A cui e vaca ?

Micuţul nostru orăşel se poate mândri că se află în Câmpia Bărăganului, dar şi la malul fluviului Dunărea. Cu flora stăm foarte bine, suntem înconjuraţi de flori în toate anotimpurile anului, capitolul „peşte” e puţin mai delicat că ne cam îngheaţă cozile tot băgându-le în balta altuia…aaa…pardon, în balta noastră. Cât despre faună, ţinem o mare bucurie la drum de zi: am învăţat biologie şi aşa putem să distingem o…vacă, dintre atâtea alte animale domestice, de pe lângă casa omului gospodar, căruia îi place să fie înconjurat de necuvântătoare. Numai că uneori lanţul mai scârţâie, frânghia se rupe şi vaca fuge. Unde vede ea cu ochii. S-o fi săturat şi ea de atâta sclavie. Păi cât să pască-n câmp sau să stea închisă-n grajd? Poate mai vrea şi ea o promenadă să-şi găsească ursitul. Admiră florile, iarba verde de acasă, ascultă ciripitul păsărelelor că doar şi pentru ea a venit primăvara. Cât să mai stea la muls, că s-a săturat să i se descarce ugerul aşa de des, mai des ca altădată că e…criză financiară şi doar doar o curge mai mult lapte. O fi de rasă? Că parcă numai astea de rasă au gusturi aşa elevate să se plimbe pe centru, să admire panorama oraşului. Uite aşa s-au ratificat înţelegeri internaţionale: Convenţia asupra circulaţiei rutiere de la Viena, Convenţia asupra semnalizării tot de la Viena, Acordul European de la Geneva despre semnalizarea şi circulaţia rutieră. De la nişte vaci. Uite-o cum se plimbă. Exact pe Bd. Tineretului, taman în buricul târgului. Ce grijă are acum? E liniştită, bate pasul tacticos dar…parcă nu e Simmental, nici Pinzgau sau Holstein. Astea sunt taurine. O fi mocăniţă, sau sură de stepă? O fi roşie dobrogeană sau bălţată românească? Orice-ar fi e o…vacă. Şi ca orice vacă mai şi muge. Ca să mai treacă de plictiseală unora sătui de monotonia vieţii cotidiene.
La două săptămâni aceeaşi creatură, misterioasă de-a dreptul, nu a mai surprins trecătorii, chiar dacă nu au mai fost aceiaşi de la prima ei apariţie pe carosabil. Se plimbă tacticos fără frică sau jenă pe acelaşi traseu de pe bulevard, de-abia a învăţat drumul. S-a săturat de uliţă, de surata ei tot o vacă, vrea şi ea un bou, îl caută poate l-o găsi că pe criza asta până şi boii se găsesc mai greu. Sau poate caută o altă alianţă casnică. Nu mai vrea pisica ce îi varsă laptele, câinele ce o latră când iese din grajd, ba e supărată şi pe găinile care cotcodăcesc când o văd făcându-i în ciudă că ele fac ouă. Ce parcă ea nu face ceva? Face lapte, dă carne şi face viţei. Eeeee, vezi gospodare? Păi d-aia n-are ursul coadă…de la atâta nerecunoştinţă. Ai o vacă ce-ţi promite multe, ba chiar e o vacă civilizată după cum se deplasează, e mai greu cu normele UE, pe care în cazul ăsta le cam încalci lăsând vaca aşa liberă pe stradă. Bagă-ţi pisica-n casă, ceartă-ţi căţelul, taie găinile şi lasă ouăle că ai lapte. Ia-ţi vaca de căpăstru şi dă-i frate gospodare fân cât cuprinde, crează-i condiţii că e o…valoare. Şi află că vaca în India este sacră! Printr-un raţionament oarecum…firesc, atunci tot ce ţine de acest animal merită să fie preţuit şi, deci, valorificat. Să facem şi noi ca indienii şi să o preţuim. Aici la Olteniţa. Ţine-o frate că ţi-o ia altul, uite aşa cum te văd şi cum mă vezi să facă bani pe ea.

Comentarii

 1. Marius Dociu spune:

  materialul video original

 2. Bogdan spune:

  suntem niste tarani de orash……nimic mai mult…

 3. lavy08 spune:

  foarte funny=))) pacat ca nu eram si eu acasa sa vad vacutza cum se plimba prin oras =)) poate saptamana viitoare ne viziteaza si un calutz:D

 4. reb spune:

  Si de ce e nebuna? Nu m-am prins.

 5. the prodigy spune:

  a fost vaca, urmatorul cred ca va fi un bou

 6. valentina spune:

  oltenita-cartea junglei!

 7. didi spune:

  waw, video asta m-a ”spart”:)), am vazut-o si eu pe strada, acum nu mai are vaca voie sa umblepe strada?=))

 8. babydoll spune:

  Cred ca initial a vrut sa mearga la politie sa ii reclame pe cei care o urmareau sau poate pe stapan, dar vazandu-se urmarita in continuare a decis sa-si piarda urma alergand pe alte stradute, in speranta ca va scapa de urmaritori.- Super tare !!!
  😀 😀 😀 😀 😀

 9. 90210aca spune:

  cat de tare e articolul…poi saraca vacuta s.o fi saturat acasa si a iesit si ea la agatat…asta e…poate maine poimaine o vedem cu nea tauru’ si cu vitelul prin oras…:))

 10. giulia spune:

  imi place vacuta ca merge pe trotuar,a invatat regulile de circulatie

 11. Dana_G spune:

  :)) foarte amuzant…am vazut-o si eu ieri :)) a dat si ea un tur de oras…mare chestie :))

 12. geo spune:

  mai era una saptamana trecuta trecea pe rosu :)) asta e s-au saturat d camp vin si ele in oras sa mai vada una alta …:X

 13. zok vali spune:

  ba dar nici vaca nu se poate plimba pe strada din cauza voastra….a voastra jurnalisti lui peste….

 14. george spune:

  M-am amuzat teribil. Sunt pe varianta niste cai, daca va intereseaza. Nu prea arata a armasari, dar se pot filma lejer. Cine ii pastoreste nu stiu. Sa ne facem o gradina zoologica, macar ne mai scoatem niste bani la buget ca, Slava Domnului, animale sa gasesc…Inspirata creatia literara- umoristico-satirica. Bravo copii!

 15. Mihai Mihaela spune:

  super vacutza

 16. sabina spune:

  ce tare…ehe….asta e oltenita

 17. DarkindyMedia spune:

  Multumesc pentru reclama la canalul meu de pe Youtube.

 18. Cora spune:

  Cred ca de fapt, proprietarul vacutei a aflat ca Uniunea Europeana impune o taxa pentru vacute (detalii: http://www.libertatea.ro/stire/taxa-pe-parturile-vacilor-234577.html) şi s-a decis ca e mai bine sa o goneasca…;;)

 19. Mia spune:

  E draguta rau vacutica noastra ;)) Pe care o vad mereu pe la intersectie mergand agale ;)) E si ea concetateana noastra 😛

 20. :xBeBeKo:x spune:

  oricum st multe vaci la noi in orash, una in plus sau in minus…:-j nici nu se observa=))

 21. sabina spune:

  …ehe a venit vacuta fulga iiii.:X:X

 22. valeria liundriu spune:

  Daca sinteti curiosi de soarta acestei vaci,aflati ca are un program forte regulat si traverseaza orasul la aceeasi ora.Ritmul ei ancestral nu este perturbat de actualul stadiu de evolutie al civilizatiei unui oras european din anul 2009 d.C.Cum autoritatile nu au la dispozitie temeiul legal de a interveni(ce lege poate obliga o vaca sa nu circule libera prin centrul orasului ?)mersul acesteia ne va aduce,totusi aminte ca sintem acolo unde sintem…la coada ei.A vacii, a UE, a lumii.Desi cei mai multi dintre noi ne consideram superiori unei astfel de situatii,din pacate „turma” ne obliga sa-i urmam regulile.Draga cetatean al Oltenitei, iti urez un/sa „Pasti” fericit!

 23. Mihai Ceauşu spune:

  Chiar daca unii traiesc in oras si au buletin de capitala, tot niste tarani prosti au ramas. E greu fara animale in oras? Ne place sa mirosim toate dejectiile lor?

 24. Mda spune:

  Ce bou s-a plimbat sa filmeze vaca? ;))

 25. nef spune:

  Bheyyyyy….asta-i vaca lu vecinu’ =))))Hai sa va pun o vb buna,sa va dea autografe :))))Vb lu mamam….e TRASEISTA =))))

 26. Dany spune:

  Lol…cat am ras cand am filmato…abia tineam telefonul in mana=)))))))

 27. satar spune:

  Bun a cui este vaca???????????????

 28. Marius spune:

  ba a cui o fi…k am stat o juma de ora in spatele ei :))) am prinso la fix…am stat…la coada vacii =))

 29. Igby spune:

  hai ma ca e sexy vaca!