Amintindu-ne de eroii nostri

Sambata, 9 mai 2009, Grupul Scolar „Nicolae Balcescu” Oltenita in parteneriat cu Primaria Municipiului Oltenita au initiat organizarea unei actiuni pentru depunerea unor coroane de flori la monumentul ostasilor romani care au luptat in Balcani pentru obtinerea independentei Romaniei, monument ridicat la Plevna (Bulgaria).

Daca oficialii romani au neglijat aceasta data cu semnificatie majora in istoria poporului nostru, iar televiziunile au gasit de cuviinta sa perzinte pe larg, candidatii la europarlamentare, profesorii si elevii scolilor implicate au facut gestul de cinstire in semn de recunostiinta pentru cei care s-au jertfit ca noi sa fim astazi ceea ce suntem – o tara libera. demna de luat in seama.

Alaturi de reprezentantii Grupului Scolar „Nicolae Balcescu” – Hiticas Alexandru, Niculita Liliana, la actiune au mai participat : profesor Nicolae Mavrodin-  scoala Curcani, profesor Nicolae Carmen – scoala nr2 si nr3 Chirnogi, profesor Dumitru Elena si prof. Vasile Anca – Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” .

Pentru elevii participanti – Paun Alina, Vlaicu Raluca si Cristea Mihaela, excursia a fost o recompensa pentru premiile obtinute de ei la concursurile scolare desfasurate in acest an scolar. Gestul pe care l-au facut acesti profesori si elevi sa fie inteles si sa mobilizeze pentru anii urmatori si alti romani astfel incat 9 mai 1877 sa fie sarbatorit asa cum o merita eroii de la Plevna si Grivita.

Liliana Niculiţă

Comentarii

 1. andrey madin spune:

  felicitarii!UN GEST NOBIL DIN PARTEA LOR

 2. sabina spune:

  bravo voua..ehe sahia n face asa cv;)

 3. 90210aca spune:

  felicitari….un gest ffff frumos!!!

 4. Mihai Mihaela spune:

  felicitari..mi-amintesc ca si noi anul trecut am fost acolo impreuna cu dn.prof hiticas…pt a depune coroane din partea grupului sc…o experienta placuta,iar pleven un oras mic dar frumos…am avut ce vizita:)va pup pe toti de la cel mai bun liceu…:*