Mergem cu bulgarii înainte

Administraţiile locale ale celor două oraşe vecine Olteniţa şi Tutrakan lucrează la programul transfrontalier „România-Bulgaria 2007-2013”. Acesta se derulează paralel între cele două oraşe de la malurile Dunării. O delegaţie bulgară a fost prezentă marţi 27 ianuarie la Primăria Olteniţa, pentru demararea altor proiecte majore în parteneriat. Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, viceprimarul Florian Cercel şi consilier la biroul de integrare europeană Carmen Butoi, au însoţit delegaţia bulgară în câteva zone din municipiu. Prin acest proiect, Primăria Olteniţe este lider, iar cea din Tutrakan partener. Cele două primării vor lucra împreună, programele europene constituind, potrivit reprezentanţilor celor două administraţii locale, linii pentru proiecte transfrontaliere între cele două oraşe. Bulgarii vor ridica un port turistic, iar primăria olteniţeană va hotărî un alt proiect legat de turism. Întâlnirea de marţi s-a situat doar la stadiul de intenţie. Primarul municipiului Tutrakan Gheorghe Gheorghiev speră ca acest proiect să fie definitivat la 2-3 luni, iar documentaţia să se depună la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră. Gheorghe Gheorghiev consideră că este sigur de reuşita proiectului, deoarece are încredere în conducerea primăriei olteniţene. Întocmirea documentelor se va realiza la Călăraşi la biroul de profil, pentru că în Bulgaria pe zona aceasta nu există un birou de cooperare transfrontalieră. Contractul dintre cei doi primari Gheorghe Gheorghiev şi Costinel Milescu presupune mai multe idei, pe care cei doi edili şefi le vor expune cu ocazia altor întâlniri. Printre proiectele viitoare se numără şi trecerea cu feribotul. Potrivit administraţiei olteniţene, scopul acestor programe şi proiecte este reducerea diferenţei de dezvoltare economică între oraşele vecine, despărţite de Dunăre. Experţii celor două primării vor merge la Călăraşi în curs de două săptămâni pentru stabilirea altor detalii. Următoarea întâlnire se va desfăşura la Tutrakan. Delegaţia bulgară a fost formată din primarul Tutrakan Gheorghe Gheorghiev, viceprimarul localităţii Tutrakan Ivan Nedev, expert în probleme transfrontaliere Evelina Ivanova, şef birou taxe şi impozite al primăriei Tutrakan Alexei Barbuceanov.

Comentarii

 1. Mihai Ceauşu spune:

  In Europa, Ro si Bg cam merg inapoi.
  Multi au vorbit despre acest proiect, poate daca ne imping bulgarii vom face si noi ceva util. Chiar daca acest lucru va duce la aglomerarea zonei, doar asa vom avea putere economica.

 2. florin spune:

  Felicitari pentru site.Sunt alese toate cu bun gust.Articolele sunt de calitate,interviurile asemenea iar actualitatea e de nota 10.Putini v-au felicitat pentru ce faceti.Absolut totul este constructiv si de suflet.Bravo tineret!Ar trebui sa se mandreasca cu voi inclusiv administratia locala.Ati scos orasul din anonimat…

 3. Sorin Anghel spune:

  Cine este blonda?

 4. Marius Dociu spune:

  @ Sorin Anghel

  Evelina Ivanova ( expert în probleme transfrontaliere )

 5. Mimitza spune:

  numai idei bune….felicitari si pt site..:)

 6. sabina spune:

  ar fii o idee si asta;)

 7. valeria liundriu spune:

  Foarte draguta poza : Costinel si Gheorghe (ce nume are primarul lor!),un roman si un bulgar fara deosebiri majore intre ei,pt un (ne)cunoscator.Al lor e mai smecher pt ca si-a adus blonda(o fi vazut el ca la noi se poarta).Al nostru si-a adus vicele(tot un fel de bulgar si el,dupa aspect).Dar nu asta conteaza, important este feribotul,(abia astept sa calatoresc cu el si sa-mi vad superbul oras,de pe malul mai inalt al bulgarilor),si cei care vor cara camioanele cu nisip din Bulgaria pt fabrica aia de sticla de la rasarit.In felul acesta vom avea sleauri si pe soseaua spre Calarasi,nu numai spre capitala.Sa nu uitati sa platiti ROvigneta.

 8. andra spune:

  dragutz!!

 9. 90210aca spune:

  poi da nu sunt ei vecinii nostri?nu trebuie sa ii bagam si pe ei in seama….mi se pare normal…

 10. 90210aca spune:

  app…frumoasa evelina ivanova si e o tipa super de treaba…am avut ocazia sa vb si io cu ea…