S-a dat startul programului „Rabla 2009”

Programul Rabla de innoire a parcului auto va incepe la jumatatea lunii februarie, a anuntat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Potrivit acestuia, 60.000 de posesori de masini mai vechi de 10 ani isi vor putea cumpara un autoturism nou primind prima de la stat pe masina veche in valoare de 3.800 de lei.

Executivul a extins numarul de masini care pot fi inlocuite pe parcursul acestui an, astfel ca un numar de masinile_vechi_vor_putea_fi_folosite_ca_avans_pentru_o_masina_noua60.000 de masini, mai vechi de 10 ani, vor putea fi schimbate in 2009, fata de 40.000 cate au fost anul trecut. De asemenea, cei care isi vor casa autovehiculul vechi si isi vor cumpara unul nou vor primi o prima de 3.800 de lei de la stat, cu 800 de lei mai mare fata de cea acordata anul trecut.

Nicolae Nemirschi a mai precizat ca s-a decis ca programul Rabla sa se desfasoare in trei etape, de cate 20.000 de autoturisme. Cotele repartizate producatorilor vor fi ajustate de la o etapa la alta in functie de vanzarile realizate de acestia, a mai spus ministrul Mediului.

Pentru anul 2009, suma totala alocata pentru realizarea programului Rabla va fi de 228 de milioane de lei, fata de 91,4 milioane de lei in 2008.

Via

Mai multe informatii vor fi disponibile pe Ministerul Mediului si pe Administratia Fondului pentru Mediu.

Renuntati la rable, renuntati la tot ceea ce arunca occidentul, ganditi-va la sanatatea si siguranta familiei dvs. si a urmasilor nostri! Achizitionati o masina noua!

Comentarii

 1. sabina spune:

  …asa ca cumparati-va masina:))

 2. Dannyael spune:

  Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu cred ca se poate cumpara o masina noua cu acest program si cu salariul mediu pe economie si de aceea romanii apeleaza la „ceea ce arunca occidentul”. Recunosc ca nu e bine pentru mediu dar ce ati prefera? O masina mai ieftina si bani pentru lucrurile de zi cu zi sau o masina scupma indiferent cat de „eco” e ea… Deci nu veniti cu idei occidentale atata timp cat nu avem un substrat financiar capabil sa le sustina.

 3. KAMI spune:

  CAREI FIRME AUTO FACETI PUBLICITATE? SPUNETI CLAR CUM TREBUIE SA PROCEDEZE UN POSESOR DE „RABLA”PENTRU A O PUTEA VALORIFICA ?CU TOATE CA… NU PREA AU FOST ACCIDENTE MORTALE CU „DACIA” ..PARCA !

 4. A. spune:

  aruncatsi’le:))) pe ceke vechi

 5. nicuuu spune:

  fac si io o intrebare: bani astia se da in mana sau se da un cupon dal in valoare de 3.800 ron ?:-/?

 6. Mihai Ceauşu spune:

  @Dannyael,
  Fiecare sa se intinda cat ii este plapuma.
  @ kamy,
  E un program guvernamental prin care se stimuleaza cumpararea de auto noi de la mai multi furnizori. Singurul lucru (destept) pe care poti sa-l spui despre acest articol e ca face antireclama celor ce aduc masini uzate de afara. 2. Ai doua linkuri la sfarsitul articolului unde vei gasi informatii oficiale.
  @ nicuuu,
  Nu primesti nici un leu in mana. In principiu, te uiti intai la ce distribuitori/masini te poti inscrie, apoi la ce preturi. De la distribuitorul respectiv primesti o hartie, te duci cu rabla la remat, te intorci la dealer cu o alta hartie, platesti masina minus 3800ron si astepti livrarea.
  Am scris si in articol, gasiti mai multe informatii pe cele 2 siteuri.

 7. dana spune:

  dacia rulez…:)

 8. KAMI spune:

  MULTUMESC MIHAI CEAUSU !STII CUMVA UN LINK DE UNDE POT AFLA CUM SE CALCULEAZA”CHELTUIELLE COMUNE” LA FACTURA DE „CALDURA”?MAJORITATEA OLTENITENILOR SUNT NEMULTUMITI DE SERVICIILE „ELSACO”….POATE EI PROCEDEAZA LEGAL…SI NOI NU STIM !

 9. Mihai Ceauşu spune:

  Habar n-am. Parca m-a mai intrebat cineva acelasi lucru intr-un alt articol. Stiu ca pe ultima factura s-a scris un mod de calcul. Mai bine mergeti si intrebati direct la ei.
  Nu uitati sa verificati cele doua linkuri din articol, de acolo veti primi informatii oficiale.

 10. 90210aca spune:

  moama ce tare…imi cumpar masina…dau trabantul si imi iau lada…sooper