Bălcescu şi iubirea

Profesorii şi elevii Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa au organizat marţi 24 februarie o acţiune dedicată tuturor zilelor dragostei. Elevii liceului s-au gândit ca cele două sărbători să se aniverseze în aceeaşi zi. Potrivit consilierului educativ al Liceului Bălcescu prof. Liliana Niculiţă, sentimentele pot fi exprimate în toate limbile pământului, iar pentru tineri orice acţiune de acest fel este un prilej de a comunica, de a-şi exprima bucuria, de a demonstra că sunt dornici să se informeze despre culturile altor popoare, fără să uite de tradiţia românească. „În ultima perioadă presa şi televiziunea din România au mediatizat foarte mult sărbătoarea Sf. Valentin uitând de Dragobete, care practic demonstrează sufletul poporului român, gândirea logică şi simplă, lipsită de latura materială a tinerilor ce aveau aceeaşi vârstă cu cei de astăzi, dar care trăiau într-o lume, în care bucuria vieţii era exprimată sincer” declară Liliana Niculiţă.
La acţiune au participat elevi de la toate clasele de liceu, elevii Şcolii de Arte şi Meserii (SAM) şi de la Rută Progresivă. Munca elevilor s-a concretizat în poezii, eseuri, desene, filme în limbile română, franceză şi engleză. Realizările lor au fost prezentate în faţa altor colegi şi a profesorilor liceului. Cadrele didactice care au participat la „evenimentul dragostei” au fost Elena Dobra, Mariana Chiforescu, Gabriela Luca, Liliana Niculiţă. Diplomele şi premiile acordate elevilor au fost oferite de Liliana Niculiţă. Ele au fost acordate pe secţiuni. Cristina Drăgan, directorul liceului, a oferit elevilor tricouri din partea Asociaţiei Sportul pentru Toţi. Printre elevii ce s-au remarcat, amintim: Nacea Oana, Bârneaţă Alexandru, Barbu Ştefania, Vlădulescu Alexandra.

Magia iubirii
Acum iubirea pluteşte în aer, fapt ce conferă o strălucire aparte tuturor celor ce o gustă sincer, o eleganţă şi o distincţie pe care nu le putem obţine cu nici un antioxidant şi cu atât mai puţin la cosmetică. Dacă ar fi să dăm ascultare oamenilor de ştiinţă, aflăm că tot corpul ne pulsează în ritmul sentimentelor, de la cea mai mică moleculă şi până la organele vitale. Nu-i aşa că iubirea e frumoasă?

Secretele ei:
Atunci când primii fiori ai dragostei încep să ne electrizeze trupul, cel dintâi care are de câştigat este metabolismul. E demonstrat ştiinţific faptul că „îndrăgosteala” creşte ritmul cardiac şi pune sângele în mişcare cu mai multă forţă, îmbunătăţind în cele din urmă rata metabolismului.
Toate trăirile in¬tense au efecte benefice asupra sănătăţii: accelerează pulsul şi arderile calorice.

Ridică bariere sociale
Mai mult decât atât, fericirea pe care o trăieşti cu partenerul te deschide în faţa celorlalţi, eşti cu totul altfel, mult mai plăcut privirilor şi mai uşor de „suportat” de ceilalţi :)) Doar te simţi bine, iar asta se vede în modul de interacţiune cu cei din jur. Studiile confirmă faptul că oamenii fericiţi se descotorosesc repede de năravuri precum egoismul, bârfa sau relele intenţii. Aşadar, dragostea contri¬bu¬¬ie la crearea şi întărirea relaţiilor sociale.

Adevaratul sens al iubirii
Cultura popular confundă dragostea cu dorinţa sexuală, însă din perspectiva evo¬luţionistă, romantismul îndeplineşte cu totul alte funcţii. Dra¬gos¬tea este un instrument ce naşte obligaţii şi care ne-a ajutat de-a lungul timpului să ne orientăm către partenerii stabili. Asta pentru că numai în cadrul unei relaţii solide se transformă un suflet spre frumuseţe, se dezvoltă aptitudinile sănătoase, echilibrul, se perpetuează optimismul.

Sexul ţine loc de fitness
Mai e nevoie oare să amintim beneficiile amorului atunci când ia forma exerciţiu¬lui fizic executat în dormitor? Oamenii de ştiinţă americani susţin că jumătate de oră de sex activ arde în jur de 150 de calorii. Iată un pretext cât se poate de plauzibil pentru zilele în care te sustragi de la sesiunea de jogging. Ce să mai spunem că, dacă ai imaginaţie bogată, ai putea scuti şi ora de mers la sală. Asta pentru că în timp ce-ţi iubeşti parte¬nerul (partenera), îţi foloseşti toţi muşchii, iar energiile degajă lumina spirituală, dar şi arderea caloriilor.

Comentarii

 1. Oana spune:

  foarte frumos

 2. se aude vocea lu profa niculitza fortza :))

 3. 90210aca spune:

  tare…unde dragoste nu e….merge si fara!!!;)

 4. dana spune:

  merge si fara…si inca foarte bine 😛

 5. dana spune:

  s-apoi despre ce fel de iubire vorbim? cea care dureaza o saptamana, o luna sau 2 ani(ca mai mult oricum nu dureaza)? sau despre iubirea care nu exista decat in carti si in poezii? e de inteles totusi initiativa lor…la varsta lor totul pare real

 6. Mihai Mihaela spune:

  Foarte frumoasa aceasta actiune de Dragobete-felicitari in primul rand doamnei prof.Niculita si doamnei Dobra!dansele sunt de admirat in acest liceu-ma emotionez cand aflu si vizionez filmulete din cadrul liceului in care si eu am fost eleva, am invatat!
  Felicitari tuturor!iar dna.prof.Niculita sa o tina tot asa, o admir foarte mult si nu spun aceste lucruri pt. ca mi-a fost prof. ,ci pentru simplul fapt ca este o doamna de plina de idei tot timpul si ofera elevilor de acolo multe surprize…Inca odata felicitari si profitati,dragi elevi de aceasta perioada deoarece va spun sincer, nu va mai intalniti cu ea NICIODATA!ce-as mai vrea sa fiu la scoala in banca mea,alaturi de colegi de domnul diriginte(Dn.Popa)…:(

 7. decs spune:

  Dragut. Nu ar strica si putina originalitate… ma refer la clipul cu mess-ul. Versiunea originala o gasiti pe youtube „Mondenii – Cocalari si Pitzipoance pe Mess”

 8. anna spune:

  frumos dar cu mici scapari „lovE” cu E :)) totusi love e un cuvant folosit de noi toti apare peste tot (reviste, caiete, tricouri)
  filmuletul este inspirat de la mondenii 😀
  …..ehh macar au incercat:P

 9. 90210aca spune:

  danuta ma bucur ca asa un pic esti de acord cu mine…asa este la varsta asta nu ne dam seama de pb si totul pare atat de real si frumos…offf…dar pe urma incepe greul…si sa vezi ce naspa e uneori cand iti dai seama ca totul a fost un vis…sau o joaca…oricum fff tare initiativa lor…felicitari!!!

 10. varlam spune:

  daca dragoste nu e,atunci hai sa facem

 11. sabina spune:

  …..asa e;)

 12. criss spune:

  felicitari! mi-e dor de liceu! si poate ca e cum ziceti voi,dar in urma acelei iluzii ramanem cu amintiri placute. cand eram inocenti,dar si mai curajosi si nu iubeam cu minte,ci cu inima.

 13. Mihai Ceauşu spune:

  Sa ne iubim, de mancat putem sa mancam si maine, are guvernul grija 😛

 14. lavy08 spune:

  ohh doamna de la inceputul filmarii este vecina mea:Dnici nu stiam k este profesoara…trebuie incurajata orice fel de actiune de acest gen..in ziua de azi doar pentru asemenea lucru se mai documenteaza elevii si isi dau silinta sa iasa ceva bun!asa ca la mai multe spectacole si actiuni de acest gen!

 15. adinateach spune:

  Felicitari tuturor!

 16. Mihaa spune:

  🙂

 17. NICOLAE ALEXANDRA spune:

  FOARTE TARE

 18. petculoiu spune:

  foarte tare frate…..dar cu ce rost?:-??

 19. elysa spune:

  in primul rand felicitari doamnei Elena Dobra si domanei Niculita pt initiativa…..am participat si eu acolo pe post de telespectator…..felicitari inca o data tuturor participantilor….