Pensionarele din învăţământ au primit o surpriză de mărţişor

O frumoasă iniţiativă ce poartă ecusonul câtorva inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, s-a materializat ieri la Clubul Elevilor din Olteniţa. Un număr de 80 de foste cadre didactice din învăţământul preşcolar, şcolar şi liceal au fost invitate cu ocazia zilelor dedicate femeii, la o întâlnire cu foştii colegi de catedră, cu inspectorii şcolari organizatori, cu elevii de la Clubul Elevului Olteniţa. În prezenţa acestora, a directorului lăcaşului cultural Mirela Constantin, dar şi a câtorva cadre didactice din cadrul Clubului Elevilor, profesoare, învăţătoare, educatoare pensionare au trăit emoţia revederii cu celelalte colege. Într-un cadru festiv, mărţişoarele au fost oferite de inspectorul general adjunct Nicolae Micescu şi de inspectorul pe probleme de marketing Vifor Dorobanţu. Câţiva copii de la cercurile de dans şi muzică, au susţinut un program artistic. Emoţia, bucuria, plăcerea momentelor oferite au fost stările sufleteşti care s-au observat vizibil pe chipul doamnelor, prin mâinile cărora au trecut generaţii întregi de copii, mulţi dintre aceştia ajunşi pe cele mai înalte culmi ale valorilor spirituale, sau adevăraţi profesionişti în diverse domenii de activitate.
Interviurile grăiesc: – vezi video –

Comentarii

 1. VALI PEICU-MOTRIL SPANIA spune:

  Vai ce frumos…!Am revazut cu drag pe doamnele profesoare si din scoala generala si din liceu.As vrea sa le urez La multi ani!de 8 Martie,sa fie sanatoase,frumoase ca si pana acum si viata lunga.

 2. valentina spune:

  la multi ani,doamnelor!sa fiti mereu la fel de frumoase!viata lunga!

 3. Laura Munteanu, Klaus Micescu, Viforel Dorobantu spune:

  Multumim tuturor celor care ne-au ajutat, intr-o forma sau alta, sa putem oferi doamnelor educatoare, invatatoare, profesoare un moment de fericire!
  Va multumim si voua, Laura Suzeanu, Marius Dociu, Razvan Pirnac, Bogdan Balaita pentru ceea ce faceti prin intermediul acestui site!

 4. M.C. spune:

  D-lor inspectori,
  In invatamant nu au lucrat doar d-nele educatoare , invatatoare si profesoare. Au mai fost femei care au iesit la pensie din invatamant , fara de care nu s-ar fi putut desfasura activitatea inm institutiile scolare; ingrijitoare,laborante,contabile, administratori….
  Ar fi fost frumos sa nu le neglijati ca si ele au pus un strop din viata lor la temelia invataturii,in felul lor.
  Sper ca in anii urmatori sa nu le neglijati

 5. lidia spune:

  FELICITARI TUTUROR !UNELE DINTRE PROFESOARE AU FOST DIRIGINTELE FIICELOR MELE,IAR PT.MIRELA NUMAI APRECIERI SI FELICITARI PT.TOT CEEA CE FACE PT.ELEVI !

 6. lidia spune:

  pacat ca n-ati postat si numele tuturor profesoarelor intervievate…oricum,le urez multa sanatate d-lor prof.usurelu,podocea,dumitrascu si am o propunere:aceasta initiativa f.laudabila sa continue si in comunele mari din judet ,de ex.curcani,acolo sunt de asemenea profesori pensionari de exceptie,unii fosti directori de scoala care au lasat ”ceva” in urma lor !oricum,felicitari si laurei suzeanu pt.reportajele f.reusite pe care le realizeaza !

 7. valentina spune:

  Mare dreptate are Lidia!Chiar as dori sa continuati aceste initiative si un jurul Oltenitei.Si nu numai cu ocazii speciale.Multor profesori le datoram o parte din ceea ce suntem noi astazi.

 8. 90210aca spune:

  foarte frumos…imi pare bine ca se mai iau si astfel de initiative la noi in oras…felicitari organizatorilor si viata lunga si plina de sanatate doamnelor profesoare!!!!

 9. Mia spune:

  Felicitari!Imi place!Cunosc multe dintre doamnele profesoare,unele chiar mi’au fost mie profesoare,ma bucur sa o revad si pe doamna educatoare Stefania(asa ii ziceam cand eram mici),cred ca am vazut bine 😉 Frumos oricum 🙂

 10. Ce poza frumoasa ati pus…. mult respect pentru doamnele profesoare…

 11. Anna(12E) spune:

  Chiar imi era dor de Doamna Podocea… Numai amintiri placute!!! ca o mama a fost pentru noi!!!

 12. Mihai Ceauşu spune:

  Foarte frumos! Imi aduc aminte de cand eram foarte tanar 😛

 13. babydoll spune:

  Felicitari celor care au avut initiativa de a organiza aceasta surpriza placuta. . Desi eu scoala generala nu am terminat-o in Oltenita,ci ih Radovanu, imi amintesc , cu foarte mare placere, de profesorii pe care i-am avut si de la multi dintre ei am primit sfaturi care m-au ajutat foarte mult in viata. Astfel ca azi ma inclin in fata fiecarui cadru didactic, cu asemenea experienta cum au doamnele prezente in sala.

 14. R.b spune:

  poate erau mai incantate daca le aduceau FLAMINGO BOYS!! =)) scz…sunt rau,stiu… multe de acolo mi-au fost profesoare si kiar diriginta la sc.1 … dar nu m-am putut abtine..

 15. deea spune:

  foarte frumos!chair ma bucur ca s-a gandit cineva si la ele chiar daca sarcina asta ne revenea noua,elevii care le-am indragit de-a lungul anilor. Sanatate multa si putere sa isi creasca nepotii! >:D<

 16. Mihai Ceauşu spune:

  babydoll, uita-te mai bine, nu sunt numai profesoare de gimnaziu 😉

 17. toni spune:

  Laurita este foarte frumos ce s-a facut acolo!Am vazut multe din foastele mele profesoare carora le urez numai lucruri bune sanatate si sa invete copiii tot mai multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. KAMI spune:

  FRUMOS ! ERA FOARTE BINE DACA INVITATI TOATE CADRELE DIDACTICE PENSIONARE ! TOATE MERITA CEL MAI MARE RESPECT SI STIMA ! (ZIC ASTA PT. CA M-AM INTALNIT CU CATEVA DOAMNE CE ERAU F. SUPARATE CA NU AU FOST INVITATE! ) LA ANU` POATE ORGANIZATI MAI BINE !!

 19. laura spune:

  Frumoasa actiune .Am revazut pe doamna educatoare de la camin, doamne profesoare,doamna diriginta si alti profesori care intotdeauna au inspirat muolta incredere in ceea ce trebuia sa facem.Doar asa ne mai putem aduce recunostinte catre cei care au format oameni mari profesional .Dorim si alte actiuni de acest gen mai ales ca acum exista o cale de informare mai ampla .Multumim pentru initiativa.Doresc din suflet tuturor viata lunga si zile cat mai senine si pline de bucurii.

 20. Alexandra spune:

  Impresionant cat inseamna un profesor in alcatuirea unei amintiri a copilariei. M-am bucurat cu lacrimi in ochi la vederea doamnei Usurelu si a doamnei Ceausu. Le multumesc ca au stiut sa isi faca loc in inima mea.

 21. Viorica spune:

  „inspectorul pe probleme de marketing Vifor Dorobanţu”????????sa ma scuze cel/cea care a facut articolul, dar nu ai cum sa fii inspector fara grade didactice , conform metodologiei
  de organizare si desfasurare a concursului de ocupare a functiilor de inspector scolar de specialitate/inspector scolar de la inspectoratele scolare:
  ART. 2. (1) La concursul pentru ocuparea functiilor de inspector scolar de
  specialitate/inspector scolar de la inspectoratele scolare poate candida personalul didactic
  care îndeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
  a) a absolvit o institutie de învatamânt superior de lunga durata, cu diploma de
  licenta sau echivalenta;
  b) este titular în învatamântul preuniversitar, are cel putin gradul didactic II si o
  vechime la catedra în specialitate de cel putin opt ani;
  IAR DOMNUL VIFOREL DOROBANTU NU ARE NICI MACAR GRADUL DOI.
  In rest, felicitari doamnelor pensionare si multi ani la astefel de evenimente.

 22. ioana spune:

  actiunea este frumoasa, doamnele pensionare la fel, dar domnule Viforel Dorobantu, dumneata chiar nu esti inspector din punct de vedere legal.
  felicitari olteniteanul pentru actiuni!

 23. miriam spune:

  recunostinta vesnica doamnelor profesoare care apar in clip si nu nuamai iar viforel dorobantu sa isi termine studiile si apoi sa se dea inspector

 24. Stefi spune:

  Bravo!Felicitari pentru organizatori,copii din cercul de dansuri, coreografa Daniela Durneac si prof.Mirela Constantin.Foatre frumos!

 25. adriana spune:

  Buna ziua doamna Usurelu va multumesc din suflet ca mi-ati fost profesoara sa va dea Dumnezeu sanatate si multe bucurii! salutari din spania

 26. bitza(bragadiru) spune:

  marfa:*:*

  profa d biologie(doamna Podocea) a fost cea mai buna!!!

  mult respect doamnei profesoare!!!

 27. Adrian R spune:

  salutari pentru dna Marinescu Matilda din partea unui fost elev de la scoala5.Va sarut si LA MULTI ANII

 28. diana spune:

  O salut din toata inima pe doamna Podocea! Intr-adevar, mi-a fost si mie ca o mama, mi-a servit drept model in viata si in cariera, in special. Este un OM deosebit si un DASCAL cum rar intalnim. Ma bucur foarte mult ca am revazut-o in filmuletul dvs. Toate gandurile bune, doamna profesoara!

 29. Micescu Nicolae spune:

  Sunt impresionat de spiritul critic al comunitatii oltenitene, de reactiile prompte si de conectarea la evenimente. Este extraordinar ca o mare parte dintre cei care au reactionat si-au exprimat respectul fata de cadrele didactice care le-au indrumat pasii. Am retinut observatiile referitoare la invitarea si a celorlalte categorii de personal iesite la pensie, cum ar fi doamnele contabile si doamnele secretare. Nu le-am uitat, a fost vorba de intervalul de timp prea scurt de la idee pana la realizarea evenimentului. Speram sa nu ne oprim aici si sa reusim sa organizam o activitate mai ampla, intr-o sala mult mai potrivita.
  Felicit pe aceasta cale intregul colectiv al Clubului Elevilor Oltenita, precum si realizatorii si administratorii acestui minunat site.
  Tot respectul si pentru comentatori, mai ales pentru cei care se si semneaza.

  Cu prietenie,
  K. Nicolae Micescu

 30. alexandreea spune:

  Frumos gestul,laudabila initiativa pentru fostii dascali.
  Dar, pe cind si pentru cadrele sanitare, si lor le datoram multe.
  Pe cind si pentru pensionarele care au muncit in productie, in conditii fffffffffff dure, multe dintre ele?
  Pe cind, pentru cele care au muncit in agricultura, in conditii grele?
  Pe cind>……………?

 31. Mihai Ceauşu spune:

  Sa nu uitam ca pensionarele din invatamant sunt persoane cu studii superioare, sunt persoane care au indrumat pe multi catre o munca intelectuala si i-au scapat de caratul cu carca sau datul cu sapa.

 32. stefan spune:

  frumos extraordinar de frumos tin sa salut si sa transmit pe aceasta cale multe salutari de sanatate tuturor doamnelor profesoare,envatatoare si educatoare.Totusi nici acum nu stiu la cei 38 de ani care ii am de ce doamna profesoara de matematica Grigore Elena mi-a dat cu cartea de matematica in cap,cartonata fiind.Am invatat la scoala 6,1981-1985,pe atunci doamna profesoara preda la aceasta scoala si era si director.Eram un elev de 7 si 8 deci nici prost dar nici un elev foarte bun.Pe atunci baietelul ei lua coronite la scoala,iar doamna grigore ma ameninta ca daca nu ma duc sa fur de pe camp spice de griu ca sa-i faca baietelului ei coronita are grija de mine sa ma lase repetent,binenteles am refuzat am anuntat parintii,care au si venit la scoala sa discute cu ea si cu mare nesimtire a spus parintilor mei ca …..mint.Dragi olteniteni va mai aduce-ti aminte ca pe timpul lui impuscatu se intra la clase in coloana dupa ce se termina pauza?Pai si eu imi imi aduc foarte bine aminte ca intr-una din zile intrind la clasa ma trezesc cu o carte de matematica cartonata …direct in cap,de ce?asta as vrea si eu s-o intreb pe doamna profesoara,sa-mi spuna motivul….aaaaaaaa ce s-a intamplat?pai am avut gitul in gips 2 saptamini.Va dati seama cu ce putere mi-a trintit cartea aceea in cap?Doamna profesoara sa stiti ca nu am ajuns carator de caramizi asa cum ati fi vrut,astazi sunt inginer mecanic, am facut politechnica,promotia 1990-1994 si lucrez ca inginer la puternicul grup industrial-chimic german ERKIMIA.Ma numesc Lacatusiu Fanel

 33. lili murgoci spune:

  fii sigur ca daca nu ti-ai fi luat cartile alea in cap nu ai fi ajuns inginer. daca ar fi avut d-na profesor ceva cu tine si tu ai fi fost un elev bun ,ai fi avut note mai mari la celelalte obiecte . nu crezi?