Lecţii de ecologie date de copii

Clubul Elevilor Olteniţa si conducerea scolii nr.1 Oltenita au organizat duminică o acţiune ecologică. Profesorii îndrumători ai tuturor cercurilor, împreună cu grupuri de elevi au desfăşurat acţiunea ecologică, ce a fost lansată de cercul de ecologie. Acţiunea face parte dintr-un proiect demarat anul trecut în luna octombrie, şi care se va finaliza luna viitoare. Proiectul intitulat „Natura, prietena mea” este coordonat de ing. Mirela Constantin, director Clubului Elevilor Olteniţa şi conducător al cercului ecologic. Elevii au prezentat în Sala Mare a Primăriei Olteniţa desene cu tema din proiect, au fost organizate concursuri de măiestrie, prin care obiectele din materiale reciclabile au reprezentat simbolul subiectului dezbătut. Copiii de la cercurile de fantezie şi design vestimentar au făcut rochiţe, costumaşe, floricele din materiale reciclabile. La Clubul Elevilor există un colţ ecologic cu diverse reprezentări privind pericolul poluării. Alte desene se găsesc pe panourile din holul mare al Primăriei Oltenita. Copiii au exprimat prin aceste lucrări ideea lor despre poluare, ce înseamnă aceasta pentru omenire şi viitorul ei, cum poate fi salvat pământul de distrugerea prin poluare. Centrul de Jurnalism/Foto a prezentat o piesă de teatru „Ora de geografie”, în care copiii au prezentat cum erupţia unui vulcan afectează mediul înconjurător.
Copiii participanţi la acţiune au recitat poezii, Alexandru Drăgan numărându-se printre cei care au compus o poezie despre mediu. Un film cu plantarea de flori în spaţiul verde al Clubului Elevilor a constituit o altă parte din programul prezentat.
Au fost prezentate câteva referate despre acţiunea de sâmbătă din lume intitulată „Ora pământului”, despre poluarea în Olteniţa, sau despre importanţa educaţiei ecologice şi interdisciplinaritatea la şcoală. „Întregul proiect a fost iniţiat pentru salvarea pământului de efectul ditrugător al poluării provenite din diverse ramuri ale economiei. Prezentarea în power point făcută de noi, a scos în evidenţă toată partea aceasta neagră a ceea ce semnifică poluarea mediului. Toţi copiii vor fi premiaţi cu diplome de participare în luna aprilie pentru că nu vom putea oferi unora premii, iar pe alţii să-i lăsăm deoparte. Toată pregătirea lor şi lucrările au fost interesante, astfel că toţi vor fi premiaţi, iar festivitatea va avea loc la Clubul Elevilor”, a declarat directorul Clubului Elevilor Mirela Constantin.

Comentarii

  1. Mihai Mihaela spune:

    foarte frumos!!bravo!

  2. Continuati tot asa mobilizati catmai multe persoane.