Cu florile de Florii, ajutor pentru copii

Campania „De Florii pentru copii” este o frumoasă acţiune pornită prin organizaţia bucureşteană A.C.T.O.R. de eleve ale Liceului „Neagoe Basarab” Olteniţa. Instituţii publice, firme particulare, bănci, poliţie, întreprinderi şi alte locuri au fost vizitate de fete. Aici, ele au dăruit trandafiri confecţionaţi din şerveţele colorate de hârtie. Chiar şi trecătorii au primit aceste flori în semn de solidaritate pentru copiii bolnavi. Banii strânşi pe florile din hârtie, vor fi donaţi copiilor cu probleme grave de sănătate din spitalele Lacul Bucura, Budimex şi Grigore Alexandrescu, din Bucureşti.

Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România a organizat prin voluntarii săi, de-a lungul timpului, mai multe astfel de acţiuni, gesturi mici şi simple, care să exprime mai mult frumuseţea sufletească a copiilor ce transmit astfel de mesaje.

Deviza A.C.T.O.R. adresată tuturor zilele acestea a fost:”Dacă îi luaţi trandafirii multicolori, realizaţi de voluntarii ACTOR din şerveţele, poate vă vor spune poveştile lor triste şi pline de suferinţă. Dar SIGUR este că dacă îi cumpăraţi, copiilor le vor spune că cineva undeva, în ziua de Florii s-a gândit cu drag la ei şi de ce nu…alături de medicamentele ce le îndepărtează suferinţa trupului, acest gând, poate că va face pate din tratamentul…sufletului lor.” Acţiunea intitulată de elevii de la Basarab „Flower Power”, se desfăşoară până duminică, când vor intra şi în biserici olteniţene. Campania „De Florii pentru copii” se află la cea de-a 6-a ediţie.

Comentarii

 1. mary spune:

  Ma bucur ca am putut face ceva pentru copiii din spitale si le multumim tuturor celor care ne-au inteles mesajul si ne-au ajutat:)

 2. Cora spune:

  Primăvara sensibilizează, florile sensibilizează, poveştile copiilor bolnăviori sensibilizează, bunătatea voastră sensibilizează! Felicitări ACTOR pentru iniţiativă! Felicitări fetelor pentru faptul că s-au alăturat unei asemenea campanii!

 3. Dana spune:

  foarte frumos din partea lor…buna, Ana 🙂

 4. gily spune:

  Interesant! ft fms c au facut! Felicitari

 5. sabina spune:

  foarte frumos din partea voastra!!!….bravo!!!

 6. valentina spune:

  avem sarbatori foarte frumoase care trebuie cinstite asa cum se cuvine.

 7. Crtssa spune:

  haha..Bravo,fetelor!meine horsenen (adica Narcisa si Georgi) si Tantza va pup!:*:*

 8. ramona spune:

  frumos din partea lor,pupik pentru ruxy

 9. […] intr-un salon ostil de spital. Copiii din sectia de arsi din spitalul Marie Curie vor primi ca si anul trecut, gratie implicarii voluntarilor, dulciuri si fructe, pentru a le aduce un zambet pe fata. Dar sa nu […]

 10. […] intr-un salon ostil de spital. Copiii din sectia de arsi din spitalul Marie Curie vor primi ca si anul trecut, gratie implicarii voluntarilor, dulciuri si fructe, pentru a le aduce un zambet pe fata. Dar sa nu […]