La Olteniţa un singur laborator de analize medicale, face faţă cu greu comenzilor

Unicul laborator de analize biologice din Olteniţa se găseşte în impasul de a acoperi nevoile olteniţenilor, de a onora pacienţii cu probleme de sănătate din Olteniţa şi din zonele limitrofe. Fondurile penibil de mici, atribuite prin Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi acestui laborator, s-au epuizat atât pentru luna februarie cât şi cele aferente lunii martie. „Nu mai avem fonduri”, este răspunsul personalului laboratorului. Asistentele de aici se simt stânjenite, chiar ridicol de prost, pentru faptul că nu pot ajuta un bolnav de cancer sau un copil cu insuficienţă renală. De la lipsa fondurilor se nasc extrem de multe alte complicaţii, care lovesc tot în omul simplu, în cel fără protecţie, fără bani, fără putere fizică şi financiară, fără apărare şi ajutor. Cine este de vină? Ne întoarcem la cercul vicios, pe care nu mai reuşim să-l depăşim.

Nimeni nu vrea să vorbească de ce s-a ajuns aici

Explicaţiile logice nu pot fi oferite. Se pare că pe Olteniţa se trage şi în Olteniţa se trage. De ce acest mic orăşel este mereu calul de bătaie al Călăraşiului, nu ştim şi nu vom afla vreodată. Întrebarea asta macină mulţi oameni din oraşul de la malul Dunării, de la tineri, şomeri, funcţionari publici din toate domeniile de activitate subordonate reşedinţei de judeţ, până la patroni şi directori de sucursale. Nu vom înţelege cum poate un om să lovească în alt om secătuit de boală, putere şi viaţă. Am văzut intrând în laborator persoane cu posibilităţi infime de a-şi căuta sănătatea. „Nu înţelegem de ce noi pensionarii, trebuie să plătim. E o mare nedreptate în ţara asta sau poate în judeţ, în oraş nu ştim de unde pleacă…dar am ajuns de plâns vă spun eu”, declară o femeie suspectă de cancer, sosită pentru recoltarea unor probe biologice.

Mai multe nu putem afla, pentru că o teamă pluteşte deasupra capetelor personalului de aici, care evită răspunsurile. Teama stă deasupra, precum sabia lui Damocles. Nu am reuşit să aflăm mare lucru. Am văzut preţurile expuse, ne-am gândit că este un laborator particular. Indiferent ce statut are, bine că s-a gândit cineva să-l facă. Cu toate astea, nevoile olteniţenilor nu pot fi acoperite. La o populaţie de peste 25.000 de locuitori, un singur laborator de analize este insuficient, dovadă că oamenii îşi plătesc analizele din ce au sau nu au, iar alţii care le pot amâna, se programează pentru luna aprilie.

„Să vină la Călăraşi să facă analize”, declară noul preşedinte al Casei Judeţene de Sănătate din Călăraşi, Camelia Ghiveciu

Sistemul românesc de sănătate este precum dominoul. Cărţile sunt în picioare. La cel mai mic impuls dat primei cărţi, se prăbuşesc celelalte din şir. Sau, mai simplu, aşa cum este capul, este şi corpul. „Minte sănătoasă în corp sănătos” este o altă zicală celebră, care ne lămureşte atunci când avem semne de întrebare. „Un laborator primeşte fonduri în funcţie de criterii, de hotărâri de guvern, norme de aplicare care definesc modul cum sunt alocate fondurile. Numai că cele de populaţie nu figurează în actele normative. Există criterii de dotare, de personal de specialitate, asigurarea managementului de calitate, criterii de preţ. Fondurile se mai dau şi în funcţie de punctaj. De ce nu se mai deschide alt laborator de analize în Olteniţa? Atunci ar fi mai multe fonduri” ne explică Camelia Ghiveciu, preşedinte a Casei de Asigurări de Sănătate Călăraşi. La astfel de întrebări, nu am ştiut să răspundem. Poate că ne-a lăsat logica de jurnalişti. Totuşi credem că nu de noi depinde când şi cum se poate deschide un nou laborator de analize. „Nici buget nu avem, situaţie care reprezintă un alt algoritm. Se lucrează pe o medie a bugetului provizoriu de anul trecut. Au existat nişte contracte între laboratoare şi cabinetele medicale, unde se puteau efectua probe biologice în urma unui program. Doar că programul a fost folosit numai de 56% din populaţia judeţului Călăraşi”, ne explică preşedintele CASJ Călăraşi. Camelia Ghiveciu se referea la programul naţional pentru efectuarea analizelor, însă calculelele acesteia nu includ şi declanşarea neaşteptată a vreunei boli sau un accident de sănătate negândit. Camelia Ghiveciu pune şi problema crizei financiare. „Este şi criză, nu ştiaţi?” Noi de aici de la Olteniţa nu prea am auzit de criză financiară, adevărat că pe noi ne-au băgat alţii în „criză” cam de multă vreme. „De ce nu vin la Călăraşi pentru analize?” propune Camelia Ghiveciu. Iar noi ne gândim cum un om sărac, care mai este şi bolnav, un suferind care de-abia îşi mai duce zilele şi poate nu mai are de ce să se agaţe pe lumea asta, se urcă în autobuz pe care-l plăteşte cu puţinii bani din amărâta de pensie pe care-i mai are, coboară în Călăraşi, se târăşte spre un laborator despre care nu a auzit în viaţa lui, întreabă cu voce stinsă de boală şi bătrâneţe unde trebuie să meargă, pe ce stradă trebuie să ajungă la analize. Dacă are şansa să ajungă acolo bine, dacă nu, există ambulanţe care-l pot culege de pe drum. Asta se întâmplă într-un stat democratic ce mai are şi pretenţia că a intrat în Uniunea Europeană. Dovezile că facem faţă cerinţelor UE pe unde oare s-au pierdut?

Suntem idealişti noi jurnaliştii, şi cu toate astea idealismul a învins secolele. În sec. I s-a născut filozoful grec Epictetus, tot un idealist. El a lăsat în urma lui nişte vorbe de duh, care străbat secolele şi pe care le găsim în multe documente, cu care ne hrănim spiritual numai noi idealiştii. El spune „Adu-ţi aminte că eşti un actor într-o dramă care-i aşa cum vrea cel care te instruieşte în ea: scurtă sau lungă. Dacă el vrea ca tu să joci rolul unui cerşetor, caută să-l joci bine şi pe acesta; tot astfel dacă el vrea să fii în rolul unui infirm, al unui dregător sau al unui simplu particular. Căci datoria ta este aceasta: să joci bine rolul ce ţi s-a dat; alegerea rolului aparţine altuia.” Şi tindem să-i mai dăm dreptate într-un alt aforism: „Nu sărăcia aduce supărare, ci nemulţumirea cu puţin”…


Comentarii

 1. babydoll spune:

  De ce s-a folosit acel program in proportie de doar 57 % a uitat sa mentioneze d-na Ghiveciu- pentru ca atunci cand tichetele pentru analize au fost emise nimeni nu s-a preocupat ca domiciliul pacientului sa fie corect – mie de exemplu mi-a fost transmis tichetul pe adresa pe care o aveam in urma cu 4 ani ( de atunci am schimbat-o de inca 2 ori)- posta nu i-a gasit pe pacienti acasa si atunci s-au gandtit domnii de la CAS – si intre noi fie vorba cred ca au stat foarte mult sa se gandeasca- ce sa faca domniile lor cu acele tichete si au gasit: le-au dat primariilor sa le imparta populatiei ( spre deosebire de alte localitati Oltenita a stat foarte bine la acest capitol- din aprox. 5200 de tichete noi am reusti sa impartim populatiei peste 3500 – restul ori sunt plecati din tara ori necunoscuti la adresa ).
  Problema este alta – de ce nu se mai deschide un alt cabinet pt analize in Oltenita- probabil „costa” prea mult din toate punctele de vedere, iar cabinetul care exista deja oricum nu facea fata si nici nu este un cabinet prea serios ca sa va dau un exemplu anul in ultima zi a lunii februarie am fost nevoita sa imi fac un set de analize – si cum trebuiau facute urgent si nu prea aveam cum sa ajung in Bucuresti am mers la ca binetul existent- mi-au spus sa merg dupa o saptamana sa imi ridic rezultatele – vreau sa va spun ca am renuntat sa mai merg la sfarsitul lunii aprilie – dupa ce trecuse Pastele – am fost ultima data si mi-a dat acelasi raspuns- inca nu au fost interpretate rezultatele analizei- va dati seama ca nici nu mai avea rost sa mai instist la acea data ( intre timp am ajuns la Bucuresti, mi-am facut un alt set de analize…) – ce uitasem sa spun a fost ca doamnei cu cabinetul casa de asigurari i-a decontat acele analize ca fiind facute pentru ca avusesem trimitere- probabil acesta este inca un motiv pentru care fondurile se termina extraordinar de repede.

 2. babydoll spune:

  era vb de anul trecut

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Nu sunt bani pentru ca sunt mult mai multi asistati care nu produc (pensionari, someri, elevi, etc) decat forta de munca activa care cotizeaza.
  Eu stiam ca mai e si un laborator pe la piata. Sau nu mai este?

 4. Mihai Ceauşu spune:

  2. (scz ca am scris in mai multe comments) Avand in vedere ca boom-ul s-a produs datorita unui program ministerial, deci temporar, pe o perioada determinata, va dati seama ca nu investea nimeni nici in aparatura si nici in forta de munca pentru un laborator.

 5. eva spune:

  mai exista un laborator de analize in spital ! de ce nimeni nu se ocupa ca acel lab sa paoata incheia contract cu casa de asigurari ?nu se doreste concurentza? conflict de interese?

 6. sabyna spune:

  …….asa e eva mai e un laborator in spital…dar nimeni nu se ocupa de el;)

 7. Sorin Anghel spune:

  Anul acesta, la examenul de rezidentiat, au fost si cateva posturi la Oltenita, dar ele nu au mai ajuns la fetele din Oltenita care au luat rezidentiatul. Tin minte ca un post de la cardiologie a fost luat de un rezident din Arad care va face pregatirea la Constanta. Inainte sa-si aleaga postul a intrebat: Ce oras este mai aproape de Bucuresti? Oltenita sau Calarasi? Si i s-a spus ca alege Oltenita.

 8. lidia spune:

  normal ca nu convine cuiva sa se ocupe de laboratorul din spital,atata timp cat e ”patroana” dincolo

 9. lidia spune:

  daca aveti trimitere de la medicul de familie,outeti merge la sanepid si efectuati gratis analizele

 10. lory spune:

  la sanepid nu se efectueaza gratis toate analizele, si nu cred ca un alt laborator ar putea rezolva problema. PROBLEMA sunt banii foarte putini si cerintele foarte mari. Doamna director de la CAS spune ca nu si-au facut oamenii analize cu taloanele. Bine-bine, dar cei care si-au facut si au fost depistati cu ceva ce pot face acum, trebuie sa moara, nu trebuie sa se investigheze in continuare.Sunt foarte multi oameni cu cancer , care trebuie sa faca analize saptamanal dar din lipsa fondurilor isi fac o data pe luna cu trimitere gratuita si restul cu bani.

 11. Madalina spune:

  Pentru domnisoarele Lidia si Sabina ….niste lamuriri:….ca si cum nu am sti despre cine este vorba :
  -conflict de interese -seful laboratorului din Spitalul Oltenita a sustinut si sprijinit aceasta propunere de a incheia un contract cu CASJ CL pentru Laboratorul de Analize din spital.Dar de aceasta situatie se ocupa administratia Spitalului Oltenita,director…etc.Pentru incheierea unui astfel de contract erau necesare investitii majore in aparatura si infrastructura…iar pentru aceste investitii se pare ca nu s-au gasit bani desi propuneri,cooperare si initiativa a existat din partea conducerii Laboratorului de Analize din spital.
  Daca se sugereaza ca exista un conflict de interese ,implicit se sugereaza ,in aceasta situatie existenta unui „blat” intre administratia Spitalului Oltenita si Sefu Laboratoruluide Analize,ceea ce este o prostie sau o nebunie.Numai cine nu cunoaste situatia poate comenta asa ceva….deci raspunsul este la administratie
  —————————————————-

  -un contract cu CASJ CL sau un contract in general presupune existenta unei pregatiri profesionale updatate a personalului(in timp)—cursuri training-uri.Plateste statul asa ceva?Mai presupune multa seriozitate(un contract este un contract)si capacitate de a lucra cu clientul(client oriented), aceste skil-uri le gasesti de obicei in mediul privat.
  Imi este greu sa cred ca angajatii care au „stat”,la propriu , in sistemul de stat si au luat salarii(adevarat mici ,dar locuri caldute) sunt capabili sa se adapteze la un ritm de lucru ridicat(asta in situatia in care s-ar aloca banii necesari).
  —————————————————-
  -nu in ultimul rand un astfel de contract pentru Laboratorul din Spitalul Oltenita ar implica si angajarea unei firme pentru aduit .Asta pentru a verifica performantele,mai exact de cat personal este nevoie pentru aparatura care se cere,astfel incat laboratorul sa functioneze in parametrii optimi de eficienta.Probabil ar fi trimisi in somaj unii comentatori de pe blog….

 12. Madalina spune:

  Referitor la trimiterile catre Sanepid sau alte variante de efectuare a investigatiilor gratuite/decontate de catre CASJ CL,asta ramane la latitudinea pacientului.Pacientul are de obicei putine cunostinte sau informatii in domeniu pentru a decide unde sa-si incredinteze trimiterea si implicit efectuarea investigatiilor.Calitatea serviciilor se masoara in experienta,dotare si tehnica adusa la zi dpdv UE,pregatire profesionala.Mai sunt si criterii de pret/serviciu(mai putin este cazul aici fiind vorba de un serviciu decontat standard -pret impus de CASJ CL) si comportamentul orientat spre client/pacient.
  NU CRED CA SI-AR DORI VREUN PACIENT,CAT DE CAT „INFORMAT”, SA AFLE IN CE CONDITII PROFESIONALE,TEHNICE SI…..O SA RADETI POATE ….CONDITII IGIENICE(dpdvv al normelor in vigoare) SE DESFASOARA ACTIVITATEA IN CLINICILE DE STAT(Spitale /Sanepid)…..probabil s-ar reorienta

 13. Madalina spune:

  Nu trebuie sa intelegem gresit.Nu reprezint una dintre parti,doar ca sunt foarte bine informata… si asta nu intamplator.
  In mod normal ar trebui sa fie fonduri neplafonate,cum este in prezent la Farmacii…astfel NU AR MAI EXISTA APROAPE NICI UN FEL DE DISCUTII IN PREZENT.
  Nu ar trebui sa fim impotriva existentei alternativelor diversificate,mai multe laboratoare deschise, desi chiar si un laborator sau 2 ar face fata linistit pentru toti asiguratii din zona Oltenita si imprejurimi daca ar avea fonduri decente.Atentie !!!!!!!FONDURILE ALOCATE UNEI LUNI SE EPUIZEAZA INTR-O SINGURA ZI,MAXIM 2….restul de 28 de zile ?
  Din articolul din ziar am inteles ca suntem trimisi toti la Calarasi sau sa se deschida un alt laborator in Oltenita.Dar cosul total de fonduri este acelasi.Asta ar cam insemna ca s-ar imparti banii in mai multe parti nu ca ar fi mai multi bani.Deci unde este solutia.
  Doamna Presedinte a CAS mai avea sa spuna :” de ce nu se dechid ALTE LABORATOARE DIN CALARASI IN OLTENITA?”, asta ca se se duca banii in Calarasi la cei care deja au monopolizat peste 85% din fonduri pentru o plaja de acoperire(teritoriala) identica cu Oltenita+imprejurimi.
  —————————————————-
  Sa fim seriosi contributiile la Fondul de Sanatate se fac lunar de catre fiecare contribuabil(sau in contul fiecaruia),iar tot el vine in caz ca are nevoie(sa ne fereasca pe fiecare…) sa-si ceara dreptul.Deci nu este vorba despre Fondul de Pensii unde sunt multi pensionari,care au contribuit candva si nu mai sunt activi.Deci nu este un fond decalat.Cotizezi continuu si nu primesti

 14. Madalina spune:

  De ce nu se decchide un nou Laborator?…..
  Poate unii nu stiu ca un Laborator din Calarasi a avut punct de lucru in Oltenita.De ce se presupune ca nu mai are?…..Iata un raspuns:prea mare investitia si cheltuiala…cand in cadrul aceleiasi sume plafonate contractate poti face „norma” in Calarasi(cu bilete de trimitere la misto de la medici „dedicati” sau nu).
  Poate unii nu stiu ca pentru ca sa deschizi si sa administrezi o asemenea afacere trebuie sa ai o anumita pregatire si experienta.Sa facem un sondaj in Oltenita sa vedem cine se potriveste cu acest job description…1 sau 2 poate…
  Si nu in ultimul rand pentru a avea un contract cu CAS si a oferi servicii de calitate in general(chiar si in privat),normele si acreditarile prezente cer o investitie de minimum 500 000 EURO pentru a putea afectua o plaja mai larga de investigatii posibile.
  Cu fondurile de CAS si veniturile private ,amortizarea se poate face in minim 12-14 ani.Asta in conditiile in care in maxim 5 ani trebuie sa reinvestitii in aparatura si tehnologie minim 130 000 EURO ,aparatura avand o durata mica de uzura morala.Sepierde punctaj …deci se pierde acreditarea.

  DECI ….CINE S-AR BAGA INTR-O ASTFEL DE AFACERE? „FOARTE AVANTAJOASA”…NIMENI….SAU MAI DEGRABA NIMENI CINSTIT.

  Singurele conditii in care se poate face o asemenea afacere profitabil este cu bani negrii „pleasca ,nemunciti” investiti si cu fonduri de la CAS ffff mari.Sau mai exact cu investitii minime in aparatura ,spatiu si personal,norme aproximativ respectate (cine te controleaza :”tu pe tine? daca ma intelegeti)si venituri maxime.

 15. Madalina spune:

  Oricum minim 20 % din fondurile ALOCATE INVESTIGATIILOR DE LABORATOR se scurg lunar/anual catre medici (care au contract cu CAS) si administratia CAS,intr-un sistem tacit,ticalosit de mita in metastaze .Asta pentru sume de contract convenabile alocate si pentru a putea cheltui aceste sume.Caci pacientul nu se duce unde vrea ,se duce unde il trimite medicul lui si medicul il trimite sau nu de unde ii vine „comision mai mare”.

 16. Madalina spune:

  Pentru doamna „babydool” de la PMO, ex. domnisoara Velicu:referitor la seriozitate este adevarat,m-am interesat si am inteles ca a existat o latenta exagerata la un singur tip de investigatie Examenul Babes-Papanicolau(preambulul investigatiei de depistare HPV) in cadrul Laboratorului de Analize din Oltenita.Exista o mare cerere in ultima perioada pentru aceasta investigatie ,mi-a marturisit un medic ginecolog,o frenezie de-a dreptul.Problema a fost din cate mi s-a relatat ca unicul specialist al Laboratorului care poate interpreta,poate elibera un rezultat pe aceasta investigatie a avut probleme de sanatate vreo 3 luni.S-a cautat un inlocuitoar dar nu s-a gasit,dupa cum am mai spus nu se gasesc specialisti in zona pe medicina de Laborator.De aici si latenta pe aceasta investigatie.Si-au cerut scuze si mi-au indicat un site: http://www.san-cris.ro ,care este in reconstructie,site pe care se poate gasi o adresa de mail pentru suport/reclamatii.

 17. Madalina spune:

  Nu exista sistem perfect,astfel nu toate nenultumirile de la front desk ajung catre patronat/administratie .Pentru a ne asigura ca nu se intampla asa recomand adresa de mail contact@san-cris.ro,eu am gasit-o pe site si mi s-a raspuns la mail.

 18. Madalina spune:

  Analizele decontate de CAS,gratuite pt pacient ,se raporteaza si deconteaza lunar,deci un rezultat nu se poate da mai tarziu de o luna pentru o analiza de pe un bilet de trimitere gratuit.Apelati la adresa de mail daca vi se intampla sa nu primiti rezultatul la investigatii gratuite.

 19. lory spune:

  doamna babydoll sa nu-i mai comenteze pe altii ca nici ei la PMO nu sunt mai presus in privinta corectitudinii. In loc sa imparta ei cupoanele cu care se tot lauda au pus oamenii care le-au solicitat sa caute in maldarul de 2000 si ceva de taloane

 20. lory spune:

  sau ca sa scape mai repede de ele le-au aruncat in scarile blocurilor, fara ca adresa sa corespunda

 21. bau spune:

  in curand se va deschide un laborator im oltenita……mai multe detalii nu va dau.

 22. babydoll spune:

  Cu speranta ca nu voi fi complet offtopic, trebuie sa fac si eu cateva precizari:
  ai mare dreptate Lory, chiar eu am pus oamenii sa isi caute acele taloane, pentru ca cele ramase au fost la mine in birou pana cand le-am inapoiat celor de la CAS , dar in momentul in care noi le-am preluat nu am avut nici o evidenta de la CAS- ne-au dat o lista cu CNP-uri, iar ca sa poti vedea CNP-ul trebuia sa deschizi plicul- lucru care noi nu aveam voie sa il facem.
  Tu ce parere ai , ca dupa ce acele taloane au fost aruncate de toti , eu nu aveam alta treaba la Primarie unde sunt ingropata in hartii, decat sa iau doua mii si ceva de taloane, sa le inventariez, doar pentru a le preda dupa doua saptamani la CAS. Cine a mai avut nevoie a putut sa le caute- dar asta este problema, intotdeauna trebuie sa munceasca altul pentru tine- mie nu mi s-a parut nici normal nici corect faptul ca noi a trebuit sa impartim taloanele respective, trebuiau date medicilor de familie care au evidenta si care oricum trebuiau sa elibereze si biletul de trimitere, pe cand asa cei de la CAS si-au primit in continuare salariile pe spatele nostru si nici macar nu au facut ceea ce promisesera in Colegiul Prefectural- sa ni le dea pe baza de evidenta cu nume, prenume si domiciliu- asa ca nu era obligatia mea sa caut in maldarul de taloane pentru nimeni.

 23. stefy spune:

  as dori sa stiu si eu cine e aceasta „doamna Madalina” de stie atat de multe?
  hai ca ,chiar m-am enervat!cine ti-a spus duduie de ce s-a inchis acel punct de recoltari de la piata? daca vrei sa stii mai multe intreaba-ma pe mine ca eu am lucrat acolo si pot sa te lamuresc in orice privinta.Lucrezi pentru doamna Voiculescu?sau de ce nu poti fi chiar ea
  Haideti sa va spun eu de ce nu se mai deschide alt laborator in Oltenita:eu impreuna cu alti asociati am incercat de nenumarate ori sa deschidem,dar efectiv nu se poate pt ca aceasta doamna Voiculescu Cristiana care detine acest laborator de la turn,are foarte multi”prieteni”la casa de asigurari care le pune bete in roate oamenilr.Chiar atat de naivi sunteti de credeti tot ce va zice?
  fondurile acestea care se aloca de la CJAS se dau dupa un control care se face anual,iar doamna daca nu corespunde din toate pc de vedere i se aloca foarte putin.ce aparatura credeti ca are? laboratorul de la piata a avut pe luna un plafon de 700 mil pe cand doamna Voiculescu 238 mil.intrati pe site-ul de la cjas si verificati?
  cine e de vina oare pt ca fondurile sunt putine?
  mai bine verificati aparatura si vreactivii cu care se lucreaza acolo si atunci ve-ti avea un raspuns.va pot raspunde oricarui intrebari cu drag oricand doriti,

 24. stefy spune:

  inca ceva am vazut ca scriai ca banii sunt aceiasi si se vor imparti intre laboratoare.Total gresit,mai derutezi oameni,nu stii despre ce vb.Fondurile date de CJAS pe Oltenita sunt de 1.100.000.000 de lei vechi.acesti bani se impart si dupa cum am mai spus la sfarsitul fiecarui an se face o evaluare,un punctaj pe care trebuie sa-l atinga,dfupa aceste criterii se imparte plafonul:spatiul trebuie sa corespunda,dotarile,aparatura,reactiivii,contractele de munca ale angajatilor,si sunt mai multe,va mai pot spune.

 25. stefy spune:

  de ce cand era laboratorul la piata avea mai mult plafon,atunci de ce nu se termina odata cu cel al doamnei Voiculescu?
  raspunde-mi daca poti la aceasta intrebare stimata doamna Madalina

 26. stefy spune:

  despre ce laborator este vb? cine il deschide?”bau”te rog da mai multe detalii ca si eu sunt asistent medical si ma intereseaza un loc de munca.

 27. Doru spune:

  Inca o data….alt laborator …foarte bine pentru toti.Dar banii sunt tot aia….NU VOR FI DE AJUNS…..Daaaaaaaa…sau mai degraba :BAU

 28. Doru spune:

  Reprezint medicina de ambulatoriu din Calarasi,unul din acele laboratoare…”nu atat de favorizate”,precum celelalte.Sa inteleg ca din banii de Calarasi vor fi mai multi la Oltenita.Pai de aia nu ne ajung aici in Calarasi.

 29. Mihai Ceauşu spune:

  Vorbim putin despre calitatea analizelor efectuate in singurul laborator? Noi (familiea mea) ne facem regulat anumite analize la acest laborator, ne putem declara multumiti. Insa, retin un caz, colegul meu de banca din clasa a 12a s-a simtit rau, l-am dus cu masina la spital, apoi la acest laborator pentru analize unde i s-a spus ca are hepatita! Au plecat oamenii la Bucuresti, intre alti bolnavi, iar acolo…surpriza! Nu avea baiatul nici o treaba cu hepatita!

 30. valentina spune:

  adevarul este ca pe undeva am mari indoieli in privinta profesionalismului celor de la laboratorul de la turn.ori nu isi dau interesul,ori nu dispun de echipament performant,ori sunt constienti ca intotdeauna vor avea ce sa prelucreze(si atunci nu ii mai intereseaza corectitudinea rezultatelor).am intalnit nenumarate persoane nemultumite de rezultatele analizelor efectuate acolo,de fapt nemultumite de falsitatea lor(pt ca nu au concordat cu cele efectuate in alte laboratoare in bucuresti).

 31. Doru spune:

  Dragi Valentina,Stefania si Mihai.Nu o sa gasiti un astfel de laborator fara erori in investigatii.Dar ce stiu si se pot da sute de exemple cu oameni care si-au refacut analizele initial facute la Sante la noi in Calarasi(dupa ce au venit suspecti de boli grave ).Rezultatul nu s-a confirmat.Mai mult ,rezultatul nostru s-a confirmat si la buc.Stiu sigur ca au dat rezultate din burta.Si mai stiu din surse sigure ca au personal destul de incompetent.Am inteles ca Sante a avut punct de lucru in Oltenita,nu stiu ce sa zic probabil era la fel si in Oltenita.

 32. Doru spune:

  Apropo stie cineva dif intre lab deschis si punct de lucru.In pct de lucru nu se fac analize,se recolteaza probe si se duc in Calarasi,cu tot cu bani,nimic investit in Oltenita(nu ca ar fi nevoie).Deci probabil rezultate la fel de proaste si in Oltenita.Si aparatura si punctaj……cine verifica si face evaluare …ei pe ei,nu cred,…daca ma intelegeti.Mai este inca 1 lab in Calarasi care umbla cu neumblate.Angajatii de la alte lab,vezi exemplu Stefania…sa vina in fiecare lab sa verifice ei performanta aparatelor,calitatea reactivilor,metodele folosite in comparatie cu cele de la locul lor de munca .Asta in cazul in care cunosc tehnici,norme sau au pregatirea necesara.Te astept cu un CV Stefania,la noi in Calarasi avem nev de inca o asistenta.Asta in cazul in care ai pregatirea necesara si nu este vorba numai de invidie si incapacitate profesionala.Poti da si o adresa indescifrabila de mail,vom lua noi leg cu tine.

 33. Doru spune:

  De rau sincer nu prea am auzit de Laboratorul din Oltenita (cel al doamnei din Oltenita) ,dar nici nu m-a interesat prea mult.Am auzit ca nu are fonduri prea mari.Dar va spun eu magariile mari le fac aia cu bani multi si pile multe,deci imi este greu sa cred ca acolo este buba.Si noi in Calarasi putem obtine un puntj astronomic daca achizitionam un aparat care face 5000 de analize pe ora automat,cartofi prajiti si masaj la sosete,dar cand maximum folosit si deci necesar pentru oricare laborator(chiar si cele mari cu fonduri mari si pacienti multi,in cea mai aglomerata zi) nu depaseste 60 sau hai…100(desi fals) analize pe ora.De ce sa punctam rahaturile astea…..?DRAGA STEFANIA FACEM NOI, LEGI PENTRU NOI,sa-i scoatem de pe piata pe cei care chiar reinvestesc ceea ce produc(nu bani din cer).Atunci poate iti explici de ce fonduri mici,daca era asa de greu…Asteptam sa ne spui de ce s-a inchis punctul de lucru al celuilalt Laborator din Calarasi adus in Oltenita….Nu ne lasa sa asteptam…

 34. Ileana spune:

  Mai draguta Stef,tu inteleg ca vorbesti despre deschiderea unui laborator de analize si tu nu ai un loc de munca…..iti bati joc de toata lumea care citeste.Stiu ca este criza,dar cei cu adevarat competenti nu si-au pierdut locul de munca.Si pot sa-ti dau exemple.Este vina cuiva ca tu nu esti medic,avocat,inginer IT ,specialist in telecomunicatii…?Nu cred…speculantii si cei mai slab pregatiti profesional sufera in perioada de criza.Asta este Romania adevarata,nu vrajeala de pana acum.[*****]

  editat de admin

 35. doru spune:

  Stef acum pe bune nu poti deschide un astfel de centru,ca asistent medical,iti trebuie multa experienta,pregatire profesionala pe care inteleg ca nu o ai.Vechime in domeniuca sa castigi la adresabilitate,deci si vechime in contracte cu CAS.Tu vrei sa vii maine pe piata,fara experienta,cu cateva aparate la misto ,fara bonitate si sa primesti un contract care sa iti permita sa supravietuiesti(nu sa investesti in continuare) ? Cred ca glumesti…
  Am inteles ca ai intampinat piedici in aventura ta.Cine …? spune-ne.Crezi ca doamna din Oltenita te-a impiedicat? Eu cred ca mai degraba te-a impiedicat cineva influent din Calarasi.Mai exact cineva cu contract mare,nu femeia asta…nu are ea atata putere din cate am auzit.

 36. Madaina spune:

  Nu trebuie sa fii suparata Stefan/Stefania sau cum te numesti tu….De vina ca nu iti merge bine,este cel care te-a angajat si te-a eliberat din functie,NU CONCURENTA.Te-a eliberat din functie pentru ca punct de lucru inseamna chirie,salarii,curent,transport,taxe.Plafonul pe care il avea il cheltuia angajatorul tau lejer in Calarasi ,deci de ce sa cheltuiasca in plus.Iti spun eu…pentru fondurile pe care le-a primit a fost silit sa deschida punt de lucru in Oltenita.In loc sa se dea mai multi bani in Oltenita .Se dau tot la ei acolo.Tu se pare ca nu ai interes OLTENITA in general(sa mearga bine in Oltenita,investitii,taxe,tot in Oltenita) …,ai doar interesul tau personal.Deci sa nu inteleaga cineva ca iti pare rau de oamenii care au probleme.Problema lor se rezolva prin fonduri mai mari per total(nu doar cuiva),sa iti poti deschide si tu si altii care au pregatirea.Asta este monopol .Apoi pacientul doar sa aleaga.In cazul de fata el nu are nici posibilitatea sa-si efectueze investigatiile.Aia este piata concurentiala adevarata.Sau totul pe bani si fonduri de asig private.

 37. Doru spune:

  Plafonul fiecarui Laborator de analize ar trebui stabilit dupa vechime,acoperire teritoriala si demografica (in timp….nu de ieri).Apoi dupa o norma de tehnica/aparatura pentru a respecta si cele mai riguroase cererii de lucru,dar nu sa se puncteze aiurea.Nu trebuie sa cari cartofii cu Ferari si pentru asta sa primesti mai multi bani.Deci nu este important peste o anumita limita cate analize/ora face un aparat,dar conteaza metoda,tehnologia,marja de eroare…astea da .
  Daca tot nu este neplafonat ca la farmacii serviciul paraclinic,macar ar trebui sa se imparta banii in principiu dupa criteriile enumerate in ordinea de mai sus.

 38. Adrian spune:

  Deci atentie Valentina ,eu am avut probleme in partea cealalta si am auzit multi ca mine.

 39. Doru spune:

  Nu cred oameni buni ca se va deschide un laborator nou.Prea paguboasa afacerea pentru puterea financiara din Oltenita.O sa trimita CAS iar pe cineva din Calarasi,fortat.Per local putin mai multi bani dar per totul tot mai putini.Nu se rezolva problema asa.La fel va fi .Analize la misto,figuratie…treaba voastra in Oltenita.V-as sfatui sa va aduceti resurse in fonduri din Oltenita,numai asa veti avea de castigat.Acolo poate aveti pe cine sa trageti la raspundere ,un local prezinta mai multa bonitate si i te poti adresa mai usor.

 40. George spune:

  Bau este de la CAS,te pacalesti Stef.Vrea sa sperie pe galagiosi si pe oamenii cu probleme care au facut scandal.I know you too BAU….and I know what you do,nu esti clean deloc si nu ai un scaun sigur in vremurile astea tulburi.BAU…bau …bau

 41. Madalina spune:

  Stef esti foarte inversunata ca si cum ai fi pierdut bani in afaceri.Auzi afaceri,asociati si nu are loc de munca……Nu a fost vorba niciodata sa se inchida vreun centru.Nu ai inteles nimic.Tu ai inceput sa arunci aiurea cu noroi.Problema este sa fie suficienti bani in general.Nu inteleg de ce ai vrea sa se inchida un laborator sau altul.Banii tot aia ar fi,dupa cum spui tu pe Oltenita .Dar spui total gresit.Sa vede ca ai fost angajat si nu nagajator.Daca d-na Voiculescu este asa de puternica si sta in picioare de ce crezi ca a venit cineva din Calarasi si a primit un plafon mai mare?Pe competente si valoare.Pe cine poti tu sa pacalesti tu ? nici oamenii astia simplii care au probleme nu cred asa ceva.
  Fondurile se aloca unor firme,centre cu care CAs face contract.Astfel se evalueaza centrul mama din Calarasi.La Oltenita a fost un punct de lucru ,care beneficia de bani din plafonul alocat firmei Sante,nu Oltenitei.Cheltuia in Oltenita cat hotara Sante Calarasi din plafonul lor total.Poate ca CAS a cerut sa aloce ceva mai mult in Oltenita ,dar asta nu scris probabil..De ce s-a permis inchiderea punctului de recolta pe perioada contractului?Punctul Sante care trebuia sa mai ajute cu niste investigatii pentru bolnavii din Oltenita?cine?de ce?
  Cum poti sustine ca unul cat roata carului a plecat singur desi era obligat sa presteze pentru ca l-a gonit unul mic.Tu nu vezi ca in creierul tau de „asociat” este ca pe prispa de la tara.
  Nu intelegi ca judelul Calarasi are un fond satbilit pentru investigatii paraclinice an de an(care este mai mic anul asta).Din el se aloca prin contracte catre diverse care intrunesc conditiile.Daca nu ar fi firme in Oltenita si nimeni nu s-ar ocupa NU INSEAMNA ca nu se cheltuiau 110 000 RON pe Calarsi pentru ca nu era lab in Oltenita.SE ALOCAU CELORLALTE FIRME CONTRACTANTE.

 42. Madalina spune:

  Eu sunt dispusa sa iti spun cine sunt.Numele meu este real.Nu am de ce sa ma tem.Tu ai curaj…”asociatule”.

 43. Adrian spune:

  Sa inteleg ca nu se publica tot pe blog?????? Am spus mai devreme ca :Cine este Sante laboratorul,ma rog…,punctul de recolta de la piata…?Mama ce mi-au facut aia.Exact cu ai spus Valentina,numai ca invers locatia.Suspect de hepatita cronica.m-am speriat si am repetat investigatiile la celalalt laborator de la turn si la un centru medical celebru in Buc.In celelalte doua locuri s-a infirmat diagnosticul/rezultatul.Si mai stiu de la o verisoara gravida si mai apoi copilul ei mic(paraziti…).Nu mai vreau sa mai aud de ei …bine ca au plecat,niste [*****] incompetenti.

  editat de admin – cuvantul folosit nici macar nu exista in D.E.X…si DA, nu toate comentariile sunt publicate. De ce? Cititi DISCLAIMER

 44. Adrian spune:

  „meltean” nu este in DEX,ma rog nu cred…pehlivani incompetenti …se poate?”pehlivan” este in DEX? Pt cine a mai citit Pehlivan…Macedonski.Deci:”NISTE INCOMPETENTI DE Pehlivani astia de la [******](nu este injuratura admin nu te speria).

  editat de admin :Nu sustinem astfel de „proteste” .

 45. Adrian spune:

  Pehlivan personajul din….cartea…daca este cu carti deja este nasol….pt unii

 46. lory spune:

  de ce nu le spui oamenilor domnisoara Stefy ca ai vrut sa te angajezi la laboratorul de la turn si ai fost refuzata. De ce oare?????/ Pentru ca intepati oamenii de 2-3 ori pana le recoltati analizele si le invineteati mainile. Sa spuna cum au au dat rezultate de leucemie unor copii perfect sanatosi, rezultate infirmate la Bucuresti si la laboratorul de la turn.Dar asa este cand nu mai ai serviciu incepi sa arunci cu noroi in cei de langa tine, cat de deschis laboratorul tau , in primul rand nu ai calificarea necesara , esti un simplu asistent medical, si nu unul foarte bun.

 47. lory spune:

  am uitat un lucru domnisoara Stefy – cum plimbati voi probele recoltate la Oltenita sa le lucrati la Calarasi ( pebtru ca la piata nu era decat punct de recolta),uneori cu autobuzul, de ajungeau probele sa fie lucrate la 5-6 ore dupa ce erau recoltate .Ce analize mai faceati voi acolo????!!!!!!

 48. mighels spune:

  am intrat si eu pe acest blog si am citit acest articol, vad ca sunt foarte multe comentarii legate de acest articol, dar ,nimic legat de fondul problemei,”ca nu sunt suficienti bani pentru analizele medicale „.
  Toata lumea comenteaza de cum sunt analizele lucrate, de un laborator sau altul, de cum se impart bani de cei de la casa,dar niciun medic dintre cei ce lucreaza cu acest laborator din Oltenita ,nu s-au plans ca n-ar lucra analizele bine si nu am citit niciun comentariu al acestora .
  Vreu sa spun ca nu am fost de prea multe ori la medic ,totusi cei care scriu comentariile s-au abatut de la esenta acestui articol , nu este vorba de cine ,cum si ce fel lucreaza analizele ci de ce nu sunt bani suficienti pentru a satisfce toate cerintele pentru zona OLtenita, cred ca cei care au scris articolul ar trebui sa insiste mai mult pe acest subict si altele, legat de cum sunt tratati oamenii,la spital ,la medic ,etc. daca cumva ,vor, ca articolul lor sa produca si efecte sau ramanem la faptul ca am scris si gata.CE FEL AJUTAM OMENII DE RAND CARE NU AU BANI??????

 49. mighels spune:

  APROPO! as vrea sa adaug ca nu stiu cum se fac alacarea banilor de la casa ,dar cred ca se tine cont de numarul de locuitori arondati zonei orasului Oltenita, sau daca nu , ar trebui dezbatuta aceasta problema mai in amanunt, dupa numarul persoanelor inscrise pe liste la medicii de familie, este bine de stiut cam cate persoane sunt inscrise la medic cu boli grave care necesita analize imediate si nu trimesi la bucuresti ,calarasi sau mai stiu eu unde si cati bani se aloca pentu zona Oltenita , ca e unul sau mai multe laboratoare, pe mine mar interesa ca atunci cand ma prezint la laborator sa nu mi sa spuna ” stiti am primit 10.000 ron pe luna asta si i-am terminat in doua zile”
  Problema este ca nu se tine cont la repartizarea banilor de numarul de locuitori ,de cazuri grave din zona respectiva,pur si simplu se dau bani pe simpatii , relatii,etc.
  De aceea spun ca trebuie scris si dezbatut pe acest subiect mai mult,pentru a produce cat de cat si efecte pe care sa le simta si omul de rand.

 50. lory spune:

  ///////???????????????????????????????????????????

 51. valentina spune:

  Sincer,nu cred ca vreun medic din Oltenita are timp sa posteze comentarii pe acest site,indiferent de natura lor.Si mai cred ca e foarte important sa fie prelucrate corect analizele.Personal,prefer sa dau cateva milioane si sa-mi fac analizele la o clinica particulara,unde sunt sigura de rezultat,decat sa stau cu teama ca cele prelucrate aici sunt eronate.Si daca ar fi asa tot ar trebui sa merg in alta parte sa le repet.Nu vreau sa induc in eroare pe nimeni sau sa am pretentia ca stiu adevarul absolut.Ma gandesc totusi si la persoanele care trebuie sa faca anumite seturi de analize periodic.Acolo e intr-adevar o problema,din cauza lipsei banilor.Trebuie sa-i multumesc lui Dumnezeu ca inca sunt sanatoasa si nu imi fac investigatii medicale decat de doua ori pe an.

 52. mighels spune:

  Draga Valentina, articolul nu face referire la modul de cat de corecte sunt analizele , te abati de la subict , atata timp cat este coada la acest laborator cred ca oamenii sunt multumiti de rezultate si medicii la fel ,daca trimet omenii acolo.
  Eu fac referire strict la articol si nu la altceva,e bine de stiut si vazut cate persoane sunt cu diabet,cancer si alte boli care necesita o analiza periodica si repede si nu trebuie sa se deplaseze in alta parte pentru aceasta analiza care costa 12,13,15,etc. RON .inmulteste numarul de persoane cu aceste probleme cu costul analizei si vezi totalul pe o luna si vezi si bani alocati de la casa /luna,nu mai spun si de alte pesoane care necesita diverse analize??????
  Articolul trebuia putin documentat cu :cazuri grave din zona , numarul persoanelor care necesita analize periodice , etc
  trebuia mers la fiecare medic si intrebat , facuta o statistica pe toata zona OLTENITA , facute niste calcule, si de aici se vede de ce suma este vorba pentru OLTENITA …………………….

 53. sabina spune:

  voi …cei care ati lasat comm mai mult va certati intre voi decat ….sa comentati acest titlu;)

 54. Madaina spune:

  Corect Sabina…corect mighels…!
  Este limpede ca cei infierbantati sunt cei care au fost sau sunt implicati direct in situatia asta.Eu am mai spus am lucrat acolo.
  Daca urmariti atent comentariile mele veti obs ca am incercat sa fac putina lumina oferind niste informatii,sa sterg ceva noroi mincinos, CEL MAI IMPORTANT INSA: AM TOT REPETAT,NU TREBUIE SA PLECE SA DEA FALIMENT NIMENI,!!!!!!!!despre ce este vorba:OAMENII OBISNUITI F BOLNAVI,care cotizeaza lunar sau au cotizat si nu beneficiaza de minimum …minimorum.MAI MULTI BANI PENTRU OLTENITAAAAAAA,asta am tot repetat si cel putin s-ar rezolva problema curenta.

 55. Madaina spune:

  Dar trebuie sa ne informam inainte, ca sa putem cere ceva.
  -Este vorba despre criteriul de alocare a fondurilor in mom de fata „per contract „, deci nu pe zone demografice,geografice sau dupa necesitatile raportate.
  -este vorba despre de legislatie si norme in vigoare facute pe criterii care nu fac decat sa introduca pe piata nu neaparat calitate,dar mai exact .Legislatia si normele sunt facute,modificate,propuse de catre Colegiul Medicilor in colaborare cu CNAS.Votate aprobate de catre guvern.Multe surprize ar fi daca s-ar cerceta ca multi din cei care primesc fonduri mari au rude la CNAS,relatii politice si fiind medici(mai sunt si in/ sau pe langa Colegiul Medicilor).Deci de ce nu se intelege problema fondurilor….?Simplu

  -daca s-ar aloca fonduri separat pe zona Oltenita in functie de necesitati…sa zicemla unul sau 2,3 laboratoare ,oamenii ar putea alege.Iar fondurile lab cu fonduri necheltuite in luna anterioara sa se redistribuie celor care au terminat fondurile in luna urmatoare.Dar tot in oltenita.

 56. adrian spune:

  Probema este simpla….Calarasiul este mai puternic financiar si politic se pare…Dar cred ca putem face multe.Asta in cazul in care nu suntem toti niste papagali….si spunem nu ma priveste ,nu este problema mea.Daca asta spunem asta meritam.
  Eu ,dragi mighels si Madalina, vad problema simplu
  -strangere de semnaturi/plangeri /petitii de la cetateni din zona,de la cat mai multi oameni.Din cate am inteles Oltenita ca zona de recoltare analize a acoperit pana la Frumusani(spre Buc),pana la Manastirea(spre Calarasi),pana la Radovanu sau Cascioarele(spre Giurgiu).
  Deci o campanie cat mai larga,dpdv zona si amploare.

  Cine sa o face? paii ziarul din oltenita ar fi profesionistul care ar putea sa conduca o astfel de ancheta ,daca este profesionist cu adevarat.
  Si sa inceapa cu cei care vin cu trimiteri gratuite si nu mai sunt fonduri.
  Din cate am inteles la inceput de luna imediat se termina fondurile.Pai trebuie luati toti si cei care au beneficiat si cei care nu au noroc si se reprogrameaza.Se poate da un numar de telefon la ziar,sa se adune semnaturi si online,pe strada.
  Asta daca ne pasa si vrem sa rezolvam ceva.

  Apoi ce facem cu listele : pai le facem copii si le inmanamm cu o petitie/plangere …la CASJ Calarasi ,la CNAS Buc,deputatului nou ales de Oltenita,Senatorului nou ales de Oltenita.Sa isi faca treaba daca tot au fost alesi.

 57. George spune:

  Tare imi este mie ca nu prea integegeti nimic sau nu o sa rezolvati nimic.AR FI CEA MAI MARE PROSTIE SA SE BUCURE OAMENII DACA ,CAS/Calarasiul INCHIDE GURA TRIMITAND INCA UN PUNCT DE LUCRU/RECOLTA IN OLTENITA SI OBLIGANDU-L SA-SI CHELTUIASCA NISTE BANI LA NOI.
  Orcine poate spune ca iti face niste analize…deci heiiiii,,tot romanul fericit…GRESIT ,dar analizele trebuie sa fie facute corect,in conditii bune/corecte.Astfel un parametru prost te trimite mai in groapa decat erai.
  DECI NU CONTEAZA DOAR BANI,BANI,BANI.
  Punctele de lucru nu prelucreaza probele in timp real/necesar pentru o calitate si un rezultat pe bune.Ele trebuie sa duca probele la sfarsitul zilei in laboratorul mama.Si cand el este la 80 de km…
  Am inteles ca lab din Calarasi(care s-a inchis in Oltenita-pct de lucru) a trimis probele cu rata de Calarasi pe caldura,vara.
  Iar drumuri si masini echipate special care sa faca drumuri din 5 in 5 min pe 80 de km numeni nu isi permite.
  Investigatiile trebuie sa beneficieze Oltenitenii de ele,iar fondurile trebuie sa ramana in zona Oltenita.Sa vina investitori din Oltenita sau din afara dar ,sa faca sediu aici,laborator cu norme pe bune aici,sa investeasca aici in Oltenita,sa plateasca taxe la fondul local,sa aduca locuri de munca.Sau si celalalt laborator este Ok,nu conteaza sa devenim performanti ,dar…REAL, AICI LA NOI.
  Deci Olteniteni nu trebuie sa acceptam se isi mai bata altii joc de noi pentru ca nu avem informatii.

 58. George spune:

  Un alt centru medical pe bune am inteles de la Madalina ca nu se poate deschide fara 500 000 sau 1 000 000 euro,fara experienta sau specialisti…probabil nu primeste fonduri.Ceea ce pe de o parte este normal.
  Iar in rest lumea este saraca.Nu poate plati din buzunar.
  Poate de aia nu se baga nimeni din Oltenita,prea multi bani din privat necesari,este nevoie de specialisti…am inteles ca in domeniul asta nu prea sunt.
  ——————————————–
  Si de obicei afacerile din Oltenita care au facut bani nu au avut niciodata legatura cu stiinta sau tehnologia.Ma rog …in Romania in general.Fier vechi,borduri,masini SH,constructii etc.Deci pentru melteni Olteniteni.Nu tu productie pe bune,creier ceva…doar speculatii.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Pai cei care sunt saraci sa nu se planga pt ca in slabiciunea lor i-au tolerat pe Pacala astia care au facut bani,iar pe alti Pacala i-au votat.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Pai mai fratilor…hai macar atunci sa fie Clinica…sau Laboratorul ala pe care il avem cu fonduri mari sau mai performant daca altul nu se poate in prezent.
  Dar fara vrajeli de la Calarasi!

  Eu semnez in lista .
  Cine se mai baga?

 59. lory spune:

  si eu semnez pentru fonduri mai mari pentru laboratorul din oltenita

 60. alex spune:

  De ce vorbiti decat despre aceste laboratoare privatizate si nu aduceti in discutie si laboratorul din spital.Laboratorul acesta ar trebui sa „functioneze” la fel ca si celelalte.Nu?
  Dar, se spune ca acesta nu efectueaza analizele corect.De ce? De ce nu ar face treaba buna si acest laborator? Poate nu se vrea.De ce sa nu platim niste analize la d-na Voiculescu? Pentru ca analizele subventionate sunt efectuate ca si la spital.
  Rezultate date din „BURTA”. Am patit chiar eu asa ceva.Asa ca, daca vreti sa va cunoasteti starea de sanatate, ori mergeti la alt laborator (in alt oras),ori faceti analizele cu plata!!!???

 61. andra spune:

  nasol

 62. dan spune:

  are perfecta dreptate alex

 63. Adrian spune:

  „Dragele” noastre Alex si Dan,angajati cu fundul pe camasa la stat,trebuie sa va mentionez ceva destul de adevarat:persoanele competente ,angajati,au plecat in mediul privat,unde sunt mai bine platiti si sunt alte conditii.Numai cei lenesi sau mai putin competenti s-au complacut in continuare sa stea in sistemul de stat.Asa ca asta spune multe despre voi.
  Oricum nu cred ca v-ar merge voua mai bine daca s-ar face investigatii in Spital/Sanepid,voi tot salariul ala il aveti.Sau doar aveti o raca cu cineva.Ca sa tragi pe cineva de guler trebuie sa fi macar la nivelul lui ,iar voi sunteti mult sub.
  Inca ceva:NU ESTE OBLIGATORIU SA FUNCTIONEZE NIMIC INTR-O ECONOMIE DE PIATA LIBERA,exprimarea asta este din vremuri de mult apuse,iar de aceasta situatie se ocupa administratiile spitalelor si guvernantii.
  Parca au scris mai multi,mai sus.NU VA INTERESEAZA SUBIECTUL ARTICOLULUI,…OAMENII SI PROBLEMELE LOR DATORITA FONDURILOR INSUFICIENTE.DECI NU MAI COMENTATI PE LANGA SUBIECT.

 64. Madalina spune:

  Banii din biletele de trimitere decontate de CAS CL,nu sunt ai cuiva,deci nu ii da nimeni din buzunar .Implicit rezulta ca nu se dau bani d-nei Voiculescu,nimeni nu da nici un ban .Se deconteaza sume conform serviciilor efectuate institutiilor ,firmelor private,deci cine munceste ,investeste….primeste.Nu se cere asa ca cersetorul…Are dreptate Adrian…voi se pare ca aveti o raca personala si ocupati spatiu pe blog.
  Iar despre calitatea investigatiilor efectuate,este o prostie sa crezi ca in sistemul gratuit se fac analize aiurea,fata de situatia cand se plateste cash.Am auzit si eu de asa ceva,dar nu este o regula.Cine acuza sa vina cu dovezi ,nu vorbe.Sunt lucruri grave.Iar in alt oras se lucreaza la fel.
  Mergeti va rog in Spital …orcine doreste sa vada conditii….analize…glumiti…nici nu as intra macar.

 65. alex spune:

  Nimeni nu are nimic personal cu d-na Voiculescu, ci cu calitatea serviciilor prestate de acest laborator. Spun ca analizele subventionate sunt date dupa ureche, si lucrul acesta mi s-a intamplat mie.Spun ca
  laboratorul din spital ar trebui sa functioneze in sensul de a efectua analizele corect.Cer prea mult?
  Cer prea mult de la autoritati, de la responsabilii
  cu aceste probleme?
  Am fost si la alte policlinici -tot de stat- si au si dotare corespunzatoare, isi dau si interesul pentru pacient…
  Cu alte cuvinte:se poate,dar nu se vrea !!!

 66. doru spune:

  Alex in parte ai dreptate ,dar nu trebuie sa functioneze nimic subventionat de stat.Nu inteleg…laboratorul din Spital nu efectueaza analizele corect? Este posibil…Probabil lipsa de interes, lene(sti cum este la stat) si indiferenta fata de pacient.Asta este clar.In orice spital…cine a avut probleme si a fost stie esti tratat mizerabil si nu ma ref neaparat la laboratoare.

 67. doru spune:

  Daca ti s-au dat rezultate dupa ureche undeva ..spune unde si mai ales cum ti-ai dat seama ca sunt dupa ureche.Asa ca un pacient normal sau ca un investigator iscusit.De obicei cine cauta nod in papura trebuie sa gaseasca ceva ..intentionat poate.

 68. doru spune:

  „Alex-a ” problema nu este spital-particular…etc.Problema este sociala si a sistemului de sanatate.Adik: 90% din investigatii din laboratoare sunt in general subventionate total de catre CNAS prin sistemul asigurarilor de sanatate ,deci de stat,indiferent ca vorbim despre lab din spitale sau particulare.Asta pentru ca suntem saraci,nivelul de trai si cultura (inclusiv medicala) este scazut simarea majoritate a pacientilor se investigheaza in sistem gratuit.Putini isi platesc investigatiile si se ingrijesc de sanatate frecvent.
  A doua probleme este ca si din banii astia din sistemul de asigurari de sanatate de stat(CNAS),nu se aloca suficient….”se pierd pe drum”,se fura …mita la greu.Nu se vede ca peste tot sunt probleme in sistemul de sanatate….peste tot

 69. doru spune:

  Sa sti ca ce ai vazut ne este frecvent cum crezi,ma refer la laboratoare dotate in spital.Si daca da nu stiu daca te pricepi cat de dotate sunt sau ce inseamna dotare conform normelor ISO Renard (si alte norme).Daca vrei sa te informezi ia manualele alea groase cu norme si standarde ISO si manualele alea groase de la aparate …”interpreteaza-le” si vei vedea ca nu sunt asa dotate laboratoarele din spitale.Multe dotari sunt „smenozeala”,aparate SH,invechite moral,desi arata bine,din ajutoare.Desi banii cheltuiti pe ele sunt …sume „consistente”.
  Decii am ajuns inapoi…furaciune in sistemul de stat…furaciune…CNAS,politicieni,medici administratori,Colegiul medicilor….”smenozeala”

 70. doru spune:

  Nu nu ceri prea mult,dar ceri cui nu trebuie…..autoritatile din spital(carora trebuie sa te adresezi) nu au legatura cu subiectul articolului de pe blog.Asa ca poate de aia se intelege ca ai ceva personal,pentru ca discuti pe langa subiect.

 71. Madalina spune:

  Ai dreptate Doru,subiectul era mai multi bani pentru Oltenita…IN OLTENITA,NU DUSI IN CALARASI.
  Mai multi bani pentru pacienti,oameni cu probleme si pentru investigatii efectuate corect si OK dpdv calitativ.Asta era subiectul,deci dragutza…..daca ai probleme la locul de munca sau probleme personale trebuie sa te adresezi administratiei spitalului…Comprendes?
  Si daca te adresezi ,sa o faci direct scris…audienta. Probabil nu ai curaj.Si evident nu iti pasa de pacient „in general”.Deci cauta loc de facut foc in alta padure,alt articol.

 72. Madalina spune:

  Viitorul si la noi ca si in strainatate este sistemul privat,ma refer la investigatii de laborator.Sau clinici private mai mari.Niciodata sistemul de stat nu poate arata nivelul de competenta si pregatire la nivel de comunicare si intelegere a pacientului.Asta pentru ca nu este implicat nimeni direct financiar.Nu cad capate ca la particular daca se greseste.Iar angajatii crescuti in comunismul,sistemul de stat ,nu au murit si nu sunt capabili de adaptare la sistemul privat.Trebuie sa mai treaca 100 de ani si generatii peste noi ca sa intelegem grija fata de pacient si respectul fata de noi insine.
  Pana atunci fiecare vb in functie de interese si se faca ca ii pasa.

 73. Adrian spune:

  multe se pot,dar de fapt nu se pot.Luat treptat ,in etape ce este de facut acum? mai multi bani pentru pacienti.Ma lasati cu certurile voastre sa investeasca statul la voi la fiecare.Problema trebuie rezolvata acum si cat mai repede.BANI FRATE PENTRU LAB DE ANALIZE…..

 74. Cristiana spune:

  Msj catre Alex:te invitam la sediul laboratorului pt.a discuta si lamuri aceasta problema „care te macina”.

 75. Doru spune:

  Dl administrator,am scris ceva gresit?Vad ca nu postati mejaje.Cunosc agreement-ul ,dar nu vreau sa cred ca sunteti partinitor….si nu dati mesaje care ar putea lamuri unele multe chestii spuse aiurea.Sau nu lucrati in interesul oltenitenilor asigurati la CAS CL?

 76. Monica spune:

  de ce mesajul meu nu a fost publicat???
  [******]

  editat de admin : aduceti acuze fara ca ele sa fie/sa fi fost probate

 77. Monica spune:

  oo ba da ele au fost probate pe pielea mea 🙂
  cum inainte sa imi fac acele analize nu aveam nmic si a doua zi a aparut?

 78. 90210aca spune:

  treaba asta cu laboratoarele e veche dar vad ca nimeni nu face nimic…pacat..am fst cu tatal meu sa fac niste analize aici in oras si pe langa faptul ca nu sunt dotate corespunzator mai trebuie sa stai si o gramada sa astepti ca sa iti poti rezolva problemele…
  trist..si cand te gandesti ca am intrat in U.E….

 79. alex spune:

  1.Doru, sa stii ca am habar ce inseamna un laborator pentru ca jumatate din viata mea am petrecut-o acolo.
  Adevarat, nu in unul de analize medicale, dar dotarea era aceeasi. Si lucrul intr-un laborator, oricare ar fi , este aceeasi. Stiu ce inseamna precizia unei analize si de asemeni, precizia unui aparat.
  2.D-na Cristiana, nu ma „macina” deloc aceasta problema. Am incetat de mult sa mai intru in acest laborator.Am mers la alte laboratoare, in alte clinici la Bucuresti, chiar daca asta a insemnat,de multe ori un efort bugetar si fizic prea mare.
  Arta cere sacrificii, ce sa facem?
  Cat despre lamurirea problemei…. nu are rost.Daca nu am facut-o cand a trebuit, acum e destul de tarziu.
  Daca tineti neaparat… va mai spun cate ceva, dar aici pe acest site, sa stie si alta lume.
  3.Nu reprezint un laborator anume. Spun numai ce mi
  s-a intamplat.
  4.Cred cu tarie ca numai concurenta va face posibila
  calitatea analizelor medicale, fie ea si din spital
  (adica la stat).Asa ca nu trebuie sa va fie frica, ci sa incurajati acest lucru.
  5.Da, ce am scris eu se abate de la subiect.Cred ca ar trebui dezbatut subiectul la o alta tema:”Ce parere au oltenitenii despre calitatea serviciilor medicale din Oltenita si din imprejurimile orasului”.

 80. memphis spune:

  dehhhhhh……..multe pareri, sfaturi, si park v-ati invarti in jurul cozii…..
  nu mi-o luati in nume de rau, mai oameni buni, dar noi nu suntem in stare sa avem o farmacie non-stop, de ce am avea un laborator cu dotari si alte/cele facilitati pt tot romanul?????????ce e asa de greu sa pricepeti??nu se vrea!!!!!!!!!!
  mai rentabil e sa deschizi un bar, oau ,chiar o alta dicoteca, oau, super……pt orasul acesta, pardon bibicule, „muntipiu”sa mearga treaba;potential exista, tineretul e ahtiat dupa asa ceva.
  ce laborator vreti voi??????????/////
  ce farmacie?????????????
  bombe la greu, taverne si alte cele
  ce mare lucru ce se opreste lunar pt CAS??///
  cam 135 ron ………..plus ce mai dai si pe o reteta pt tine sau copil……ce mare lucru
  TREZITI_VA!!!!!!!!!Asta e dulcea noastra Romanie!

 81. sandyka spune:

  memphis, esti tare! Maaaaaaaare dreptate ai!

 82. 90210aca spune:

  ca bine zici memphis…bv!!!

 83. Catalina@Madalina spune:

  De ce va luati voi de aceste laboratoare……eu chiar sunt multumit de rezultatele analizelor,chiar si cel din spital …….nu au cum sa dea rezultate eronate deoarece aparatele sunt calibrate si nu vad de ce ar putea da rezultate gresite…..,indiferent daca se lucreaza pe automate sau nu. Cred ca un alt laborator dotat cu aparatura automata (nu semiautomata) ar fi de folos Oltenitei…..si cred ca acest lucru se va intampla in cel tarziu 1-2 luni. :))

 84. alexandra spune:

  Madalina asa e cum zici u aparatele sunt calibrate”unele,, dar se pot face si smecheriiii ,,reactivii pot fi expiratii,, sau pe aproape ori rezultate fantoma, in ziua de azi se poate orice si cred ca nu toate analizele sunt facute ok nu la laboratoru asta in special ci la toate,si nu din cauza asistentilor ci din cauza sefilor de laborator care doar stim cu toti e criza financiar.Sa vedem si noul laborator care se va deschide cat de bine va face fata cererilor.

 85. Nik spune:

  Asa, sa ma organizez… . Prea multe comentarii ca sa le citesc pe toate. O sa zic de la mine. Care e problema laboratoarelor in general? Ca n-au fonduri? Da, intr-o oarecare masura ii cred. Dar asta inseamna ca tre sa se faca analizele pe bune. Ca te poti trezi ca duci la un laborator o sticluta cu ceai de musetel in loc de…, si cand iei rezultatul sa-ti spuna ca e totul ok. Ce inseamna asta? Ca ti-au zis ca esti ok ca sa scape de tine, si ca n-au cheltuit nici macar 1 leu pentru analizele alea in realitate. Daca faci analizele la 2-3 laboratoare diferite nu o sa ai rezultate la fel! De ce? Nu e tot sangele ala? Unii nu le fac pe bune? Sau folosesc reactivi expirati?

 86. Nik spune:

  Am mai auzit mai demult o chestie… cand se termina reactivul se inlocuia cu reactiv veterinar! Daca se simte cineva citind asta, sa-i fie foarte rusine! Si e putin spus rusine… ca poate unii depideau de analizele alea! Sa faca si analizele alea cum trebuie (ca viata unora depinde de ele) si apoi vor fi mai indreptatiti sa se planga de lipsa fondurilor.

 87. carmen spune:

  COTIZEZI O VIATA SI AI NEVOIE SA-TI FACI CATEVA SETURI DE ANALIZE…DACA LE FACI PE TOATE….SI ATUNCI NU SUNT FONDURI…..DOAR CU BANI….PAI SA NU MAI COTIZAM,SA NE STRANGEM BANII, SA PLATIM CAND AVEM NOI NEVOIE……..AM FOST DE CURAND SA SOLICIT O TRIMITERE PENTRU COPIL SI MI S-A SPUS CA IN AUGUST ,ATUNCI IL POATE PROGRAMA.