S-au deschis cutiile

Prima parte a campaniei Iulianei Sandu declanşată public la începutul lunii ianuarie, s-a încheiat. Cutiile din carton în număr de 22, au fost confecţionate special pentru strângerea banilor necesari operaţiei Iulianei. Jurista Primăriei Olteniţa, Geanina Chiurciuc a confecţionat cutiile din carton, care au fost lăsate în mai multe instituţii publice din Olteniţa, biserici sau magazine. Banii colectaţi în cutii au fost strânşi vineri, 6 februarie, în prezenţa mai multor funcţionari publici şi a echipei de jurnalişti de la televiziunea particulară Kanal D, sosită la Olteniţa pentru a treia oară. George Mihai, reporterul care a fost alături de echipa Olteniţeanul în derularea acestei campanii, a dorit cu tot sufletul să vină în sprijinul fetei bolnave. Intervenţiile prezentate de televiziunea Kanal D în direct din Olteniţa la declanşarea campaniei, cât şi filmul realizat la Iuliana acasă, au reuşit să sensibilizeze mai mulţi oameni, ce au devenit pe parcurs receptivi la impulsul mediatizat. Astfel, cu mai puţin de 3 cutii încă nedesfăcute, banii strânşi au fost depuşi în bancă în aceeaşi zi, iar extrasul de cont oferit Iulianei, în prezenţa aceleiaşi televiziuni. Suma totală strânsă în cutiile amplasate public, s-a ridicat la 102 milioane de lei vechi (10.200 ron), cam puţin spunem noi, ţinând cont de faptul că fiecare cetăţean al Olteniţei putea să lase în cutie măcar 5 lei (50.000 de lei vechi). În contul Iulianei deschis la Piraeus Bank există alţi bani, de care fata bolnavă are nevoie. Mai multe persoane au contribuit financiar la reuşita Iulianei Sandu, dar au dorit să rămână anonime, gesturile acestora fiind făcute din omenie şi cu tot sufletul, dar şi din dorinţa ca boala de care suferă această tânără, să poată fi învinsă. Un alt sprijin financiar sperăm noi să se concretizeze la emisiunea „Dansez pentru tine” difuzată de PRO Tv. Aici, cel mai probabil, vor dansa tinerii trupei prof. Dan Dimitriu, care au participat cu putin timp in urma  la preselectiile pentru urmatoarea editie a showului. Sperăm ca şi dansatorii noştri să contribuie la pacea sufletească a Iulianei, pentru ca ea să găsească vindecarea bolii de care suferă. Mulţumim tuturor celor implicaţi în această acţiune benefică şi care sperăm noi să-i aducă fetei bolnave succesul garantat. Cei care doresc să o ajute pe Iuliana o pot face. Conturile sunt deschise în continuare până la strângerea sumei de bani: RO 78 PIRB 1201355940001000 în lei şi RO 44 PIRB 1201355940002000

Iuliana Sandu are 20 de ani şi suferă de o boală foarte rară a tendoanelor, care i-a afectat şi sistemul nervos. Tânăra se chinuie de 13 ani, cu o boală care s-a declanşat la vârsta de 7 ani, după o operaţie de apendicită. Medicii au diagnosticat-o ca având „charcot marie tooth”. Boala nu-i permite să folosească degetele de la picioare şi de la mâini. În anul 2003 a suferit o operaţie la tendoane la spitalul Budimex din capitală. Cu toate astea nu s-a întrevăzut nici un fel de îmbunătăţire, care să ducă la vindecarea bolii. În această vară Iuliana Sandu a fost internată la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti pentru investigaţii. Rezultatele investigaţiilor au fost de asemenea neconcludente. În urma unei analize de bio rezonanţă, diagnosticul stabilit este neuropatie multiplă inflamatorie imunitară, care nu poate fi învinsă decât cu ajutorul unei operaţii cu celule stem. Operaţia nu se poate efectua decât în străinătate.

Comentarii

 1. marian spune:

  Sper ca operatia sa reusesca…e fata tanara si nu merita sa sufere de aceasta boala.

 2. adinateach spune:

  Giovanny,cu http://www.olteniteanul.ro ai ajuns sa schimbi destine si sunt sigura ca asta e numai inceputul.Mi-ai furat o lacrima datorita compasiunii si daruirii tale.Sper ca Iuliana sa redevina un om sanatos. Felicitari pentru tot!Ma inclin in fata unor asemenea persoane!!!!!(voiam sa spun asta de mult timp)

 3. Marius Dociu spune:

  Multumesc pentru cuvintele si gandurile frumoase! Pasiunea e cel mai potrivit cuvant pentru a definii ceea se intampla pe http://www.olteniteanul.ro. Referitor la campanie, merite deosebite au Laura Suzeanu, Geanina Chirciuc si baietii de la Kanal D.

 4. babydoll spune:

  „Sper ca operatia sa reusesca…e fata tanara si nu merita sa sufere de aceasta boala.” – si noi ne dorim acelasi lucru, dar din pacate, banii care s-au strans pana acum sunt insuficienti pt a efectua operatia de care are nevoie si ar fi bine sa nu ne oprim aici. Cel putin din punctul meu de vedere, faptul ca s-au deschis cutiile nu inseamna capat de drum cata vreme nu s-a strans intreaga suma, nu s-a strans nici macar jumatate din cat are nevoie Iuliana. Conturile raman in continuare deschise si va trebui sa ne gandim si la un alt mod de a o ajuta sa stranga acesti bani.
  Marius, merite deosebite au in primul rand cei care s-au gandit sa doneze, noi nu am facut altceva decat sa incercam sa facem cunoscuta povestea ei cat mai multor persoane.

 5. babydoll spune:

  Si pentru a nu se intelege gresit , noi decat am montat cutiile, astfel cum am spus si la inceputul acestei campanii, atat cutiile cat si anunturile au fost facute de doua societati de la noi din oras.

 6. The_one spune:

  mie mi se pare k voi nu ati aratat suficienta daruire pt acest caz nu a fost suficient mediatizat!!!!!!!!mai ales in acest oras uitat de lume:(

 7. babydoll spune:

  @the_one, noi am facut ceea ce am crezut de cuviinta si am facut cunoscut cazul asa cum am putut, daca tu crezi ca poti face mai mult te asteptam oricand sa te implici si sa iti ajute Dumnezeu sa reusesti mai mult decat am reusit noi.

 8. valentina spune:

  cred ca se putea mult mai mult!pana la urma e vorba de viata unui copil!

 9. selenna spune:

  felicitari!!se putea mai mult din partea cetatenilor….dar toti zik k e criza…dar de fapt e nesimtire….

 10. Mihai Ceauşu spune:

  Frumoasa initiativa!

  Doresc sa va redau cateva randuri:

  Sunt ani de zile, stimat public, de când vi se tot spune că medicina nu costă decât cei 16% despre soarta cărora nu ştim nimic, deşi, o ştiţi prea bine, realitatea este alta. Iar dumneavoastră, stimat public, vă prefaceţi că aşa ar trebui să stea lucrurile deşi auziţi foarte des, pe tot soiul de canale mediatice, de fonduri strânse pentru ca un pacient nefericit să fie operat în străinătate. Se vehiculează sume între 20.000 şi 140.000 de euro pentru o intervenţie, dar dumneavoastră vă prefaceţi că aceste cereri de ajutor pentru nişte semeni în reală suferinţă sunt acceptabile atunci când trebuie să ne tratăm în străinătate, dar că devin inacceptabile când trebuie plătite acasă.

  Medicina costă mult, foarte mult, al naibii de mult costă, doamnelor şi domnilor.

  De altfel, dumneavoastră înşivă aţi găsit soluţia la această problemă – adresarea la serviciile private. Acolo aţi găsit şi curăţenia care vă lipseşte în spitalele de stat şi modul de comunicare pe care vi l-aţi dorit. Cu alte cuvinte, aţi realizat că un anumit standard al serviciilor costă nişte bani pe care n-aţi ezitat să-i oferiţi. Şi acum, o să vă întreb, în ciuda vociferărilor: câţi dintre dumneavoastră aţi plătit asigurări de sănătate complementare, care v-ar fi permis să vă adresaţi unor servicii superioare, şi câţi aţi preferat să plătiţi leasinguri la maşini scumpe, bunuri electrocasnice etc?

  Răspunsul, îl cunoaşteţi mai bine decât mine: vă este mai ieftin să plătiţi onorarii cenuşii la nevoie, decât o cotă parte din venituri, permanent, asta lăsând la o parte profilul comportamental de masă al românilor, care preferă să epateze cu un mobil foarte scump, decât să fie abonaţi la serviciul de sănătate X.

  Materialul il puteti gasi aici.

 11. ion cringasu spune:

  AGENTIA PIRAEUS BANK OLTENITA A LANSAT UN APEL CATRE TOTI SALARIATII PIRAEUS ROMANIA S.A. pentru a contribui,fiecare dupa posibilitati la stringerea fondurilor necesare.
  As avea rugamintea ca si ceilalti colegi directori de unitati bancare din Oltenita, sa incerce capacitarea personalului din retelele proprii. Este binecunoscut, ca retelele bancilor prezente in Oltenita numara aproximativ 10.000 de salariati,de la fiecare dintre acestia,cite putin, poate ne apropiem de suma necesara.

 12. ion cringasu spune:

  Deasemenea, AGENTIA PIRAEUS BANK Oltenita, a facut apel si la alte unitati bancare care nu sunt prezente in Oltenita,pentru colectarea de fonduri.
  Haideti ca se poate!!!Trebuie sa se poata!!!Ce Dumnezeu!Chiar toata tara asta nu poate salva un copil???

 13. iuliana spune:

  eu sunt sandu iuliana si Ii MULTUMESC DN SUZANA LAURA DN GEANINA KANA D SI TUTUROR OAMENILOR CARE S-AU GANDIT LA MINE

 14. Bobbytza spune:

  sper sa se faca bine k e o fta tanara

 15. Bobbytza spune:

  sper sa se faca bine k e o fata tanara si are toata viata inainte

 16. IULIANA spune:

  MULTUMESC TUTUROR CARE FAC COMENTARI SI MA INCURAJAZA PT CA IN MOMENTELE ASTEA AM NEVOIE

 17. mitroi andreea spune:

  buna, numele meu este andreea si am charcot ca si tine, sunt din bucuresti, as vrea sa vb pe mess.

 18. IULIANA spune:

  OK VORBIM PE MESS ID MEU ESTE iuliana111111