Atenţie la ţepe!

Conform ziarului Gardianul: www.gardianul.ro, Marija Kusity, preşedintele Forumului împotriva înşelătoriilor bancare, a comunicat, la Belgrad, pe 5 februarie, împreună cu Raiffeisen Bank, că au apărut, la nivel european, noi forme de înşelătorii informatice, care utilizează reţelele GSM. Astfel, pe telefonul mobil al unui abonat apare o înştiinţare privind un apel nepreluat. Aceasta înştiinţare poate apărea chiar şi atunci când telefonul nu a sunat fizic. În cazul în care proprietarul telefonului vede numărul, este sfătuit să îl şteargă imediat din memoria aparatului. În situaţia în care apelantul are un număr care începe cu +39, +391, +392, +393 sau +394, iar apelatul face greşeala să răspundă, acesta riscă să devină victima infractorilor. Marija Kusity a dat chiar exemplul unui caz concret. Astfel, titularul unui abonament GSM a fost apelat de pe numărul +393193260045. Omul a sunat înapoi, însă nu a mai avut posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăşind 2.000 de euro!
Atenţie: Mulţi dintre noi avem rude, prieteni, cunoştinţe în Italia. “+39″ este prefixul pentru Italia. Dacă nu cunoaşteţi numărul care vă apare pe ecran, ŞTERGEŢI-L IMEDIAT!

Comentarii

 1. Dana_G spune:

  ce creativitate au oamenii astia!!! incredibil cate metode de a fraierii lumea au inventat..

 2. sasori spune:

  ai mare dreptate Dana_G

 3. cAp0 spune:

  Ce vreti fratilor? E CRIZAAAAAA !

 4. Free GiGi BECALI spune:

  :)))))

 5. n3m0 spune:

  hai ca asta-i cea mai tare!!! :)):)):))

 6. Massaro spune:

  asta ori e facuta de cineva care e chiar nemernic si vrea sa se joace cu banii omului,ori e facuta chiar de GSM ca sa faca bani…ca banii aia (2000)la ei ajung nu?…nah,romanu se descurca in orice situatie:)