Ilegalităţi la Slobozia, elevii olteniţeni dezamăgiţi

Faza zonală a olimpiadei naţionale a sportului şcolar la categoria claselor a V-a – VII-a de gimnaziu, s-a finalizat. Elevii şcolii generale nr. 1 au reprezentat judeţul Călăraşi la Slobozia, unde s-a desfăşurat această olimpiadă. Echipa participantă a sosit cu o menţiune, ceea ce pe antrenorul acesteia, prof. Nicolae Eftene, nu l-a satisfăcut. Copiii au făcut un meci egal cu Giurgiu, au fost învinşi cu 2-1 de Ilfov şi au câştigat cu Teleorman cu 4-2.
Prof. de sport Nicolae Eftene consideră că locul V obţinut este un loc mincinos. „Acolo s-au întâmplat nişte lucruri care au ieşit din contextul regulamentului de organizare şi funcţionare a sportului şcolar. La meciul cu Ilfov, un copil de 16 ani a venit şi a prezentat doar certificatul de naştere. Regulamentul spune că trebuia prezentat buletinul. Nu-l avea, trebuia exclus din competiţie. Trebuia să terminăm pe locul 2” susţine Eftene.
Profesorul însoţitor şi antrenorul elevilor a observat mai multe nereguli apărute la olimpiada de la Slobozia. Toate ilegalităţile constatate reies din interviul acordat reporterilor Olteniţeanul. Prof. Eftene a depus comisiei o contestaţie după meciul cu Ilfov, pentru faptul că unul dintre jucătorii echipei ilfovene avea 16 ani şi nu se încadra în categoria de vârstă a participanţilor. Contestaţia nu a fost validată pe motiv că nu a avut temei. Eftene a fost inclusiv la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) pentru a lămuri situaţia creată la Slobozia. Vezi interviul video
La disciplina „sport”, urmează competiţiile claselor mici I-IV şi ale elevilor claselor a VII-a şi a VIII-a, pentru faza pe judeţ a olimpiadei sportive la fotbal.

Comentarii

 1. Sorin Anghel spune:

  Felicitari pentru rezultatele obtinute! Oltenita are potential fotbalistic, Nicolae Eftene stie sa descopere talente. Important este ca tineretul inca mai face miscare.

 2. Dana_G spune:

  de ce nu ma mir…

 3. Mihai Ceauşu spune:

  Ilegalitati se intampla in toata tara, mai ales unde nu ar trebui sa se intample (vezi politia, armata, jandarmeria, guvernul, parlamentul si mai ales justitia).
  Felicitari celor ce cred in visurile lor si sa nu va pierdeti speranta! Candva valoarea voastra va „vorbi” pentru voi si veti fi apreciati.

 4. Ionut Din Lehliu spune:

  tot lehliu e cea mai buna…:)):)):))

 5. Soare Gabriel spune:

  ne-au furat pe fata

 6. sabina spune:

  :))..bravo

 7. dur3x spune:

  @ Soare Gabriel

  Tu nu stii sa dai cu picioru in mingie si vorbesti despre meci :-j !

 8. 90210aca spune:

  asa este peste tot…dar pacat ca se intampla asta si acestor copii…stiu cat se chinuie dnul.prof. Eftene cu ei si mi se pare aiurea..dar nu stiu de ce nu ma mira….

 9. andreiuzu spune:

  eu sunt a 5 a si noi nu am avut nici o olimpiada la sport,ce-o fi facut cazacu?