Idee de optimizare şi de afaceri

Consilierul PSD Mihai Valentin propune consilierilor locali olteniţeni, un proiect pentru creşterea eficienţei producţiei de energie. Proiectul a fost primit de viceprimarul Florian Cercel cu entuziasm, considerând ideea consilierului una constructivă. Mihai Valentin a întocmit un memoriu în care explică scopul proiectului iniţiat, motivaţia, cadrul legislativ. Consilierul arată de ce proiectul său va da randament. Mihai Valentin sugerează creşterea eficienţei producţiei de energie realizată în prezent de Termourban, prin adăugarea unor echipamente noi, menite să producă, simultan cu energia termică, şi energia electrică, în sistem de cogenerare, pe bază de motoare termice de gaz. Potrivit calculului teoretic al consilierului, plusul financiar creat de creşterea randamentului poate fi folosit pentru plata creditului la echipamente sau folosit în bugetul local, în cazul obţinerii de finanţări parţial nerambursabile pentru echipamentele achiziţionate. Un avantaj oferit de optimizarea producţiei de energie este realizarea producţiei altei energii şi anume cea electrică pe plan local. Mihai Valentin consideră că existenţa centralelor modernizate ale Termourban, precum şi a căilor de distribuţie a energiei termice, constituie o bază de start a proiectului. O variantă propusă de inginerul Valentin este realizarea unui proiect pilot pe una din centrale. În urma rezultatelor în exploatare a acestei centrale pilot, se va trece sau nu la modernizarea celorlalte 9 centrale din Olteniţa. Sursa de energie o reprezintă gazul metan folosit direct în cazane de producere a căldurii şi apei calde menajere. Gazul va fi ars într-un motor termic care realizează două funcţii.
În acest moment, hotărârea nu implică nici o investiţie, deschide doar calea discuţiilor în vederea demarării proiectului cu un partener optim.
Pentru derularea proiectului până la punerea lui în funcţiune, a fost desemnat ca reprezentant însuşi cel care a propus soluţia optimizării: ing. Mihai Valentin.

Comentarii

 1. Florea Gino spune:

  In sfarsit ceva bine in orasul asta ::D:D:D:D:D:**:

 2. cei uitati spune:

  Poate domnii CONSILIERI propune si pe strada I.H.Radulescu partea dinspre SOS.Calarasi o CANALIZARE un pic de GAZE [************]

  editat de admin – 1.anonim , 2.comentariu in afara subiectului

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Calcul teoretic =0, trebuie sa calculeze altii pe multi bani, apoi sa isi ia altii comisioane grase si dupa putem vorbi de forme de energie.
  Ideea e buna, usor utopica.

 4. perpeleac spune:

  Bai oamenilor voi stiti ce insemna sa produceti ?si sa distribui?stie cineva ce inseamna si ce trebuie sa faci sa obti numai licenta de furnizare ?numai zic si aia de distribuitor?Voua nu va miroase a ….gaze…si cine sustine dl Cercel ..va spune ceva acest nume ?…

 5. Mihai Mihaela spune:

  felicitari domnule vali…felicitari membrilor PSD…numai idei bune aveti!sunteti cei mai buni!

 6. alexandreea spune:

  Pai n-ar fi mai simplu, ca deocamdata sa se continue ceeace s-a dovedit eficient si anume, amplasarea tutor panourilor solare la centrale?
  Poate, dupa aceea, pe linga energia gazului metan se poate folosi si energia solara la producerea energiei electrice.
  Zic si eu, nu dau cu paru….

 7. alin spune:

  Mult zgomot pentru nimic- asteptam si vom vedea , dar inainte de asta s-a facut si un calcul al sumelor ce vor trebui investite, nu cumva ne costa mai mult si nu vom avea cum sa amortizam investitia? Dar, important este sa dea bine in fata publicului larg- alegatorul sa creda ca in rest nu mai conteaza .

 8. cristian spune:

  Dar despre cainii vagabonzi cand se va discuta ceva?