Deschiderea oficială a celui mai modern cămin de bătrâni din ţară

Căminul pentru persoane vârstnice semidependente „Sf. Gheorghe” Olteniţa a fost inaugurat în mod oficial astăzi, 2 martie 2009. Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfinţire în prezenţa primarului Costinel Milescu şi a viceprimarului Florian Cercel, a lui Jenel Şerban ca reprezentant al Călăraşiului, în prezenţa invitaţilor, a personalului instituţiei, a mass mediei, a celor îngrijiţi aici. Oficierea religioasă a fost ţinută de părintele protopop Marian Necula, preoţii Marcel Veşteman, Bogdan Ciplău şi Cristi Anca.
Căminul pentru persoanele vârstnice semidependente cuprinde 38 de locuri de cazare, dintre care 10 locuri sunt finanţate integral de Primăria Olteniţa. Edilul şef al municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, a ţinut să precizeze în timpul discursului său ca  se va construi pe viitor o altă clădire, anexă la cea finalizată, pentru a veni în sprijinul bătrânilor, defavorizaţi social. Astfel, numărul locurilor de cazare pentru bătrâni va fi mai ridicat. Până la această oră, în cămin sunt cazaţi şase bătrâni. În incinta căminului există o capelă, unde bătrânii vor găsi un loc de rugăciune, reculegere şi linişte sufletească.

Costinel Milescu îşi doreşte complexitatea serviciilor din cadrul căminului. Reprezentantul autorităţii locale spune că se găseşte într-o etapă de discuţii şi analiză pentru înfiinţarea unui serviciu de asistare la domiciliu a persoanelor vârstnice cu probleme sociale. „Cu un minim ajutor aceste persoane pot să-şi ducă un trai decent la ei acasă. Este serviciul pe care noi ne dorim să-l înfiinţăm, care va da o perspectivă de viitor şi celorlalţi, astfel încât să nu-şi dorească cu ardoare să vină aici, iar noi să ne le oferim componenta care le lipseşte din viaţă: sprijinul moral, material, chiar fizic pentru a le crea o viaţă mult mai bună” a fost declaraţia oficială a primarului municipiului Olteniţa Costinel Milescu.

Vă invităm să urmăriţi fragmente de la ceremonia religioasă şi discursurile constructive . – vezi video –


Comentarii

 1. yonutz1989 spune:

  asa milescule…vezi k se poate

 2. Mia spune:

  Frumos 😛

 3. iuly spune:

  un gest intr-adevar frumos…..

 4. valentina spune:

  un sprijin binevenit pentru acesti batrani neajutorati!

 5. Nitro spune:

  F frumos gestu!!E de apreciat faptul ca un grup de oameni cu suflet mare au dat de la ei sa ajute niste batrani considerati adesea rebuturi ale societatii! Cu regret spun ca suntem de rasu Europei intr-un plan larg dar ca iata se vad semene si de mai bine, se pare ca oltenitenii inca nu au uitat sa-si respecte istoria si batranii!Felicitari si Multa sanatate atat celor care au demarat si finalizat acest proiect cat si batranilor care au nevoie de ea din plin!:) ca de..ei au pus umarul la ce avem noi azi si noi o sa punem umaru la ce va avea generatia urmatoare sa speram ca vom lasa si noi ceva,ei au lasat destule!!!Numa bine!

 6. UN OLTENITEAN spune:

  Sa speram ca nu va fi singurul lucru bun din mandatul domnului primar Milescu pentru ca astepam si:apa plata de la robinete,masinile ultra moderne de ridicat gunoi,locurile de munca pt tineri,locuinte anl,infrastructura etc.Asa cum dumneavoastra dn primar veti astepta voturile noastre peste 4 ani si sunt convins ca va dati seama ca relizan aceste lucruri promise de dumneavoastra la mandatul urmator veti sta mai linistit si nu va mai trebui sa duceti multa munca de lamurire cu cetateni orsului pentru a va vota.

 7. petrica spune:

  Hai ca ne facuram publicitate.As vrea sa stiu cat de usor sau greu se poate obtine un loc in camin si cine va locui acolo peste un an ?

 8. dana spune:

  e bine ca se mai intampla si lucruri bune in Oltenita

 9. sabina spune:

  foarte bine

 10. VALI PEICU-MOTRIL SPANIA spune:

  Ma bucur ca exista asa ceva si in Oltenita.Nu o sa se ridice niciodata standardelor europene pt ca romanul este invatat sa fure.Sau poate cine stie…..ne-am mai cizelat putin.Sa dea Dumnezeu sa reziste mai mult pt bietii batrani cu nevoi.

 11. lidia spune:

  FELICITARI D-LUI PRIMAR MILESCU PT.TOT CEEA CE FACE PT.OLTENITA !

 12. KAMI spune:

  FELICITARI!DAR TOTUSI…SPUNETI CUM SE POATE INSCRIE UN BATRAN LA ACEST CENTRU..CE CONDITII TB.SA INDEPLINEASCA(VARSTA,PROPRIETATI,PENSIE,INTRETINATORI).ASA PUTEM AFLA CONCRET CUM SA PROCEDAM DACA AVEM NEVOIE.MULTUMESC!

 13. mazgalina11 spune:

  Foarte frumos:x felicitari!

 14. perpeleac spune:

  editat de admin – offtopic – citeste DISCLAIMER

 15. Mihai Ceauşu spune:

  @kami, din ce stiu eu trebuie ca batranul sa aibe un venit de minim 700ron, sau sa-i plateasca o alta persoana. Nu stiu prea multe.
  La noi in Romania e o rusine sa duci un batran la azil. Trebuie sa te chinui cu el, sa il ingrijesti cand iti aduci aminte, medicamente mai putine, programe speciale pentru ei (ce sunt alea?) mai rar, etc. E drept ca nici nu avem conditiile din alte tari.

 16. 90210aca spune:

  in sfarsit ceva bun….sper sa nu se opreasca aici…felicitari!!!

 17. Nelu spune:

  PENTRU KAMI
  Pentru inscrierea unui bătrân se face un dosar . Bătrânul trebuie neapărat să fie din municipiul Olteniţa . Asta ar fi una din condiţii , apoi să aibă o pensie . O altă condiţie ar fi , ca asistatul să fie independent ( să se poată îmbrăca , să se poată spăla , sa poată mânca singur etc. ). Costul întreţinerii a unui bătrân este de 655 lei . Din pensie i se reţine doar 60% , iar restul până la 655 lei , trebuie suportat de un membru al familiei .Cam asta ar fi . Dosarul se depune la serviciul asistenţă socială din cadrul consiliului local .

 18. ~Alexa~ spune:

  e foarte frumos gestul:)

 19. nikoo spune:

  editat de admin – offtopic

 20. andreea spune:

  dak toate astea ar fi fost in plan de D-l Milescu ar fi fost bine…insa n este aja….acest proiect a fost creat de catre partidul PSD

 21. striker spune:

  De ce doar 38 de persoane ,la ditamai garnizoana?ce ne facem daca vor fi peste o suta,spre ex.?In fine,ma bucur pentru eforturile primarilor din ultimele mandate.Meritul este al tuturor.

 22. claudiu spune:

  as putea sa stiu va rog si adressa caminului si unde se afla mai exact? multumesc

 23. liliana modreanu spune:

  Recomand cu incredere http://www.camineden.ro