce joc? Nu or fi si ei oameni?

 7. numero''''''''7 spune:

  chestia este k ii prinde pe astia kre dau q o lanseta…..ce i drept la japk,dar pe aia kre au plase monofilament nu mai ii vede nimeni…aceia sunt mana in mana q politia….mai un peste …ceva si se rezolva……
  Ar trb sa i vada pe branconierii ‘adevarati’,nu pe astia care prind 2-3 pesti cu lansetele….

 8. sabyna spune:

  in sfarsit s-au gandit si astia sa faca cv…mai mult stateau de pomana si primeau si salariu de pomana;)..

 9. mircikus spune:

  @vioreldjsbz
  Hai mai intai sa invatam limba romana si abia dupa aceea sa tinem lectii de etica politistilor, da?

 10. mircikus spune:

  @numero””””7
  Unde ai vazut tu plase monofilament pe ape curgatoare?

 11. mircikus spune:

  @sabyna

  Actiuni ca aceasta se fac saptamanal de catre politisti, doar ca nu sunt mediatizate intotdeauna.

 12. ady spune:

  Da stiu cum este cu trenul ajungi de la galbinasi pana aici dreacu 1:30 cu trenu k il infraneaza del gaseste batu si cu pescuitul este naspa acum…Din partea mea bine lea facut..

 13. babydoll spune:

  Concluzia : – Nu mai mergeti degeaba la pescuit ca oricum nu cade – numai 8 kg de fitofag?-slabut fata de alta data.
  Lasand gluma de o parte este foarte bine ca mai primesc si ei cate o amenda, intrebarea mea ar fi alta: pe cand si un „peste mare” ?

 14. eu spune:

  da amenda primariei sau firmei de dezapezire pt proasta dezapazire a orasului si pt faptul ca nu s-a dat cu nik antiderapant??? Am ramas masca cand am venit in weekend acasa si am vazut ceea ce este pe strazi…zici ca e un sat amarat..cred ca si in Curcani e mai bine….mare rusine….mare bataie de joc fata de cei ce locuiesc in acest oras.

 15. alexandreea spune:

  N-are nici o legatura dezapezirea cu pescuitul.Sau o avea!Mai stii!
  Mai am vazut ceva!Cica amenda ca au pescuit cu unelte intepatoare.Pai a vazut cineva cirlig de undita sau lanseta neintepator?Sau or fi?

 16. mircikus spune:

  Este vorba de pescuit prin greblare cu unelte intepatoare. 😉

 17. babydoll spune:

  Potrivit prevederilor legii nr.298/2004
  urmatoarele fapte constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3000 la 4000 lei:
  (…) pescuitul cu ostia, sulita, tepoaica si cu orice alte unelte intepatoare si agatatoare, prin greblare sau harponare;
  In concluzie constituie elemente intepatoare in sensul legii cele mai sus specificate, celelalte sunt simple unelte de pescuit.

 18. babydoll spune:

  unelte intepatoare – scuze-din gereseala. 😀

 19. pescaru amator spune:

  Ha Ha Ha!!!Pai va dati voi seama ce au putut realiza acesti oameni? Amenzi in valoare de 400 lei?!Daca facem calculul la cata motorina sau benzina a consumat salupa si masina respectiva,ajungem la concluzia ca au iesit in pierdere.Practic au facut o gaura in buzunarul statului.Si uite cu astfel de institutii” ceausiste” ne taram prin Europa.Si ne mai miram ca santem unde santem si tara merge de nu se poate.Si ce mai spun ei ca au facut?Au depistat 78 de calatori fraudulosi pe trenul8082 si 8081?Pai cam mic numarul celor sanctionati tinand cont ca cei ce calatoresc cu trenul 8082 in proportie de 100% sant fraudulosi.Si ar mai fi o problema.Cei de la Politia Transporturi nu cunosc faptul ca de la Oltenita si pana la Budesti nu mai exista nici o gara de unde sa poti cumpara bilete?Garile s-au desfiintat,trenurile sant puse la ore aiurea ca daca vrei sa cumperi abonament nici nu poti sa-l folosesti.Asa ca mai bine cu nasul.Cu maxim 2 lei in aproape 3 ore ajungi la Bucuresti.De aici s-a nascut proverbul:Cine se scoala de dimineata scuteste 8 lei.

 20. alexandreea spune:

  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Acum am priceput, ce e cu instrumentele ilegale de pescuit.Dar nu stiu cum poti sa desosebesti pe cel care pescuieste legal de cel care pescuieste ilegal, ca doar undita este in apa, nu?

 21. alin spune:

  Poate ca tu draga alexandreea nu-i poti deosebi se vede ca „rotita” merge ceva mai greu , dar cu siguranta cei care au atributiuni in acest domeniu stiu sa ii deosebeasca

 22. alexandreea spune:

  Da, alin, dar tu daca stii, de ce nu ne explici si noua?

 23. alin spune:

  Prefer sa nu mai jignesc pe nimeni- si in special „fetitele” – nu ar fi frumos din partea unui domn ca mine nu crezi?

 24. alexandreea spune:

  Pai eu credeam ca discutam pe marginea subiectului,fara sa ne ,,jignim”.

 25. alin spune:

  Imi cer scuze pt. off topic. De acum doar pe marginea subiectului. Pt alexandreea- daca doresti sa stii intr-adevar toate aceste prevederi legale si nu ai cum sa faci rost de ele – te astept pe radovanu.office@gmail.com pt. explicatii suplimentare.

 26. cristian spune:

  aia cu pescuitul la japca au picat prost in ziua aceea!
  pentru altfel nu e nici o problema pescuitul la japca in zona asta de Dunare! Stie toata lumea cine practica cel mai mult acest ‘sport’!

 27. andra spune:

  in sfarsit au mai facut si ei cv ca prea stateau de pomana!

 28. alex spune:

  nu misca politia

 29. praslea spune:

  ba astia de dau amenzi pt pescuit eu chiar am impresia ca au ceva la cap una la mana barca aia consuma 1 milion chiselet oltenita a doua la mana dupa ce lumea nu are bani le mai dai si amenda SI LA BULGARI SE PESCUIESTE non-stop in orice fel a doua la mana daca VREI SA T I FACI PERMIS trebuie sa mai DAI niste bani in plus pe la politia de frontiera sau nu stiu pe unde lucru practicat doar la OLtenita asta e . …. . …