Cum puteţi pierde ajutorul de şomaj

Persoanele disponibilizate prin concedieri colective, care refuză nejustificat locurile de muncă oferite sau participarea la cursurile de formare profesională, vor pierde indemnizaţia de şomaj.
În situaţia în care un disponibilizat refuză un loc de muncă situat la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu, în condiţiile în care angajatorul oferă condiţii de transport sau locuinţă sau refuză locul de muncă motivat de primirea unui salariu egal sau mai mic decât al veniturilor de completare, pierde ajutorul de şomaj.
O altă situaţie în care nu mai beneficiază de şomaj este atunci când nu participă la programe de reconversie profesională, furnizate gratuit de ALOFM Olteniţa prin AJOFM Călăraşi o singură dată pentru fiecare perioadă, când se află în căutarea unui loc de muncă.
Pierd indemnizaţia de şomaj şi persoanele care au o perioadă de pensionare pentru invaliditate mai mare de 12 luni sau cele care îndeplinesc condiţiile de pensionare pentru limita de vârstă de la data solicitării pensiei anticipate.

Comentarii

 1. Micul Oltenitean spune:

  Foarte corect!

 2. alexandreea spune:

  ?

 3. ghedan spune:

  Fac urmatoarele precizari:
  Incetarea platii indemnizatiei de somaj are loc in urmatoarele conditii:
  -la data incadrarii in munca pe o perioada mai mare de 12 luni;
  -la data cand somerul realizeaza,din activitati autorizate potrivit legii,venituri lunare mai mari decat Indicatorul Social de Referinta;
  -la data refuzului nejustificat de a se incadra conform pregatirii sau nivelul studiilor intu-un loc de munca situat la o distanta de cel mult 50 de km
  de localitatea de domiciliu;
  -daca perioada de pensionare pentru invaliditate depaseste 12 luni;
  -la data plecarii in strainatate pentru o perioada mai mare de 3 luni;
  -la data admiterii intr-o forma de invatamant ;
  Am selectat cele mai intalnite cazuri de incetare a indemnizatiei de somaj;Astept intrebari …

 4. elena spune:

  completez:indemnizatia de somaj se suspenda in perioada incasarii platilor compensatorii,conform legii(probabil si conform contractelor colective de munca).Comentariu:conditiile actuale,caracterizate printr-o acuta lipsa de lichiditati face greoaie o eventuala alternanta somaj-plata compensatorie.

 5. Georgescu Alexandru spune:

  Daca unui somer angajat pe o perioada determinata nu i se mai prelungeste contractul , acesta poate reintra dinou in somaj???