Cursuri de formare profesionala prin ALOFM Oltenita

În baza de date a Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olteniţa sunt înregistraţi peste 2.901 şomeri, dintre care 640 indemnizaţi şi 2.261 neindemnizaţi. Pentru că mulţi dintre ei nu-şi pot găsi locuri de muncă în domeniul în care au lucrat înainte, Agenţia Locală pentru ocuparea Forţei de Muncă din Olteniţa le pune la dispoziţie mai multe cursuri de reconversie profesională. Dan Gheorghe, şeful ALOFM Olteniţa susţine că şomerii pot beneficia de programe de reconversie profesională gratuite în următoarele domenii: confecţii articole textile, ospătar, operatori date calculator, bucătari, oţelari, laminorişti, mecanici agricoli, frizeri, coafor, manichiurist, pedichiurist, peisagişti floricultori, cosmetician, brutar, maşinist terasamente. Alte cursuri sunt în domenii precum mecanică agricolă, cultura plantelor, creşterea animalelor, apicultură, construcţii, tricotaje şi confecţii, prefabricate, preparare peşte raci şi broaşte, tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, instruire pentru persoanele cu handicap, construcţii metalice şi utilaj tehnologic, comunicare în limba engleză. „Cursurile de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele înscrise în baza de date a ALOFM Olteniţa ca şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi”, a declarat pentru Olteniţeanul şeful Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dan Gheorghe.

Comentarii

 1. Frumos din partea lor:)

 2. holografik spune:

  si…cursurile astea sunt doar pt someri?

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Multi se califica in diverse meserii (pe banii statului) si pleaca in afara. O fi bine asa?

 4. babydoll spune:

  Eu as fi curioasa cati dintre someri merg la aceste cursuri.

 5. alex spune:

  Eu as fi curios cati dintre cursanti i-si gasesc de lucru in Oltenita!!!

 6. Laura S. spune:

  Cursurile nu vizează doar şomerii holografik. Numai că pentru cei care nu se încadrează în categoria şomerilor şi nu se găsesc în baza de date a Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă aceste cursuri se realizează contra cost. Despre tarife mergeţi la ALOFM Olteniţa, din str. Argeşului.

 7. andra spune:

  idem „babydoll”

 8. alex spune:

  cati soferi ori fi la cursuri

 9. pescaru amator spune:

  Ce misto!Bai nene, maine ma duc sa ma inscriu la cursuri de preparare a pestelui,racilor si broscoilor cu conditia sa ma angajeze dl.Dan Gheorghe la ALOFM sa-l servesc cu bulane de broscoi in pauza de masa.Eu cred ca aceste cursuri sunt bune doar pentru cei care le preda,pentru ca ei baga banu in buzunar in urma predarii acestor cursuri.Problema e ce face cel inscris la cusuri dupa absolvire. I-a diploma se uita la ea si spune :Mama ce peisagist floricultor sant!Si… se angajeaza unde? Poate pe la cimitir pe undeva, mai o alee, mai un mormant poate iese ceva.Sau poate vrea cineva sa se faca otelar,ca cine stie o invia Ceausecu si face o otelarie la Oltenita ,ca depozite de fier vechi sant mai multe ca centrele de paine.Laminoristi ? Va intereseaza? E nevoie de asa ceva la ramasitele Combinatului Siderurgic Calarasi.Una peste alta ,aceste cursuri au valoarea lui zero taiat in patru, daca economia nu functioneaza.Poti sa ai o suta de diplome, daca peste tot se trimite in somaj ce faci cu ele? Le arati la nepoti peste niste ani, si le spui ce somer cu inalta calificare ai fost la vremea ta.

 10. pescaru amator spune:

  Am uitat, mai bine ar face niste cursuri de supravietuire in caz ca esti dat afara de la serviciu, sa stii cum sa mori de foame.

 11. sabina spune:

  interesant;)

 12. marian spune:

  Sa stiti ca domnul Dan Gheorghe nu este şeful Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Oltenita

 13. barascu eugen spune:

  bine spus pescarule amator. eu completez lista de cursuri valabile in orasul nostru:taietor de frunze la caini, avem slava domnului,impachetat fum, frecat menta eventual tiparul, dupa caz,alergatul dupa cai verzi pe pereti,impinsul de vagoane in triaj,franar in coada trenului, vedeta tv, pornostar s.a.m. d.

 14. elena spune:

  am terminat liceul in 2009… nu mi-am depus acetele de somaj in speranta k voi gasi un loic de munca… intrebarea mea este daca pot beneficia in cazul acesta de aceste cursuri(m-ar interesa un curs de coafura) multumesc!