Concursul „Cultură şi civilizaţie românească” la final

Sâmbătă 21 martie, la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului „Cultură şi civilizaţie românească”. Elevii de gimnaziu participanţi la concurs au luptat pentru locurile fruntaşe, deoarece acest concurs s-a oprit pentru ei la faza judeţeană. Elevii de liceu au luptat să convingă juriul de calitatea lucrărilor, pentru a participa mai departe la faza naţională. Consursul a constat în realizarea unui portofoliu alcătuit dintr-o lucrare ştiinţifică şi anexe, iar prezentarea a fost însoţită de un filmuleţ. La concurs au participat echipaje alcătuite din câte trei elevi, reprezentând următoarele şcoli: Şcoala gen. nr. 1 Ulmeni, Şcoala gen. nr. 1 Curcani, Grupul Şcolar Budeşti, Şcoala „Alex. D. Ghica” Olteniţa şi Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.
Juriul a fost condus de inspector de specialitate prof. de istorie Ion Dorobanţu.

Secţiunea „monografie”:
Locul I – Grupul Şcolar Budeşti
Locul II – Şcoala generală nr. 1 Curcani

Secţiunea „obicei local”
Locul I – Şcoala nr.1 Ulmeni
Locul II – Şcoala „Alexandru D. Ghica” Olteniţa

„Echipajul Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” s-a remarcat prin rigoare ştiinţifică şi multitudinea de informaţii culese de pe teren, de la interlocutorii din comuna Chirnogi. Având o experienţă bogată în domeniu -de două ori locul II la faza naţională, o menţiune şi un loc I-, elevii au convins juriul şi vor reprezenta judeţul la faza naţională ce se desfăşoară în perioada 27 mai-1 iunie 2009 la Baia Mare” declară consilier educativ Liliana Niculiţă, prof. de istorie la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.

Echipajele au fost pregătite de profesorii de istorie Liliana Niculiţă, Vasilica Ciocea, Iliana Dragostin, Nicolae Mavrodin şi Lidia Barbu, institutori Mihaela Florea şi Veronica Nicolae, profesor de religie Liliana Sfetcu.

foto : Iuliana Petcu

Comentarii

 1. valentina spune:

  felicitari copiilor si profesorilor!prin aceste activitati ne facem remarcati la nivel judetean si national.

 2. dan elena spune:

  Sunt fosta eleva a liceului si fosta membra a echipei de proiect de la cultura ci civilizatie romaneasca…..in toti cei patru ani de liceu am participat la acest concurs si sunt mandra sa spun ca in acesti ani,Calarasi reprezentat de Grup Scolar Nicolae Balcescu a castigat locul I si cele 2 locuri II….e foarte grea munca pe teren insa e fumoasa….ai ce sa inveti si ce sa spui mai departe. E o experienta extraordinara….bafta multa fetelor la faza nationala de la Baia Mare…..Va astept acasa cu locul I….Vreau sa fiu mandra de voi…Si pentru doamna diriginta….: VA IUBESC MULT!

 3. 90210aca spune:

  frumos…felicitari copiilor si tuturor celor ce ii coordoneaza

 4. Mihai Mihaela spune:

  felicitari tuturor!foarte frumoase pozele!m-a uimit!am vazut-o chiar si dna.invatatoare,Mihaela ..elevele grupului nostru scola la care si eu am fost eleva si bineinteles dna.prof.Niculita o doamna de nota 10!!!felicitari in continuare!speram sa veniti cu trofeul acasa!!

 5. adinateach spune:

  Felicitari, doamna Niculita, pentru tot efortul pe care il depuneti Felicitari Corina, Raluca si Mihaela! Naty, esti o scumpa! Felicitari tuturor celor care au participat!!!! Bafta celor calificati la nationala!

 6. catalina spune:

  Doamna Niculita mi-a fost diriginta 4 ani de zile si sunt mandra sa spun asta. Mm facut si eu parte din echipa dansei 2 ani la rand unde impreuna cu 2 colege ( Mirela si Elena) am castigat locul 2(Blaj) si locul 1(Pitesti). Mult succes ecipajului actual. BAFTA!!! Felicitari doamna DIRIGINTA!

 7. Dana_G spune:

  Foarte frumos…felicitari 🙂

 8. Florin spune:

  aoleuuu….babutzele mele..:*:*:*:* raluk si mihaela:P:P
  Corino uh esti mai q motza sa nu fii baba:P:))..
  Ahhh ce va iubesc mooolt de tot:X:X:X:X::X:X

 9. ionut spune:

  foarte frumos,bravo copiilor

 10. madalina spune:

  foarte frumos (ce bine iti sta paula):P

 11. madalina spune:

  bvo curcani!!!sa o tzinetzi tot asa:-bd

 12. ely spune:

  Ce credetzy ?k acei elevi sau acei profesori kre s-au chinuit,shy au pierdut timpul realizand materialele,monografiile,kre au luat interviuri…credetzy k au primit ceva in schimb?Dak da,va spun eu k nu au primit decat o hartie,o hartie shy atat.Nici makr castigatorii locurilor 1 nu au primit ceva.Sa nu credetzy k eu sunt o materialista shy atat,doar k nu e corect…se cer note mari la tampeniile acelea d teze unice,s cer olimpici,kre nu primesc nimic la olimpiade,credetzy k elevii mai au tragere catre invatzatura,dak nu sunt rasplatitzy cu nimic?Va las p voi sa va ganditzi la raspuns,dar eu cred k elevii prefera mai bn sa s joace,sa s plimbe sau sa stea p mess dekt sa invetze degeaba.Poate o sa spunetzy k invatza pt ei,pt ei invatza la teze,dar la olimpiade invatza pt o hartie cu numele lor p ea shy kre nu d putzine ori este scris greshyt,precum shy pt a avea cu c sa s laude judetzul.Ei raman doar cu diploma,kre o sa stea o saptamana p perete shy atat.Sa nu mai vb d profesori,kre nici makr o floare nu au primit(shy nu era prezent dekt un profesor,restul erau profesoare),nu e corect!!!